DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
" Ozmotik dehidrasyon uygulamasının Trabzon hurması meyvelerinin kuruma davranışı ve ürün kalitesi üzerine etkileri "
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
" Kivi meyvesinin ozmotik dehidrasyondan sonra sıcak hava ile kurutulmasıyla dayandırılması üzerine bir araştırma "
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.
Adı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma
Konusu: NEÜBAP15/2F20 Görevi: AraştırmacıAdı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
Konusu: NEÜBAP16F22 Görevi: AraştırmacıAdı: Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Antibakteriyel Etkilerinin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: NEVŞEHİR İLİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN RESVERATROL VE ANTİOKSİDAN MADDE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
Konusu: Ülkemizde Emir, Narince, Sultaniye, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere gibi şaraba işlenen birçok üzüm çeşidi yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin şaraba işlenmesinde kullanılan materyaller büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmektedir. Bu materyallerden en önemlisi fermantasyonu gerçekleştiren ticari mayalardır. Son yıllarda ülkemizde çeşitli girişimlerle yerli şarap mayası üretimi söz konusudur. Ancak bu ticari mayalaın şarap kalitesi üzerindeki etkileri ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin önemli şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü üzümünden yerli ve ithal ticari mayalar kullanılark şarap kalitesi üzerine etkilerini belirlemek, özellikle de aroma üzerinde yarattığı değişimleri belirlemek hedeflenmiştir. Görevi: AraştırmacıAdı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma
Konusu: Ülkemizde üretilen kiviler büyük oranda sofralık olarak değerlendirilmekte, bunun yanında az da olsa reçel-marmelat, meyve suyu üretimlerinde ve pastacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca, ülkemiz koşullarında yetiştirilen bu meyvenin son yıllardaki üretim hacmindeki artışa bağlı olarak, katma değeri daha yüksek farklı ürünlerin üretiminde değerlendirilebilmesi yönünde bir potansiyel de oluşmaktadır. Ancak bunun için meyvenin kalite karakteristiklerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirilen kivi meyvesinin aromatik özelliklerini belirleyerek en iyi aroma potansiyelini gösteren bölgede kivi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya yönelik temel kalite verilerini ortaya koymak hedeflenmiştir. Görevi: AraştırmacıAdı: Farklı Ticari mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Adana da Önemli Yeni Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Kontrollü Atmosfer Koşullarında Depolanan Taze Siyah İncirlerdeki Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Çukurova Bölgesi için Önemli Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Buruk Trabzonhurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Ozmotik Dehidrasyon Uygulamasının Trabzonhurması Meyvelerinin Kuruma Davranışı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kivi Meyvesinin Ozmotik Dehidrasyondan Sonra Sıcak Hava ile Kurutulmasıyla Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Yarı Kurak İklim Koşullarında Kontrollü Kısıtlı Sulamanın Domates Lycopersicon Esculentum L Verimine Verim Bileşenlerine ve Kurutma Kalitesine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru Kayısıda Kükürt Dioksit Miktarının Ozon Uygulaması ile Azaltılması ve Ozonun Karotenoidler Fenolik Bileşikler ve Mikrobiyolojik Kalite Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Buruk Trabzon Hurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Transgenik kavunlarda gen kaçışlarının kontrolü ve meyve kalite ve bitki özelliklerinin saptanması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıHAVVA AYBÜKE GÜVEN
Tez Adı: Niğde İlinde Yetiştirilen Bazı Renkli Patates Klonlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ FEYZA KIROĞLU ZORLUGENÇ ( YÖK Araştırmacı ID: 111509 )
Santral: 0384 228 1000 Dâhilî: 15029
Açık İş Adresi: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Merkez / NEVŞEHİR