Akademik Unvanlar

  • 2013

      YARDIMCI DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2017 2016

      DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2013 2007

      YARDIMCI DOÇENT

    Uluslararasi Kibris Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

  • 2007 2004

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)

    Uluslararasi Kibris Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • 2002 1996

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2004

    Müşteri Sadakati Oluşum Sürecine İlişkin Alternatif Bir Model  "

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME (DR) 

  • Yüksek Lisans 1996

    Nitelikli Otellerde Standartların Belirlenmesi Ve Korunması Yönünden Toplam Kalite Kontrolü Ve Yönetimi: Büyük Ankara Oteli İçin Bir Uygulama  "

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ UZMANLIĞI (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 1991

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ İŞLETME PR.

2015-2016 Lisans Mezuniyet Projesi II
2015-2016 Lisans Seçmeli Seminer
2015-2016 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2015-2016 Lisans Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
2011-2012 Lisans INTRODUCTION TO BUSİNESS
2010-2011 Lisans International Marketing
2013-2014 Lisans Girişimcilik
2015-2016 Lisans Halkla İlişkiler
2015-2016 Lisans Mezuniyet Projesi
2015-2016 Lisans Girişimcilik
2015-2016 Lisans Etkinli Yönetimi
2015-2016 Lisans Pazarlama
2011-2012 Lisans Marketing
2013-2014 Lisans Pazarlama
2014-2015 Lisans Pazarlama
2014-2015 Lisans Seçmeli Seminer
2013-2014 Lisans Seçmeli Seminer
2020-2021 Lisans Girişimcilik
2022-2023 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2014-2015 Lisans Yiyecek İçecek İşletmeleri Pazarlaması
2013-2014 Lisans Yiyecek İçecek İşletmeleri Pazarlaması
2011-2012 Lisans Hospitality Management
2011-2012 Lisans International Marketing
2019-2020 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2019-2020 Lisans Girişimcilik
2022-2023 Lisans Turizm Pazarlaması
2011-2012 Lisans Business Policy
2011-2012 Lisans Marketing Strategies for Hospitality Organizatons
2019-2020 Lisans Mezuniyet Projesi
2019-2020 Lisans Hizmet Pazarlaması
2019-2020 Lisans Girişimcilik
2010-2011 Lisans Hospitality Management
2011-2012 Lisans Hospitality Marketing
2014-2015 Lisans Etkinlik Yönetimi
2018-2019 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2018-2019 Lisans Girişimcilik
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi II
2010-2011 Lisans Business Policy
2013-2014 Lisans Etkinlik Yönetimi
2014-2015 Lisans Turizm Pazarlaması
2018-2019 Lisans Hizmet Pazarlaması
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi
2018-2019 Lisans Girişimcilik
2010-2011 Lisans Introduction to Business
2013-2014 Lisans Turizm Pazarlaması
2023-2024 Lisans Turizm Pazarlaması
2013-2014 Lisans Halkla İlişkiler
2017-2018 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2017-2018 Lisans Girişimcilik
2017-2018 Lisans Mezuniyet Projesi II
2017-2018 Lisans Seçmeli Seminer
2017-2018 Lisans Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
2010-2011 Lisans Hospitality Marketing
2014-2015 Lisans Halkla İlişkiler
2017-2018 Lisans Hizmet Pazarlaması
2017-2018 Lisans Mezuniyet Projesi
2017-2018 Lisans Girişimcilik
2017-2018 Lisans Pazarlama
2021-2022 Lisans Tüketici Davranışları
2014-2015 Lisans Turizmde Tüketici Davranışı
2016-2017 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2016-2017 Lisans Turizm Pazarlaması
