Akademik Unvanlar

  • 2023

      DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2014

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2014 2010

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    AKSARAY ÜNİVERSİTESİ GÜZELYURT MESLEK YÜKSEKOKULU

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2017

    Kritik olaylar tekniği ile turlardaki algılanan hizmet kalitesinin ölçülmesi  "

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 2013

    Termal otel misafirlerinin dinlence deneyimleri ile gelecekteki davranış eğilimleri arasındaki ilişkiler  "

    AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2009

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. 

2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamaları II
2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2011-2012 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2010-2011 Önlisans Mutfak Uygulamaları II
2013-2014 Önlisans Yöresel Mutfaklar
2013-2014 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2011-2012 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2012-2013 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2010-2011 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2013-2014 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2012-2013 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2011-2012 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2010-2011 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2013-2014 Önlisans Beslenme
2012-2013 Önlisans Beslenme
2011-2012 Önlisans Beslenme
2013-2014 Önlisans Dünya Mutfakları
2012-2013 Önlisans Dünya Mutfakları
2011-2012 Önlisans Dünya Mutfakları
2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamaları III
2013-2014 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2012-2013 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2011-2012 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2012-2013 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2013-2014 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2011-2012 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2010-2011 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2012-2013 Önlisans Ziyafet Yönetimi
2012-2013 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2022-2023 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2021-2022 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2021-2022 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2021-2022 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2021-2022 Lisans Etkinlik Yönetimi
2021-2022 Lisans Yiyecek-İçecek servisi
2020-2021 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2020-2021 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2020-2021 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2017-2018 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2017-2018 Lisans Ağırlama Endüstrisine Giriş
2017-2018 Lisans Seyahat İşletmeciliği
2017-2018 Lisans Etkinlik Yönetimi
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi II
2018-2019 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2018-2019 Lisans Seçmeli Seminer
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi I
2018-2019 Lisans Etkinlik Yönetimi
2020-2021 Lisans Etkinlik Yönetimi
2020-2021 Lisans Yiyecek-İçecek Servisi
2019-2020 Lisans Seçmeli Seminer
2019-2020 Lisans Mezuniyet Projesi II
2019-2020 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2019-2020 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2019-2020 Lisans Mezuniyet Projesi I
2019-2020 Lisans Etkinlik Yönetimi
2022-2023 Lisans Yiyecek-İçecek Servisi

Filtrele:

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER

ÇANAKÇI TUNCAY, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-881-3

Örnek Olaylarla Turizm Endüstrisinde Hizmet Telafisi ve Stratejileri

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, AVCIKURT CEVDET, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-423-9

Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-551-5

Festival and Event Tourism Impacts

ÇOBAN ÖMER,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Routledge, İNGİLTERE. | ISBN: 978-0-367-22315-1

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 3

YILMAZ GÜL, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-412-9

Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-304-7

A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978- 605-254-253-8

Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Eğitim Yayınevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-7316-24-8

Turizmde Değişim, Dönüşüm ve Güncel Eğilimler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-206-4

Dünya Mutfak Kültürleri

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,BOZOK DÜRİYE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Beta Basım Yayım Dağıtım A. Ş., TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-242-880-1

Alternatif Turizm

DURSUN MERAL, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-195-1

Tüm Yönleriyle Bira ve Bira Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-159-3

Social Sciences Researches in the Globalizing World

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: St. Kliment Ohridski University Press, BULGARİSTAN. | ISBN: 978-954-07-4528-2

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar

ÇOKAL ZEYNEP,ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-040-4

Tüm Yönleriyle Kahve ve Kahve Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-009-1

Tüm Yönleriyle Çay ve Çay Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-057-2

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler

YILMAZ İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-042-8

Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlardan Seçmeler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2016.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-9440-28-8

Gestão de Destinos através da Gastrodiplomacia no Enoturismo Uma Abordagem Fenomenológica

