Akademik Unvanlar

  • 2012

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2010 2001

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2010

    Ozmotik dehidrasyon uygulamasının Trabzon hurması meyvelerinin kuruma davranışı ve ürün kalitesi üzerine etkileri  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 2002

    Kivi meyvesinin ozmotik dehidrasyondan sonra sıcak hava ile kurutulmasıyla dayandırılması üzerine bir araştırma  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 1999

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

2021-2022 Lisans GM 410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2021-2022 Lisans GM 204 TEKNİK İNGİLİZCE II
2021-2022 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2021-2022 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2021-2022 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2021-2022 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2021-2022 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (2. Ö)
2021-2022 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2021-2022 Lisans GM 404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2020-2021 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2020-2021 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Lisans GM426 UYGULAMALI MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ
2020-2021 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2020-2021 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2020-2021 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2019-2020 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2019-2020 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2019-2020 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2019-2020 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2018-2019 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2018-2019 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2018-2019 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2018-2019 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2018-2019 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2018-2019 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2018-2019 Lisans GM205 GIDA LABORATUVAR TEKNİKLERİ I
2018-2019 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2018-2019 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2018-2019 Lisans GM406 GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI II
2017-2018 Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2017-2018 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2017-2018 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2017-2018 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2017-2018 Lisans GM406 GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI II
2017-2018 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2017-2018 Lisans GM108 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
2017-2018 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2017-2018 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2017-2018 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2016-2017 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2016-2017 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2016-2017 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2016-2017 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2016-2017 Lisans KİM102 KİMYA II
2015-2016 Lisans GM419 İÇECEK TEKNOLOJİSİ
2015-2016 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2015-2016 Lisans KİM102 KİMYA II
2015-2016 Lisans GM410 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
2015-2016 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2015-2016 Lisans GM403 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2015-2016 Lisans GM404 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2014-2015 Lisans GM315 MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2014-2015 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2014-2015 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2013-2014 Lisans GM214 TEKNİK İNGİLİZCE II
2013-2014 Lisans GM211 TEKNİK İNGİLİZCE I
2021-2022 Yüksek Lisans GM601 UZMANLIK ALAN DERSİ
2021-2022 Yüksek Lisans GM 546GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR
2021-2022 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2021-2022 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2021-2022 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2021-2022 Yüksek Lisans GM604 UZMANLIK ALAN DERSİ
2021-2022 Yüksek Lisans GM575 MEYVE VE SEBZELERİN KURUTULARAK DAYANDIRILMASI
2021-2022 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2021-2022 Yüksek Lisans GM529 MEYVE-SEBZE ÜRÜNLERİNDE KALİTE KONTROL
2020-2021 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2020-2021 Yüksek Lisans GM577 MEYVE VE SEBZELERE DERİM SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
2020-2021 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2020-2021 Yüksek Lisans GM603 UZMANLIK ALAN DERSİ
2020-2021 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2019-2020 Yüksek Lisans GM603 UZMANLIK ALAN DERSİ
2019-2020 Yüksek Lisans GM575 MEYVE VE SEBZELERİN KURUTULARAK DAYANDIRILMASI
2019-2020 Yüksek Lisans GM546 GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULANILAN TATLANDIRICILAR
2019-2020 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2019-2020 Yüksek Lisans GM566 MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2019-2020 Yüksek Lisans GM604 UZMANLIK ALAN DERSİ
2019-2020 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2019-2020 Yüksek Lisans GM577 MEYVE VE SEBZELERE DERİM SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
2019-2020 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2019-2020 Yüksek Lisans GM529 MEYVE-SEBZE ÜRÜNLERİNDE KALİTE KONTROL
2018-2019 Yüksek Lisans GM546 GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULANILAN TATLANDIRICILAR
2018-2019 Yüksek Lisans GM575 MEYVE VE SEBZELERİN KURUTULARAK DAYANDIRILMASI
2018-2019 Yüksek Lisans GM577 MEYVE VE SEBZELERE DERİM SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
2018-2019 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2018-2019 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2018-2019 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2018-2019 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2017-2018 Yüksek Lisans GM577 MEYVE VE SEBZELERE DERİM SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
2017-2018 Yüksek Lisans GM566 MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2017-2018 Yüksek Lisans GM542 FERMENTASYON BİYOKİMYASI
2017-2018 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2017-2018 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2017-2018 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2016-2017 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2016-2017 Yüksek Lisans GM566 MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2016-2017 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2015-2016 Yüksek Lisans GM575 MEYVE VE SEBZELERİN KURUTULARAK DAYANDIRILMASI
2015-2016 Yüksek Lisans GM577 MEYVE VE SEBZELERE DERİM SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER
2015-2016 Yüksek Lisans GM573 MEYVE VE SEBZE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2015-2016 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2015-2016 Yüksek Lisans GM566 MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2015-2016 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2015-2016 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2014-2015 Yüksek Lisans GM504 NUTRASÖTİKLER VE FONKSİYONEL GIDALAR
2014-2015 Yüksek Lisans GM566 MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
2014-2015 Yüksek Lisans GM568 GIDALARIN DONDURULARAK DAYANDIRILMASI
2014-2015 Yüksek Lisans GM570 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE GELİŞMELER
2021-2022 Doktora GM749 BİYOAKTİF GIDA BİLEŞENLERİ