2016-2017 Lisans Girişimcilik
2016-2017 Lisans Seçmeli Seminer
2016-2017 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2016-2017 Lisans Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
2010-2011 Lisans Introduction to Tourism Behavior
2013-2014 Lisans Turizmde Tüketici Davranışı
2016-2017 Lisans Halkla İlişkiler
2016-2017 Lisans Etkinli Yönetimi
2016-2017 Lisans Hizmet Pazarlaması
2016-2017 Lisans Girişimcilik
2016-2017 Lisans Pazarlama
2010-2011 Lisans Marketing
2014-2015 Lisans Girişimcilik
2015-2016 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2015-2016 Lisans Turizm Pazarlaması
2015-2016 Lisans Girişimcilik
2010-2011 Yüksek Lisans Consumer Behavior
2022-2023 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2022-2023 Yüksek Lisans Girişimcilik
2021-2022 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2021-2022 Yüksek Lisans Hac Alanları ve Destinasyonlarının Yönetimi ve Pazarlaması
2021-2022 Yüksek Lisans Girişimcilik
2020-2021 Yüksek Lisans Girişimcilik
2019-2020 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2019-2020 Yüksek Lisans Girişimcilik
2018-2019 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2018-2019 Yüksek Lisans Girişimcilik
2018-2019 Yüksek Lisans Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Pazarlaması
2017-2018 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2017-2018 Yüksek Lisans Girişimcilik
2016-2017 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2016-2017 Yüksek Lisans Girişimcilik
2015-2016 Yüksek Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2015-2016 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2015-2016 Yüksek Lisans Girişimcilik
2014-2015 Yüksek Lisans Hizmet Pazarlaması
2013-2014 Yüksek Lisans Etkinlik Yönetimi
2011-2012 Yüksek Lisans Marketing Strategies
2011-2012 Yüksek Lisans Consumer Behavior
2010-2011 Yüksek Lisans Marketing Strategies
2015-2016 Doktora Postmodern Pazarlama
2015-2016 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2016-2017 Doktora Postmodern Pazarlama
2016-2017 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2017-2018 Doktora Postmodern Pazarlama
2017-2018 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2018-2019 Doktora Yiyecek İçecek Sektöründe Marka Yönetimi
2018-2019 Doktora Postmodern Pazarlama
2018-2019 Doktora Yiyecek İçecek İşletmelerinde Proje Geliştirme
2018-2019 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2019-2020 Doktora Destinasyon Pazarlamasında Gastronomi Turizmi
2019-2020 Doktora Turizmde Tüketici Davranışları
2019-2020 Doktora Uluslararası Restoran İşletmeciliği
2022-2023 Doktora Uluslararası Restoran İşletmeciliği
2019-2020 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2020-2021 Doktora Destinasyon Pazarlamasında Gastronomi Turizmi
2011-2012 Doktora Strategy and Management in Marketing Science
2020-2021 Doktora Postmodern Pazarlama
2021-2022 Doktora Postmodern Pazarlama
2021-2022 Doktora Destinasyon Pazarlamasında Gastronomi Turizmi
2023-2024 Doktora Postmodern Pazarlama
2021-2022 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2021-2022 Doktora Uluslararası Restoran İşletmeciliği
2022-2023 Doktora Postmodern Pazarlama
2023-2024 Doktora Destinasyon Pazarlamasında Gastronomi Turizmi
2022-2023 Doktora Destinasyon Pazarlamasında Gastronomi Turizmi
2022-2023 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişimi
2013-2014 Doktora Anabilim Dalı Semineri
2014-2015 Doktora Bütünleşik Pazarlama İletişi
2014-2015 Doktora Postmodern Pazarlama