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, DEMİREL İLİ NİLGÜN, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Scopus Yayın Yeri: Universidade Caxias do Sul Cilt: 15 Sayı: 2 DOI: 10.18226/21789061.v15i2p418 ISSN: 2178-9061

The Effect of Customers’ Hotel Experience on Satisfaction: The Mediating Role of Memorability

ÇOBAN ÖMER,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Anais Brasileiros de Estudos Turísticos Cilt: 9 Sayı: 1 DOI: 10.34019/2238-2925.2019.v9.27384 ISSN: 2238-2925

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Kapadokya Bölgesi’ nde Cross Golf Uygulamaları

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASOS Index Bilgindex Yayın Yeri: Journal of Tourism Research Institute Cilt: 1 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2718-0093

Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi: Güzelyurt Örneği

ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Directory of Open Access Journals Akademia Sosyal Bilimler İndeksi Open Academic Journals Index Yayın Yeri: Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Cilt: 10 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2687-3427

Kış Turizmi Alanında Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Profili

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: International Scientific Index Scientific Indexing Services Yayın Yeri: Journal of Recreation and Tourism Research Cilt: 5 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2148-5321

İpek Yolu Turizm Projesi Kapsamında Kapadokya’da Yer Alan Kervansarayların Turizme Kazandırılması

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: International Index Copernicus Eurasian Scientific Journal Index Yayın Yeri: International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR) Cilt: 4 Sayı: 11 DOI: 10.26450/jshsr.83 ISSN: 2459-1149

Göreme Açık Hava Müzesi’ne Gelen Ziyaretçilerin Müze Deneyiminin Demografik Özelliklerine Göre Değişmesi

YILMAZ İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Index Copernicus Yayın Yeri: Journal of Multidiciplinary Academic Tourism Cilt: 1 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2548-0847

Kapadokya Yemek Kültürü ve Mustafapaşa Beldesi Sinasos Örneği

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Index Copernicus International Asos Index International Scientific Indexing Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 3 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2147-8775

Kırsal Turizmde Destinasyon İmajının Ziyaretçilerin Gelecekteki Davranışları Eğilimleri Üzerindeki Etkisi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2015

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Cilt: 1 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2149-8725

An Evaluation on the Problems and Solutions of Cappadocia Regional Tourism (Kapadokya Bölge Turizminin Sorunlarına ve Çözüm Önerilerine Yönelik Bir Değerlendirme)

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, DENİZ GAYE, AYDIN ŞULE, DALKILIÇ FİLİZ, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: 10 Sayı: 1 DOI: 10.18506/anemon.1017029 ISSN: 2147-7655

Destinasyon Yiyecek İmajı, Algılanan Değer, Hatırlanabilir Deneyimler ve Memnuniyet Arasındaki İlişkiler: Hatay Örneği

KESKİN EMRAH, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, Sezen Nevres, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Turizm Akademik Dergisi Cilt: 9 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1302-5759

Kapadokya Bölgesi'nin Jeoturizm Açısından Mevcut Durumunun Belirlenmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Gastronomy, Hospitality andTravel Cilt: 5 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2619-9548

Kapadokya'da Turistik Ürün Olarak Kamping mi Glamping mi?

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: - Sayı: 1 DOI: 10.32572/guntad.876479 ISSN: 2602-3008

Aşçıların Besin Öğeleri Hakkında Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi Üzerine Bir Araştırma

KESKİN EMRAH, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Türk Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 5 Sayı: 1 DOI: 10.26677/TR1010.2021.652 ISSN: 2587-0890

Açık Alan Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Kıyaslaması Bağlamında İncelenmesi: Nevşehir - Konya İllerinin Karşılaştırılması

AYLAN FATMANUR KÜBRA, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: - Sayı: 79 DOI: 10.17755/esosder.835328 ISSN: 1304-0278

Turist Rehberlerinin Gastronomiye Yönelik Bilgi ve Algı Düzeylerinin Tavsiye Niyetine Etkisi: Kapadokya Örneği

