Akademik Unvanlar

  • 2017

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2022

    Gastronomi uzmanlarının bakış açısıyla Türk mutfağının uluslararasılaşma sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma  "

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR) 

  • Yüksek Lisans 2018

    Coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin gastronomik destinasyonlara etkisi: Kapadokya Bölgesi'nde bir araştırma  "

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2016

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR.

2023-2024 Lisans Mezuniyet Projesi II
2023-2024 Lisans İçecekler
2023-2024 Lisans Temel Mutfak Teknikleri II
2023-2024 Lisans Mezuniyet Projesi I
2023-2024 Lisans Temel Mutfak Teknikleri I
2022-2023 Lisans Mezuniyet Projesi I
2022-2023 Lisans Mutfak Kültürleri
2023-2024 Yüksek Lisans Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
2022-2023 Yüksek Lisans Mutfak Kültürleri

Filtrele:

Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı

ÖZATA ESAT, YÖNET EREN FİRDEVS, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Nobel Akademik Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-371-079-8

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

YÖNET EREN FİRDEVS, 2022.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-563-8

Her Yönüyle Miras Turizmi

PARLAK KADER, YÖNET EREN FİRDEVS, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-711-3

Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi

YÖNET EREN FİRDEVS, AYDIN ŞULE, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-457-0

Advances in Global Services and Retail Management

BÜYÜKKURU MERAL, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: USF M3 Publishing, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 978-1-955833-03-5

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 3

YÖNET EREN FİRDEVS, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-412-9

Dünya Mutfak Kültürleri

YÖNET FİRDEVS,YILMAZ HAKAN, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Beta Basım Yayın Dağıtım A.Ş.. | ISBN: 978-605-242-880-1

Uygulamalı Türk Mutfağı

YÖNET EREN FİRDEVS, Fandaklı Emrah, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Nobel Akademik Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-439-049-4

A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü

YÖNET FİRDEVS, 2020.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 978-605-254-253-8

Alternatif Turizm

YILMAZ HAKAN, YÖNET FİRDEVS, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 987-605-254-195-1

TURİZMDE GÜNCEL KONU VE EĞİLİMLER II

ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 978-605-254-042-8

Gastronomide Güncel Konular

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Billur Yayınevi ve Basımevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-5194-40-6

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2017.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Gece Publishing, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-180-771-3

Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Destinasyonlar Açısından Önemi: Kapadokya Bölgesi Örneği

YÖNET EREN FİRDEVS, CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASOS Index Yayın Yeri: Journal of tourism research institute Cilt: 2 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2718-0093

GASTRONOMİ, KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM ENTEGRASYONU: KAPADOKYA BÖLGESİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

YÖNET EREN FİRDEVS, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt: 13 Sayı: - DOI: 10.30783/nevsosbilen.1309966 ISSN: 1309966

Kapadokya Bölgesine Gelen Ziyaretçilerin Coğrafi İşaretli Ürünleri Bilme Durumlarının Gastronomik Destinasyon Algısı Üzerindeki Etkisi

YÖNET EREN FİRDEVS, CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: AYDIN GASTRONOMY Cilt: 6 Sayı: 2 DOI: 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2008 ISSN: 2528-9411

Kapadokya’da Bağcılığın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi (Evaluation of Viticulture in Cappadocia in the Scope of Gastronomy Tourism)

ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS,TUNA MUHARREM, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 7 Sayı: 3 DOI: 10.21325/jotags.2019.466 ISSN: 2147-8775

Kültürel Miras Açısından Türk Kahvesi

YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Turkish Studies Cilt: 13 Sayı: 10 DOI: - ISSN: 1308-2140

Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları (Possibilities of Use Transglutaminase Enzyme in Field of Gastronomy)

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 6 Sayı: 2 DOI: 10.21325/jotags.2018.230 ISSN: 2147-8775

EVALUATION OF COMMENTS ON VIDEOS COOKED BY ROBOT CHEFS ON YOUTUBE

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS, ÇAMLICA KORAY

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 15.10.2022-23.10.2024 Ülke: TÜRKİYE

Kapadokya Bölgesi’nde Bulunan Restoranların Hizmet Hatası ve Telafisi Açısından Değerlendirilmesi

Yazarlar: ÇAMLICA KORAY, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 16th International Congress on Social Studies with Recent Researches Etkinklik Tarihi: 28.10.2022-23.10.2024 Ülke: TÜRKİYE

EVALUATION OF CUSTOMER SATISFACTION AND COMPLAINTS OF TURKISH NIGHT CONCEPT RESTAURANTS IN THE CAPPADOCIA REGION: THE EXAMPLE OF TRIPADVISOR

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS, ÇAMLICA KORAY, ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 15.10.2022-23.10.2024 Ülke: TÜRKİYE