Filtrele:

Global Concepts in Gastronomy

BELBER BURCU GÜLSEVİL, GÜNEREN EBRU, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Eğitim Yayınevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-6489-37-0

Özel İlgi Turizminde Güncel Konu ve Eğilimler

GÜNEREN EBRU, YILDIZ MUHAMMED, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-741-0

Current Trends and Practices in Tourism, Chapter 27

BELBER BURCU GÜLSEVİL, GÜNEREN EBRU, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Peter Lang, ALMANYA. | ISBN: 978-3-631-90525-8

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XV

GÜNEREN EBRU, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-560-7

Örnek Olaylarla Turizm Sektöründe Hizmet Telafisi ve Stratejileri

GÜNEREN EBRU, YAŞAR EMRE, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-698-7

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar II

BELBER BURCU GÜLSEVİL, GÜNEREN EBRU, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Çizgi Kitabevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-196-867-4

Türkiye Turizm Ansiklopedisi IX

GÜNEREN EBRU, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-560-7

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XV

GÜNEREN EBRU, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-560-7

Advances in Global Services and Retail Management

KASAP GÜLSÜM, ÖZDEMİR SİBEL, GÜNEREN EBRU, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: University of South Florida M3 Center Publishing, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 978-1-955833-03-5

Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye

GÜNEREN ÖZDEMİR EBRU, 2020.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: DETAY YAYINCILIK, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-253-8

Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye

GÜNEREN ÖZDEMİR EBRU, 2020.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: DETAY YAYINCILIK, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-253-8

Türk Turizmine Kanat Gerenler VI Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri Turist Rehberleri Ulaştırma İşletmecileri ve Diğerleri

GÜNEREN ÖZDEMİR EBRU, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılk, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-229-3

Alternatif Turizm

GÜNEREN EBRU,BÜYÜKKURU MERAL, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: DETAY YAYINCILIK. | ISBN: 978-605-254-195-1

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, Turizmde Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları

GÜNEREN EBRU,ÖZEN İBRAHİM AKIN, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-042-8

Genel Turizm

GÜNEREN EBRU,KARAKUŞ YUSUF, 2016.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: Grafiker, TÜRKİYE. | ISBN: 9786054692934

TURİZM PAZARLAMASINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

GÜNEREN EBRU,KARAKUŞ YUSUF, 2015.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: BETA YAYINEVİ, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-333-385-2

Genel Turizm

GÜNEREN EBRU, 2015.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: Grafiker Yayınları, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-4692-93-4

TURİZM İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

EREN DUYGU, GÜNEREN EBRU, 2014.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: DETAY YAYINCILIK, TÜRKİYE. | ISBN: -

Exploring host-guest interaction on Airbnb

ÖZEN İBRAHİM AKIN, GÜNEREN EBRU, AKPINAR ARİF, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI - Emerging Sources Citation Index Yayın Yeri: Revista Rosa dos Ventos - Turismo e Hospitalidade Cilt: 15 Sayı: 3 DOI: 10.18226/21789061.v15i3p626 ISSN: 2178-9061

Destinasyon Markalaşma Sürecinde Yöresel Mutfağın Rolü Nevşehir Örneği

ASLAN ZEYNEP,GÜNEREN EBRU,ÇOBAN GAMZE, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASUS: Sosyal Bilimler Endeksi Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 2 Sayı: 4 DOI: - ISSN: 2147-8775

Influence of Ethnocentrıc Tendency of Consumers On Their Purchase Intentions in North Cyprus

GÜNEREN EBRU,ÖZTÜREN ALİ, 2008

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCOPUS Yayın Yeri: Journal of Euromarketing Cilt: 17 Sayı: - DOI: - ISSN: 1049-6483

Leadership in Organizational Change

GÜNEREN Ebru, ÖZTÜREN A, 2007

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: EBSCO Yayın Yeri: International Bulletin of Business Administration Cilt: - Sayı: 2 DOI: - ISSN: 1451-243X

SALES EFFECT OF DIGITAL MARKETING IN SMALL AND MEDIUM-SIZED ACCOMMODATION ENTERPRISES IN CORE CAPPADOCIA

ERDOĞAN YAKUP, GÜNEREN EBRU, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Index Copernicus, SOBİAD Yayın Yeri: Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi Cilt: 12 Sayı: 51 DOI: 10.17498/kdeniz.944276 ISSN: 1308-6200

Turist rehberi ile kültürel miras ve turizm meslek elemanı adaylarının kültürel miras algıları üzerine bir çalışma

Burcu Günden, GÜNEREN EBRU, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Asos Index, Eurasian Scientific Journal Index Yayın Yeri: Journal of Tourism Research Institute Cilt: 2 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2718-0093

Product Improvement as a Tool for Competition in Austrian Ski Schools: The Case of Ski School Toni Gruber