KESKİN EMRAH,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,YORGANCI BÜLENT, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi Cilt: 17 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1304-7590

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı: Mevcut Duruma İlişkin Bir Değerlendirme

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: 18 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1304-4796

Türk Mutfak Kültüründe Bulgurun Yeri ve Önemi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Türk Turizm Arastirmalari Dergisi Cilt: 4 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2587-0890

The Meausurement of the Perceived Service Quality in the Local Tours with Critical Incidents Technique (CIT)

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,YILMAZ İBRAHİM, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: International Journal of Eurasia Social Sciences Cilt: 10 Sayı: 35 DOI: - ISSN: 2146-1961

Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamalarına Personelin Bakış Açısı

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: 17 Sayı: - DOI: - ISSN: 2147-6152

Turist Rehberlerinin Bakış Açısıyla Bölgesel Turlarda Algılanan Hizmet Kalitesinin Kritik Olaylar Tekniği (KOT) ile Ölçülmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: MANAS Journal of Social Studies Cilt: 7 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1624-7215

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi Cilt: 9 Sayı: 23 DOI: - ISSN: 1309-7423

Yöneticilerin, Aşçıların Yetkinliklerine Yönelik Beklentilerinin Değerlendirilmesi: Nevşehir Konaklama İşletmeleri Örneği

KARAKUŞ YUSUF,ONAT GÖKHAN,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 6 Sayı: 4 DOI: - ISSN: 2147-8775

Turizm Eğitimi Veren Akademisyenlerinin İş Tatmin ve Performans Düzeylerinin Bireysel Özelliklerine Göre Değişmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZGÜL KATLAV EDA, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Verimlilik Dergisi Cilt: 2017 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1013-1388

Termal Otel İşletmelerinde Deneyimsel Pazarlama Yaklaşımı

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2015

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi Cilt: 17 Sayı: 29 DOI: - ISSN: 2147-7833

A Bibliometric Approach to the Concept of Smart Tourism

Yazar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: The Conference on Managing Tourism Across Continents (III. MTCON'22) Etkinklik Tarihi: 24.03.2022-12.01.2024 Ülke: TÜRKİYE

Destinasyon Tanıtımında Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin WEB Sitelerinde Kullanımı

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE, ÇALIŞKAN NURGÜL, YILMAZ NEŞE

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: VIII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 26.10.2021-12.01.2024 Ülke: TÜRKİYE

Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi

Yazarlar: YILDIRIM İREM, ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 7th International West Asia Congress of Tourism Research Etkinklik Tarihi: 08.06.2023-10.06.2023 Ülke: TÜRKİYE

Azerbaycan Turizm Tanıtım Filminin Göstergebilimsel Analiz Yöntemiyle İncelenmesi

Yazar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON) Etkinklik Tarihi: 02.09.2020-05.09.2020 Ülke: TÜRKİYE

Nevşehir İlinde Yaşatılan Geleneksel Alevi-Bektaşi Mutfağına Yönelik Sözlü Kültür Araştırması

Yazarlar: ÖZKOÇ AZİZ GÖKHAN,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,KAMIŞ MAHMUT DOĞAN,İNAK AYDIN

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 20. Ulusal Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 16.10.2019-19.10.2019 Ülke: TÜRKİYE

Şehir Otellerinin Pazarlanmasında Yaşanan Zorluklar: Bir Örnek Olay Çalışması

Yazar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 20 Ulusal Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 16.10.2019-19.10.2019 Ülke: TÜRKİYE

Sürdürülebilir Turizmde Toplum Temelli Turizm Uygulamalarının Önemi Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

Yazarlar: ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,TOPRAK LUTFULLAH SADİ

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International West Asia Congress of Tourism (IWACT-19) Etkinklik Tarihi: 26.09.2019-29.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Gastronomide Güvenli Gıda Üretimi