Filtrele:

A STUDY ON THE VARIANCE OF PHYTOCHEMICAL PROPERTIES IN THE FRUIT OF SOME STRAWBERRY CULTIVARS (Fragara ananassa L.) GROWN UNDER ENVIRONMENTAL CONDITIONS IN ADANA REGION

OĞUZ HALİL İBRAHİM,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ZORLUGENÇ BÜLENT,KAFKAS NESİBE EBRU, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Fresenius Environmental Bulletin Cilt: 26 Sayı: 6 DOI: - ISSN: 1018-4619

Changes in Color and Total Phenolic Content of Different Cultivars of Persimmon during Dehydration

AKYILDIZ ASİYE,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,BENLİ HAKAN,AKSAY SALİH,FENERCİOĞLU HASAN, 2008

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: International Journal of Food Engineering Cilt: 4 Sayı: 7 DOI: 10.2202/1556-3758.1199 ISSN: 1556-3758

Responses of processing tomato (Solanum lycopersicum Mill) to regulated deficit irrigation under semi-arid conditions: yield and quality.

ÇÖMLEKÇİOĞLU NURAY,ŞİMŞEK MEHMET,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Web of Science® Conference Proceedings Citation IndexSM Yayın Yeri: Acta Horticulturae Cilt: - Sayı: 1253 DOI: 10.17660/ActaHortic.2019.1253.29 ISSN: 0567-7572

The effects of regulated deficit irrigation on yield and certain fruit characteristics of tomato Solanum lycopersicon mill

ÇÖMLEKÇİOĞLU NURAY,ŞİMŞEK MEHMET,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: CABI Index, Veterinarius, DOAJ Yayın Yeri: Journal of Animal Plant Sciences Cilt: 29 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2071-7024

Nevşehir İklim Koşullarında Yetiştirilen Bazı Çilek (Fragaria × ananassa L.) Çeşitlerinin Meyve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

OĞUZ HALİL İBRAHİM,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,KAFKAS NESİBE EBRU, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: alan indeksi Yayın Yeri: Bahçe Cilt: 46 Sayı: - DOI: - ISSN: 1300-8943

The influence of gaseous ozone and ozonated water on microbial flora and degradation of aflatoxin B1 in dried figs

ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND, 2008

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI Yayın Yeri: Food and Chemical Toxicology Cilt: 46 Sayı: 12 DOI: 10.1016/j.fct.2008.09.003 ISSN: 02786915

Effects of ozone treatment on microflora of dried figs

ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA, 2006

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI Yayın Yeri: Journal of Food Engineering Cilt: 75 Sayı: 3 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2005.04.024 ISSN: 02608774

Determination of changes in some characteristics of persimmon during dehydration at different temperatures

AKYILDIZ ASİYE,AKSAY SALİH,BENLİ HAKAN,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN, 2004

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI Yayın Yeri: Journal of Food Engineering Cilt: 65 Sayı: 1 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2004.01.001 ISSN: 02608774

Ozon Uygulamasının Kuru İncirde Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve Değirmen Güvesi Ephestia Kühniella Zeller Üzerine Etkileri

ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,IŞIKBER ALİ ARDA,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ULUSOY RIFAT,SATAR SERDAR,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND,FENERCİOĞLU HASAN, 2007

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Tarım Makinaları Bilimi Dergisi Cilt: 3 Sayı: 3 DOI: - ISSN: -

Ozmotik Dehidrasyon ve Sıcak Hava ile Kurutma İşleminin Trabzon Hurması Meyvelerinin Renk Özellikleri Üzerine Etkileri

KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN, 2012

Ulusal Hakemsiz Özgün MakaleEndeks: Yayın Yeri: Ç.Ü. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi Cilt: 28 Sayı: 5 DOI: - ISSN: -

Determination of Quality Characteristics of Some Color Potato Clones Which Were Breeding in Niğde Province

Yazarlar: GÜVEN HAVVA AYBÜKE, KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 3. International Sciences and Innovation Congress. 21-22 November 2021, Ankara, Türkiye. Etkinklik Tarihi: 21.11.2021-05.05.2022 Ülke: TÜRKİYE

Responses of Processing Tomato (Solanum lycopersicon Mill) to Regulated Deficit Irrigation under Semi-arid Conditions: Yield and Quality.