Gruber Toni,ÖZTÜREN ALİ,GÜNEREN EBRU, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: DOAJ, INDEKS COPERNICUS Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 3 Sayı: 2 DOI: 10.31822/jomat.469586 ISSN: 2645-9078

A Practical Study On Accommodation Companies In Nevşehir About Determining Factors Of Competitive Advantage

GÜNEREN EBRU,YILMAZ VİLDAN, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: DOAJ, INDEX COPERNICUS, SOBIAD Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 1 Sayı: 1 DOI: 10.31822/jomat.288709 ISSN: 2548-0847

KKTC Konaklama Endüstrisinde İnternet Pazarlaması Arz ve Talep Boyutları

EKİZ Erdoğan Haktan, GÜNEREN EBRU, ÖZTÜREN ALİ, 2005

Ulusal Hakemsiz Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Pazarlama ve İletişim Kültürü Dergisi Cilt: 4 Sayı: 13 DOI: - ISSN: 1303-3778

Determining destination competitiveness in medical tourism: A study based on AHP-QFD framework

YILMAZ VİLDAN, GÜNEREN EBRU, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 8 Sayı: 2 DOI: 10.31822/jomat.2023-8-2-141 ISSN: 2645-9078

Deneyimsel Değer ve Davranışsal Niyet Arasındaki İlişkide Müşteri Memnuniyetinin Aracılık Rolü: Kapadokya Kaya Oteller Örneği (The Mediating Role of Customer Satisfaction in the Relationship Between Experiential Value and Behavioral Intention: The Case of Cappadocia Cave Hotels)

ÖZDEMİR SİBEL, GÜNEREN EBRU, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 11 Sayı: 2 DOI: 10.21325/jotags.2023.1260 ISSN: 2147 – 8775

Coğrafi İşaret ile Tescilli Yöresel Mutfak Ürünlerinin Turistlerin Destinasyon Seçimine Etkisi: Güneydoğu Anadolu Bölgesi Örneği (The Effect of Local Cuisine Products Registered by Geographical Indication on the Destination Selection of Tourists: The Case of Southeastern Anatolia Region)

BELLİ SULTAN, GÜNEREN EBRU, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 11 Sayı: 4 DOI: - ISSN: 2147-8775

Neofobi, Neofili ve Çeşitlilik Arayışının Restoranlarda Müşterilerin Gıda Atık Davranışı Üzerine Etkisi (The Effect of Neophobia, Neophilia and Variety Seeking on the Food Waste Behavior of Customers in Restaurants)

GÜNEREN EBRU, HÖKELEKLİ NESLİHAN AYBİKE, YILDIZ MUHAMMED, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 10 Sayı: 4 DOI: 10.21325/jotags.2022.1137 ISSN: 2147 – 8775

Turistlerin Macera Turizmi Deneyimleme Motivasyonları, Memnuniyet Düzeyleri ve Tekrar Ziyaret Niyetleri: Kapadokya Destinasyonunda Bir Araştırma

TÜRK ERDEM, GÜNEREN EBRU, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi Cilt: 18 Sayı: 2 DOI: 10.24010/SOİD.912148 ISSN: 1304-7590

Yerel Halkın Gastronomi Turizmi Çağrışımları ve Beklentileri: Göreme Kasabası Örneği

KARAKUŞ YUSUF,ONAT GÖKHAN,GÜNEREN EBRU, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 8 Sayı: 3 DOI: 10.21325/jotags.2020.655 ISSN: 2147-8775

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Sosyal Taşıma Kapasitesi: Nevşehir Örneği (Carrying Capacity in Terms of the Sustainable Tourism: A Case in Nevsehir)

TABAK GÜLSÜM,GÜNEREN EBRU, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 8 Sayı: 4 DOI: - ISSN: 2147-8775

Relationship between Destination Image Change and Behavioral Intention: A Study on Cappadocia Hot Air Balloon Experience

ÖZEN İBRAHİM AKIN, GÜNEREN EBRU, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 5 Sayı: 1 DOI: 10.31822/jomat.709096 ISSN: 2645-9078

Sağlık Turizmini Konu Alan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Değerlendirmesi (1988-2017)