EVALUATION OF TURKISH NIGHTS AS A TOURISM PRODUCT: THE CASE OF CAPPADOCIA

Yazarlar: BÜYÜKKURU MERAL, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Global Conference on Services and Retail Management Etkinklik Tarihi: 10.05.2021-23.10.2024 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

The Role of Geographically Indicated and Candidate Products in Nevşehir Cuisine in Regional Development

Yazarlar: GÜNDEN YASİN, BÜYÜKKURU MERAL, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 26.10.2021-23.10.2024 Ülke: TÜRKİYE

Developing New Recipe With Geographically Indicated and Local Products: A Sweet Touch From Nevşehir to Tourism

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS,DİKME GÜL SİNEM,PARLAK KADER,AYDIN ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: The Conference on Managing Tourism Across Continents Etkinklik Tarihi: 30.04.2024-03.05.2024 Ülke: TÜRKİYE

TURİST REHBERLİĞİ-GASTRONOMİ ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR IŞIĞINDA BİBLİYOMETRİK BİR İNCELEME

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS, ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 5. Uluslararası ARTEMİS Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi Etkinklik Tarihi: 01.10.2023-03.10.2023 Ülke: TÜRKİYE

SOSYAL MEDYA VE RESTORAN DENEYİMİ: YOUTUBE PLATFORMUNDA INFLUENCERLARLA ESNAF LOKANTALARINI KEŞFETME

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 5. Uluslararası ARTEMİS Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi Etkinklik Tarihi: 01.10.2023-03.10.2023 Ülke: TÜRKİYE

Türkiye’de Turizm Gelişimi ve Turizmin Etkilerine Yönelik Yapılan Çalışmaların Bibliyografik Analizi

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,ÖZGÜL KATLAV EDA,BÜYÜKKURU MERAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism Etkinklik Tarihi: 08.10.2020-10.10.2020 Ülke: TÜRKİYE

Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma

Yazarlar: KÜL AVAN SEVİM,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Kapadokya’da Bağcılığın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Yazarlar: TUNA MUHARREM,ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 19. ULUSAL TURİZM KONGRESİ Etkinklik Tarihi: 17.10.2018-21.10.2018 Ülke: TÜRKİYE

Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları

Yazarlar: CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Gastronomi Zirvesi Etkinklik Tarihi: 22.03.2018-25.03.2018 Ülke: TÜRKİYE

Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1 st International Sustainable Tourism Congress Etkinklik Tarihi: 23.11.2017-25.11.2017 Ülke: TÜRKİYE

Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminin Sürdürülebilirliği Bakımından Değerlendirilmesi: Pestil ve Köme Örneği

Yazarlar: CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1 st International Sustainable Tourism Congress Etkinklik Tarihi: 23.11.2017-25.11.2017 Ülke: TÜRKİYE

Evaluating and Developing Employee Competence By Using QFD Method: Case of Nevsehir

Yazarlar: KARAKUŞ YUSUF,ÇAMLICA KORAY,YÖNET FİRDEVS,Onat Gökhan

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS Etkinklik Tarihi: 05.10.2017-08.10.2017 Ülke: -

Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Etkinklik Tarihi: 04.10.2017-08.10.2017 Ülke: -

Analysis of Tourists Reqirements for Destinations By Kano s Model: Case Of Nevşehir

Yazarlar: KARAKUŞ YUSUF,ÇAMLICA KORAY,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS Etkinklik Tarihi: 05.10.2017-08.10.2017 Ülke: TÜRKİYE

Nevşehir Mutfak Kültürü ve Değişimi Üzerine Bir Alan Araştırması

Yazarlar: DEMİREL HÜSNE,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. Uluslararası İpekyolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 21.09.2017-23.09.2017 Ülke: TÜRKİYE

  • Avrupa Birliği 01.03.2024-30.06.2024  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kapadokya Kadın Kooperatifleri Akademisi

    Konusu: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, KEDV tarafından Simurg-Kadın Kooperatifleri Birliği ortaklığında sürdürülen Türkiye'deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.06.2023-31.05.2024  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir'in Coğrafi İşaretli Yöresel Lezzetleri ile Yeni Ürün Geliştirilmesi ve Turizme Kazandırılması

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      BEYZANUR DÖNMEZ


    Tez Adı: Kapadokya Bölgesindeki Fine Dining Restoran Şeflerinin Yaratıcı Süreçleri Üzerine Nitel Bir Araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      ŞEYDA AYKOL


    Tez Adı: Türk kültüründeki içeceklerin Miksoloji sanatı ile modernize edilmesi: yeni kokteyl reçetelerinin geliştirilmesine yönelik bir uygulama


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      ASLIHAN GÜLEÇ


    Tez Adı: Food Pairing ile Kapadokya Bölgesi Restoranlarına Tadım Menüsü Oluşturma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

___ Bağlantılar ___