Yazarlar: ÇÖMLEKÇİOĞLU NURAY, ŞİMŞEK MEHMET, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: XXX. INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS. International Symposium on Water and Nutrient Relations and Management of Horticultural Crops. Etkinklik Tarihi: 15.08.2018-05.05.2022 Ülke: TÜRKİYE

Physicochemical and antioxidant properties of some grape (Vitis vinifera L.) cultivars

Yazarlar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ZORLUGENÇ BÜLENT,ÖZER CEM OKAN

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agronomy and Food Science Technology Etkinklik Tarihi: 20.06.2019-21.06.2019 Ülke: TÜRKİYE

Physico-chemical Characteristics of Some Strawberry (Fragara ananassa, L.) Cultivars Grown in Adana/Turkey

Yazarlar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ZORLUGENÇ BÜLENT,OĞUZ HALİL İBRAHİM,KAFKAS NESİBE EBRU

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agronomy and Food Science Technology Etkinklik Tarihi: 20.06.2019-21.06.2019 Ülke: TÜRKİYE

Drying Kiwi Fruit by Osmotic Dehydration

Yazarlar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood) Etkinklik Tarihi: 20.06.2019-21.06.2019 Ülke: TÜRKİYE

Gıdalarda Dioksin Varlığı

Yazar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 2nd International Mediterranean Science And Engineering Congress Etkinklik Tarihi: 25.10.2017-27.10.2017 Ülke: TÜRKİYE

Effects Of Winemaking Practices On The Characteristics Of Wastewater Originated From Wineries

Yazarlar: ŞEN KEMAL,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: ICOCEE CAPPADOCIA 2015 Nevsehir, TURKEY Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Utilization of Food Industry Wastes

Yazarlar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ZORLUGENÇ BÜLENT

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: ICOCEE CAPPADOCIA 2015 Nevsehir, TURKEY Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Bioconversion of Food Wastes for The Production of Value Added Products Bioconversion of Food Industry Wastes

Yazarlar: ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: ICOCEE CAPPADOCIA 2015 Nevsehir, TURKEY Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Turunç Kabuğu Reçeli Üretimi

Yazarlar: KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus. April 15-17, 2010 Etkinklik Tarihi: 15.04.2010-17.04.2010 Ülke: -

Kahramanmaraşta Üretilen Maraş Usulü Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma

Yazarlar: OR FATMA,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus. April 15-17, 2010, Etkinklik Tarihi: 15.04.2010-17.04.2010 Ülke: -

Kaynar

Yazarlar: AKYILDIZ ASİYE,AĞÇAM ERDAL,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus. April 15-17, 2010 Etkinklik Tarihi: 15.04.2010-17.04.2010 Ülke: -

Ozon Uygulamasının Kuru İncirde Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve Değirmen Güvesi Ephestia Kühniella Zeller Üzerine Etkileri

Yazarlar: ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,IŞIKBER ALİ ARDA,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,ULUSOY RIFAT,SATAR SERDAR,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND,FENERCİOĞLU HASAN

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Tarımsal Mekanizasyon 24. Ulusal Kongresi, 5-6 Eylül, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş. Etkinklik Tarihi: 05.09.2007-06.09.2007 Ülke: TÜRKİYE

The Influence of Gaseous and Aquaus Ozone Application on Microbiologic Flora and Degradation of Aflatoxin B1 in Dried Figs

Yazarlar: IŞIKBER ALİ ARDA,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,İBRAHİM BÜLEND EVLİYA,KARCI AYŞEGÜL

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: XII International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, May 21-25, Istanbul Etkinklik Tarihi: 21.05.2007-25.05.2007 Ülke: -

The Influence of Gaseous and Aquaus Ozone Application on Microbiologic Flora and Degradation of Aflatoxin B1 in Dried Figs

Yazarlar: ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND,IŞIKBER ALİ ARDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International Workshop on Food Safety in a Sustainable Postharvest System of Agricultural Products. October 16-18, Kahramanmaraş Sütçü İmam University Etkinklik Tarihi: 16.04.2007-18.04.2007 Ülke: -