CANİK SİBEL,GÜNEREN EBRU, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 30 Sayı: 2 DOI: 10.17123/atad.636870 ISSN: 1300-4220

Kapadokya Sıcak Hava Balonculuğu Üzerine Nitel Bir Araştırma

ÖZEN İBRAHİM AKIN, GÜNEREN EBRU, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt: 9 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2149-3871

THE IMPACT OF DESTINATION IMAGE ON DESTINATION RECOMMENDATION

PEKTAŞ FATİH,GÜNEREN EBRU,TEPAVCEVIC Jelena, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: International Journal of Management Economics and Business Cilt: 15 Sayı: 4 DOI: 10.17130/ijmeb.2019456406 ISSN: 2147-9194

Turistlerin Çevre Dostu Tutumlarının Çevreye Duyarlı Turistik Ürün Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi: Nevşehir İlinde Bir Araştırma

GÜNEREN EBRU,TABAK GÜLSÜM, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 7 Sayı: 3 DOI: 10.21325/jotags.2019.447 ISSN: 2147-8775

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Faaliyet Gösteren Süpermarketlerin İmaj Bileşenleri

GÜNEREN EBRU, 2012

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi Cilt: 30 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 1309-6338

Highlighting Local Products in the Context of Sustainable Gastronomy Tourism: A Research on Köftür (Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında Yerel Ürünlerin Ön Plana Çıkarılması: Köftür Üzerine Bir Araştırma)

Yazarlar: GÜNEREN EBRU, YORGANCI BÜLENT

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: ITCC'22 I. INTERNATIONAL TOURISM AND CULINARY CONFERENCE Etkinklik Tarihi: 27.10.2022-09.01.2024 Ülke: TÜRKİYE

INVESTIGATION IN TERMS OF DEMOGRAPHIC VARIABLES OF THE SATISFACTION AND BEHAVIORAL INTENTIONS, EXPERIENTIAL VALUE OF TOURISTS STAYING IN CAPPADOCIA ROCK CARVING HOTELS

Yazarlar: ÖZDEMİR SİBEL, GÜNEREN EBRU

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VII Etkinklik Tarihi: 02.12.2022-09.01.2024 Ülke: TÜRKİYE

Gastro-Turist Tipolojisi Belirlenmesine Yönelik Çalışmalar Üzerine Sistematik Bir Literatür Taraması 2002-2022 .

Yazarlar: BOYACI DORUKAN, GÜNEREN EBRU, KARAMUSTAFA AHMET TUĞRUL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress 2023, Kastamonu. Etkinklik Tarihi: 28.09.2023-20.09.2023 Ülke: TÜRKİYE

Are you afraid to travel during Covit-19

Yazarlar: TABAK GÜLSÜM, CANİK SİBEL, GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Global Conference on Services and Retail Management Etkinklik Tarihi: 10.05.2021-13.05.2021 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Alanya'nın Bir Medikal Turizm Destinasyonu Olarak Başarımının Belirlenmesi

Yazarlar: YILMAZ VİLDAN, GÜNEREN ÖZDEMİR EBRU

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 5. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi Etkinklik Tarihi: 15.01.2021-16.01.2021 Ülke: TÜRKİYE

Turistik Destinasyon Seçiminde Sosyal Medyanın Rolü: Kapadokya Üzerine Bir Araştırma

Yazarlar: ÖZDEMİR ÖZDEN,eroğlu sevgi,GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019) Etkinklik Tarihi: 26.09.2019-28.09.2019 Ülke: -

Endüstri 4.0 ve Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Yansımaları

Yazarlar: ÖZDEMİR ÖZDEN,GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Yerel Halkın Gastronomi Turizmi Kavramına Bakış Açılarının Değerlendirilmesi

Yazarlar: KARAKUŞ YUSUF,ONAT GÖKHAN,GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Sinop Cezaevi’nin Hüzün Turizmi Çerçevesinde İncelenmesi:TripAdvisor Örneği

Yazarlar: BELLİ SULTAN,GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı Etkinklik Tarihi: 01.11.2018-03.11.2018 Ülke: TÜRKİYE