Yazarlar: ŞEN YASİN,BİRKAN İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Turizm Sektöründe Kadın İşgücünün Konumuna Yönelik Teorik Bir İnceleme

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL,ÇOKAL ZEYNEP

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: III. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 25.06.2019-27.06.2019 Ülke: TÜRKİYE

Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Nesil Restoranların Türkiye’deki Mevcut Durumu ve Gelişimi

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZSOY AYBUKE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 2. International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress Etkinklik Tarihi: 09.11.2018-11.11.2018 Ülke: TÜRKİYE

Alan Kılavuzluğu Uygulamasına Yönelik Akademisyen Görüşlerinin Belirlenmesi

Yazarlar: ÇOKAL ZEYNEP,ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: I. Turizm Rehberliği Kongresi Etkinklik Tarihi: 27.04.2018-28.04.2018 Ülke: TÜRKİYE

Kırsal Kalkınma Kapsamında Fındık Hasadının Turistik Ürün Olarak Kullanımı: Ordu İli Örneği

Yazarlar: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Social Sciences Etkinklik Tarihi: 16.04.2018-20.04.2018 Ülke: TÜRKİYE

Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL,ÇOKAL ZEYNEP

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Social Sciences (ICOSS) Etkinklik Tarihi: 16.04.2018-20.04.2018 Ülke: TÜRKİYE

Yıldız Dağının Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Uluslararsı Sivas Turizmi Kongresi Etkinklik Tarihi: 23.02.2018-25.02.2018 Ülke: TÜRKİYE

Alternatif Bir Turizm Türü Olarak Kış Turizmi ve Türkiye İçin Önemi

Yazarlar: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 23.02.2018-25.02.2018 Ülke: TÜRKİYE

Alternatif Bir Turizm Türü Olarak Kış Turizmi ve Türkiye İçin Önemi

Yazarlar: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi Etkinklik Tarihi: 23.02.2018-25.02.2018 Ülke: TÜRKİYE

Yıldız Dağı’nın Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 23.02.2018-25.02.2018 Ülke: TÜRKİYE

Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamalarına Personelin Bakış Açıları

Yazarlar: EREN DUYGU,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 21.09.2017-23.09.2017 Ülke: TÜRKİYE

İpek Yolu Turizm Projesi Kapsamında Kapadokya’da Yer Alan Kervansaraylar

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 21.09.2017-23.09.2017 Ülke: TÜRKİYE

The Influence of Students’ Knowledge of Ecotourism on Their Environmental Bahaviours

Yazarlar: BÜYÜKKURU MERAL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: II. International Conference on Civil and Environmental Engineering (ICOCEE) Etkinklik Tarihi: 08.05.2017-10.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

Evaluation of Green Applications in Restaurants in Goreme in the Context of Sustainability

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA,BÜYÜKKURU MERAL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: II. International Conference on Civil and Environmental Engineering (ICOCEE ) Etkinklik Tarihi: 08.05.2017-10.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

Turizm Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Staj Sorunlarının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 02.05.2016-04.05.2016 Ülke: TÜRKİYE

Turizm İşletmelerinde Mobbing Sorunları: Sorunun Sağlık ve Hukuk Açısından İncelenmesi

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Turizm, Sağlık ve Hukuk Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 03.04.2015-05.04.2015 Ülke: TÜRKİYE

Güzelyurt Gelveri Turizminin Önündeki Engeller: Fikir Tepsisi Yöntemi

Yazarlar: PEKTAŞ FATİH,CAN MEHMET,ACAR YUSUF,EŞİTTİ BEKİR,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 15. Ulusal Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 13.11.2014-16.11.2014 Ülke: TÜRKİYE

Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Gözüyle Güzelyurt’ ta Turizmin Gelişimini Etkileyen Sorunların Belirlenmesi

Yazarlar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK) Etkinklik Tarihi: 22.05.2014-23.05.2014 Ülke: TÜRKİYE

Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mobil Reklamlara Yönelik Tutumlarının İncelenmesi

Yazarlar: ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK) Etkinklik Tarihi: 22.05.2014-23.05.2014 Ülke: TÜRKİYE

Kırsal Turizmde Türk Mutfağının Yeri

Yazar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: II. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 20.09.2012-22.09.2012 Ülke: TÜRKİYE

Turizmin Sürdürülebilirliği ve Bu Konuda Turistlerin Bilinç Düzeyi: Aksaray İlinde Uygulamalı Bir Çalışma

Yazar: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 29.09.2011-01.10.2011 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.05.2018-09.07.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir İlinde Yaşatılan Geleneksel Alevi-Bektaşi Mutfağına Yönelik Sözlü Kültür Araştırması

    Konusu: Dünya üzerinde yaşayan etnik grupların kültürel kimliğini yansıtan ve zamanla insanlığın ortak mirası haline gelen somut olmayan kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması, tüm toplumların ortak görevidir. Bir topluluğun kültürel mirasını oluşturan başlıca unsurlardan biri mutfak kültürüdür. UNESCO tarafından belirlenen “somut olmayan kültürel miras” listelerinde, birçok ulusun mutfak kültürüne ilişkin gelenek ve uygulamalar yer almaktadır.Bu proje kapsamında, Türkiye’de yaşatılan yeme-içme kültürü, mutfak ve sofra gelenekleri, belirli bir etnik grup çerçevesinde ele alınıp incelenmiştir. Araştırmaya konu olan topluluk ise, hem Türkiye’de hem de araştırmanın yapılacağı Nevşehir ili sınırları içerisinde oldukça yüksek bir popülasyona sahip olan ve özellikle mutfak kültürü açısından zengin bir içeriği bünyesinde barındıran Alevi-Bektaşi topluluğudur. Proje kapsamında, Kavimler Göçü’nden bu yana Anadolu’da varlığını devam ettiren ve Türkiye’de kısıtlı düzeyde bilgi sahibi olunan Alevi-Bektaşi topluluğunun mutfak kültürüne yönelik bir sözlü kültür araştırması gerçekleştirilmiştir. Alevi-Bektaşi topluluğunda yaşatılan geleneksel mutfak kültürünün araştırılmasında yapılandırılmış mülakat tekniğinden yararlanılmıştır. Bu bağlamda, Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesinde yaşayan, farklı demografik ve kişisel özelliklere sahip 15 katılımcı ile birebir görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler sonucunda Alevi-Bektaşilerin Cem İbadetlerinde, Muharrem Orucu günlerinde, Toplu tören ve bayramlarda ne tür yiyecek-içecekler tükettikleri, hangi yiyecek ve içeceklere özel anlam yükledikleri, hangi hayvanların etini neden yemedikleri, sofra adanı ile ilgili tespitlerde bulunulmuştur. Görüşmeler sonucunda ise Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesine özgü yemeklerden sekizi reçetelendirilerek, mülakatların gerçekleştirildiği yerde üretilmiş ve fotoğraflanmıştır Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 11.07.2018-31.08.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kapadokya Turizminde Kadın İşgücünün Konumu

    Konusu: Bu projede, “Çekirdek Kapadokya” olarak bilinen Nevşehir ilinde faaliyet gösteren Turizm İşletme Belgeli konaklama işletmelerinde istihdam edilen kadın işgücü envanterinin çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu temel amaç doğrultusunda, kadınların fırsat eşitliğinden yararlanması için eğitim açıklarının olup olmadığı ve bu açıkların hangi noktada olduğu tespit edilmesi hedeflenmektedir. Görevi: Yürütücü

  • Avrupa Birliği 01.09.2013-31.08.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Teen Technologies for Young Entrepreneurs

    Konusu: To identify good practices to improve existing ICT tools for educational and professional training in entrepreneurship Görevi: Araştırmacı

___ Bağlantılar ___