Potential Use of Ozone at High Concentration for Rapid Insect and Microbial Disinfection of Durable Commodities

Yazarlar: IŞIKBER ALİ ARDA,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND,KARCI AYŞEGÜL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Annual International Research Conference on Methyl Bromide Alternatives and Emission Reductions, November 6-9, Orlando, Florida Etkinklik Tarihi: 06.11.2006-09.11.2006 Ülke: -

Potential Use of Ozone at High Concentration for Rapid Insect and Microbial Disinfection of Durable Commodities

Yazarlar: IŞIKBER ALİ ARDA,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR,ZORLUGENÇ BÜLENT,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,EVLİYA İBRAHİM BÜLEND,KARCI AYŞEGÜL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: VIII. European Congress of Entomology, September 17-22, Kuşadası, İzmir, Etkinklik Tarihi: 17.09.2006-22.09.2006 Ülke: -

Kabin Tipi ve Güneşli Kurutucuda Kayısının Kuruma Davranışı ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

Yazarlar: AKYILDIZ ASİYE,AKSAY SALİH,BENLİ HAKAN,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA,FENERCİOĞLU HASAN,SOYSAL YURTSEVER,ÖZTEKİN MEHMET SERDAR

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: GAP III. Tarım Kongresi, 02-03 Ekim, Şanlıurfa Etkinklik Tarihi: 02.10.2003-03.10.2003 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.10.2015-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma

    Konusu: NEÜBAP15/2F20 Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

    Konusu: NEÜBAP16F22 Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.02.2016-05.11.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Antibakteriyel Etkilerinin İncelenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.12.2016-16.12.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: NEVŞEHİR İLİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN RESVERATROL VE ANTİOKSİDAN MADDE İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

    Konusu: Ülkemizde Emir, Narince, Sultaniye, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere gibi şaraba işlenen birçok üzüm çeşidi yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin şaraba işlenmesinde kullanılan materyaller büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmektedir. Bu materyallerden en önemlisi fermantasyonu gerçekleştiren ticari mayalardır. Son yıllarda ülkemizde çeşitli girişimlerle yerli şarap mayası üretimi söz konusudur. Ancak bu ticari mayalaın şarap kalitesi üzerindeki etkileri ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin önemli şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü üzümünden yerli ve ithal ticari mayalar kullanılark şarap kalitesi üzerine etkilerini belirlemek, özellikle de aroma üzerinde yarattığı değişimleri belirlemek hedeflenmiştir. Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.10.2015-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma

    Konusu: Ülkemizde üretilen kiviler büyük oranda sofralık olarak değerlendirilmekte, bunun yanında az da olsa reçel-marmelat, meyve suyu üretimlerinde ve pastacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca, ülkemiz koşullarında yetiştirilen bu meyvenin son yıllardaki üretim hacmindeki artışa bağlı olarak, katma değeri daha yüksek farklı ürünlerin üretiminde değerlendirilebilmesi yönünde bir potansiyel de oluşmaktadır. Ancak bunun için meyvenin kalite karakteristiklerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirilen kivi meyvesinin aromatik özelliklerini belirleyerek en iyi aroma potansiyelini gösteren bölgede kivi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya yönelik temel kalite verilerini ortaya koymak hedeflenmiştir. Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Ticari mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.02.2013-13.04.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Adana da Önemli Yeni Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.02.2013-26.12.2014  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kontrollü Atmosfer Koşullarında Depolanan Taze Siyah İncirlerdeki Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Çukurova Bölgesi için Önemli Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Buruk Trabzonhurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ozmotik Dehidrasyon Uygulamasının Trabzonhurması Meyvelerinin Kuruma Davranışı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kivi Meyvesinin Ozmotik Dehidrasyondan Sonra Sıcak Hava ile Kurutulmasıyla Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Yarı Kurak İklim Koşullarında Kontrollü Kısıtlı Sulamanın Domates Lycopersicon Esculentum L Verimine Verim Bileşenlerine ve Kurutma Kalitesine Etkileri

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kuru Kayısıda Kükürt Dioksit Miktarının Ozon Uygulaması ile Azaltılması ve Ozonun Karotenoidler Fenolik Bileşikler ve Mikrobiyolojik Kalite Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Buruk Trabzon Hurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 05.05.2022-05.05.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.07.2005-01.07.2007  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Transgenik kavunlarda gen kaçışlarının kontrolü ve meyve kalite ve bitki özelliklerinin saptanması

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      HAVVA AYBÜKE GÜVEN


    Tez Adı: Niğde İlinde Yetiştirilen Bazı Renkli Patates Klonlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

___ Bağlantılar ___