Sağlık Turizmini Konu Alan Lisansüstü Tezlerin BibliyometrikDeğerlendirmesi (1988-2017)

Yazarlar: GÜNEREN EBRU,CANİK SİBEL

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: PROF.DR. HASAN OLALI SEMPOZYUMU Etkinklik Tarihi: 18.10.2018-21.10.2018 Ülke: TÜRKİYE

Nitelikli Otellerin Belgelendirilmesinde Davranışsal Kalite Sorunları Karşılaştırmalı Bir Mevzuat İncelemesi

Yazar: GÜNEREN EBRU

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Turizm Sağlık ve Hukuk Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 03.04.2015-05.04.2015 Ülke: TÜRKİYE

The Effect of Destination Image on Destination Recommendation

Yazarlar: PEKTAŞ FATİH,GÜNEREN EBRU

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 1st. International Conference on Leisure, Recreation and Tourism Etkinklik Tarihi: 16.10.2014-18.10.2014 Ülke: -

Image of North Cyprus as a Touristic Destination Stakeholders Perspective

Yazar: GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Passion for Hospitality Excellence Etkinklik Tarihi: 25.10.2010-28.10.2010 Ülke: -

KKTC nin Turistik Bir Destinasyon Olarak İmajı

Yazar: GÜNEREN EBRU

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Halkla İlişkiler Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 15.04.2009-17.04.2009 Ülke: -

KKTC Vatandaşı Tüketicilerin Etnik Merkezlilik Eğilimlerinin Yerli ve Yabancı Ürün Satın Alma Eğilimlerine Etkisi Üzerine Pilot Bir Araştırma

Yazarlar: GÜNEREN EBRU,ÖZTÜREN ALİ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 10. Pazarlama Kongresi Etkinklik Tarihi: 16.11.2005-19.11.2005 Ülke: TÜRKİYE

An Investigation on Competitive Power of Pottery Workshops in Avanos

Yazar: GÜNEREN EBRU

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Weekend Seminars VI Etkinklik Tarihi: 26.11.1999-28.11.1999 Ülke: TÜRKİYE

An Empirical Study on Behavioural Aspects of the Service Quality in Hospitality Operations

Yazarlar: ALTUĞ DUYGU,GÜNEREN EBRU

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Weekend Seminars II Etkinklik Tarihi: 13.12.1996-15.12.1996 Ülke: TÜRKİYE

  • Avrupa Birliği 01.09.2013-01.09.2013  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: TEEN TECHNOLOGIES FOR YOUNG ENTREPRENEURS

    Konusu: to identify good practices to improve existing ICT tools for educational and professional training in entrepreneurship  Görevi: Araştırmacı

  • Avrupa Birliği 01.09.2014-01.09.2014  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: SUSTAINABLE ENTERPRISES WITH QUALIFIED ENTREPRENEURS (SEQUEL)

    Konusu: Entrepreneurial learning - entrepreneurship educationNew innovative curricula/educational methods/development of training courses, enterprise, industry and SMEs (incl. entrepreneurship) Görevi: Yürütücü

  • Doktora 2022 Devam Ediyor

      DORUKAN BOYACI


    Tez Adı: TÜKETİCİLERİN YEMEK SUNUMU ESTETİĞİ ALGILARI ARASINDAKİ FARKLILIKLAR: BİR NÖROGASTRONOMİ UYGULAMASI


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2022 Devam Ediyor

      ÖZDEN ÖZDEMİR


    Tez Adı: TURİZM ENDÜSTRİSİNDE PAYLAŞIM EKONOMİSİ KULLANICILARININ BİLİŞSEL DÜZEYLERİNİN BİLİŞSEL UYUMSUZLUK TEORİSİ İLE İNCELENMESİ


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2021 Devam Ediyor

      EMEL ÇİRİŞOĞLU


    Tez Adı: Gastronomik Deneyim, Yiyecek İlgilenimi ve Gastronomik Markalaşma Arasındaki İlişki Üzerine Bir Araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2021 Devam Ediyor

      NESLİHAN AYBİKE HÖKELEKLİ


    Tez Adı: Destinasyon Yiyecek İmajı, Ağızdan Ağıza İletişim ve Tekrar Ziyaret Niyeti Arasındaki İlişkiler: Gaziantep Üzerine Bir Araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2023 Tamamlandı

      BÜLENT YORGANCI


    Tez Adı: Destinasyonlarda sürdürülebilir rekabet üstünlüğü açısından gastronomik kimlik: Kapadokya örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2022 Tamamlandı

      SİBEL ÖZDEMİR


    Tez Adı: Deneyimsel değer, memnuniyet ve davranışsal niyet arasındaki ilişkilerin belirlenmesi: Kapadokya Kaya Oteller örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2022 Tamamlandı

      SULTAN BELLİ


    Tez Adı: Coğrafi işaret ile tescilli yöresel mutfak ürünlerinin turistlerin destinasyon seçimine etkisi: Güneydoğu Anadolu Bölgesi örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2022 Tamamlandı

      GÖKHAN ONAT


    Tez Adı: Gastronomi imajının davranışsal niyete etkisinde müşteri memnuniyetinin aracılık rolü


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2021 Tamamlandı

      VİLDAN YILMAZ


    Tez Adı: Medikal turizmde destinasyon rekabetçiliğinin belirlenmesi: Alanya örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2017 Tamamlandı

      İBRAHİM AKIN ÖZEN


    Tez Adı: Deneyimsel tüketim, destinasyon imaj algısı ve davranışsal sonuçları ilişkisi: Kapadokya sıcak hava balon deneyimi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Doktora 2017 Tamamlandı

      FATİH PEKTAŞ


    Tez Adı: Seyahat motivasyonunu oluşturan itici ve çekici faktörlerin tüketici temelli destinasyon değeri üzerine etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2021 Tamamlandı

      BURCU GÜNDEN


    Tez Adı: Yükseköğrenim gören bireylerin somut kültürel mirasa yönelik tutumları ile kültürel miras kavramına ilişkin metaforik algıları üzerine bir çalışma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Tamamlandı

      YAKUP ERDOĞAN


    Tez Adı: Çekirdek Kapadokya'da faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli konaklama işletmelerinde dijital pazarlamanın satış etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Tamamlandı

      ERDEM TÜRK


    Tez Adı: Turistlerin macera turizmi motivasyonları, memnuniyetleri ve bölgeyi tekrar ziyaret niyetleri: Kapadokya destinasyonunda bir araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      SELDA NACİYE AKAY


    Tez Adı: Gastronomi turizminin destinasyon çekicilik unsuru olarak incelenmesi: Şirince köyü örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2017 Tamamlandı

      GÜLSÜM TABAK


    Tez Adı: Turistlerin çevre dostu tutumlarının çevreye duyarlı turistik ürün satın alma niyeti üzerine etkisi: Nevşehir ilinde bir uygulama


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2014 Tamamlandı

      VİLDAN YILMAZ


    Tez Adı: Konaklama işletmelerinin rekabet gücünü belirleyen faktörler üzerine Nevşehir ilinde bir uygulama


    Yer: Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2013 Tamamlandı

      Hakan KAYA


    Tez Adı: The effects of Personal Values on Consumer’s Decision Making Styles: A Study in Turkish Republic of Northern Cyprus


    Yer: Uluslararasi Kibris Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü İşletme


  • Yüksek Lisans 2012 Tamamlandı

      Tarfoni OLIVER


    Tez Adı: A Comperative Study of the Consumer-Based Brand Equity of Selected Athletic Shoes Brands amongst International University Students in North Cyprus


    Yer: Uluslararasi Kibris Üniversitesi Lİsansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü İşletme


  • Yüksek Lisans 2009 Tamamlandı

      Eranda YMERALİ


    Tez Adı: Destination Competitiveness:The Case of Turkish Republic of Nothern Cyprus


    Yer: Uluslararasi Kibris Üniversitesi Lİsansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü İşletme

___ Bağlantılar ___