Academic Titles

  • 2017

      DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2017 2014

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2014 2011

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Education

  • Doktora 2011

    Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu-identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi  "

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 2004

    Aspergillus parasiticus küf suşu ile aşılanan kömelerde farklı depolama şartlarında afloksin oluşum potansiyelinin belirlenmesi  "

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 1999

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

2022-2023 Önlisans Anne ve Çocuk Beslenmesi
2022-2023 Lisans Beslenme
2013-2014 Lisans Genel Mikrobiyoloji
2018-2019 Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
2018-2019 Lisans Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi
2018-2019 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2018-2019 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2018-2019 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2018-2019 Lisans Beslenme İlkeleri
2015-2016 Lisans Gıda Katkı Maddeleri
2015-2016 Lisans Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
2015-2016 Lisans İşletme Sanitasyonu
2014-2015 Lisans İşletme Sanitasyonu
2014-2015 Lisans Beslenme
2011-2012 Lisans Gıda Mühendsliğine Giriş
2012-2013 Lisans Gıda Mühendsliğine Giriş
2012-2013 Lisans Gıda Zehirlenmeleri
2013-2014 Lisans Gıda Zehirlenmeleri
2011-2012 Lisans Gıda Katkı Maddeleri
2012-2013 Lisans Gıda Katkı Maddeleri
2011-2012 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2012-2013 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2011-2012 Lisans Gıda Kimyası
2013-2014 Lisans Gıda Mikrobiyolojisi II
2012-2013 Lisans Gıda Mikrobiyolojisi II
2011-2012 Lisans Gıda Mikrobiyolojisi I
2012-2013 Lisans Gıda Mikrobiyolojisi I
2011-2012 Lisans Genel Mikrobiyoloji
2012-2013 Lisans Genel Mikrobiyoloji
2022-2023 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2022-2023 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2022-2023 Lisans Beslenme İlkeleri
2021-2022 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2021-2022 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2021-2022 Lisans Beslenme İlkeleri
2021-2022 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2020-2021 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2020-2021 Lisans Beslenme İlkeleri
2020-2021 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2020-2021 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2017-2018 Lisans Beslenmeye Giriş
2017-2018 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2017-2018 Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
2017-2018 Lisans Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
2017-2018 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2017-2018 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2017-2018 Lisans Beslenme İlkeleri
2016-2017 Lisans Beslenmeye Giriş
2016-2017 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2016-2017 Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
2016-2017 Lisans Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
2016-2017 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2016-2017 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2016-2017 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2016-2017 Lisans Beslenme İlkeleri
2019-2020 Lisans Beslenmeye Giriş
2019-2020 Lisans Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji
2019-2020 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2019-2020 Lisans Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi
2019-2020 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2019-2020 Lisans Endüstriyel Mikrobiyoloji
2019-2020 Lisans Gıda İşletme Sanitasyonu
2019-2020 Lisans Beslenme İlkeleri
2018-2019 Lisans Beslenmeye Giriş
2018-2019 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2015-2016 Yüksek Lisans Mikotoksikozis
2015-2016 Yüksek Lisans Gıda Kaynaklı Antioksidanlar
2019-2020 Yüksek Lisans İleri Gıda Mikrobiyolojisi
2019-2020 Yüksek Lisans Süt Endüstrisi Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi
2019-2020 Yüksek Lisans Gıda ve Beslenme Araştırmalarında Son Gelişmeler
2019-2020 Yüksek Lisans Fermente Bitkisel Ürünler
2018-2019 Yüksek Lisans Gıda Kaynaklı Antioksidanlar
2015-2016 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2017-2018 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2017-2018 Yüksek Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2021-2022 Yüksek Lisans Gıda ve Beslenme Biliminde Son Gelişmeler
2021-2022 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2019-2020 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2018-2019 Yüksek Lisans İleri Gıda Mikrobiyolojisi
2018-2019 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2015-2016 Yüksek Lisans İleri Gıda Mikrobiyolojisi
2018-2019 Yüksek Lisans Mikotoksikoloji
2019-2020 Yüksek Lisans Mikotoksikoloji
2020-2021 Yüksek Lisans Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri
2020-2021 Yüksek Lisans Gıda ve Beslenme Biliminde Son Gelişmeler
2019-2020 Yüksek Lisans Gıda Kaynaklı Antioksidanlar
2021-2022 Doktora Gıda Mikrobiyolojisi ve Yenilikçi Yaklaşımlar
2021-2022 Doktora Doğal Gıda Katkıları
2021-2022 Doktora Gıda Endüstrisinde Mikrobiyal Uygulamalar
2021-2022 Doktora Antimikrobiyal Direnç Mekanizmaları
2020-2021 Doktora Doğal Gıda Katkıları

Filter:

Algorithmic Treatment Methods in Obstetrics and Gynecology and Nutrition in Lactation

YILDIZ HİLAL, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Bayrakol Medical Publishing, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-73681-0-2

Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Sürdürülebilir Tarım

YILDIZ HİLAL, İLİKHAN Merva Nur, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: IKSAD Publishing House, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-8377-23-1

Microbial Decontamination of Food

YILDIZ HİLAL, FINDIK BAHAR TUBA, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Springer, SİNGAPUR. | ISBN: 978-981-19-5113-8

TOHUMDAN SOFRAYA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TARIMSAL KAYNAK TÜKETİMİ İÇİN BAZI ÖNERİLER

YILDIZ HİLAL, TAHMAS KAHYAOĞLU DEREN, ÇAKIR ÖZLEM, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: iksad, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-8061-42-0

TOHUMDAN SOFRAYA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TARIMSAL KAYNAK TÜKETİMİ İÇİN BAZI ÖNERİLER

YILDIZ HİLAL, ÇAKIR ÖZLEM, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: iksad, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-8061-42-0

Phytochemical and antioxidant characteristics of medlar fruits Mespilus germanica L

ERCİŞLİ SEZAİ,ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,ŞENER DERYA,BORİS DURALIJA,VOCA S,PURGAR DUJMOVIC, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SSCI Publication Place: JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY Volume: 85 Issue: 1 DOI: - ISSN: 1439-040X

The effect of adding sour cherry pulp into yoghurt on the physicochemical properties phenolic content and antioxidant activity during storage

ŞENGÜL MEMNUNE,ERKAYA TUBA,ŞENGÜL MUSTAFA,YILDIZ HİLAL, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SSCI Publication Place: International Journal of Dairy Technology Volume: 65 Issue: 3 DOI: 10.1111/j.1471-0307.2012.00838.x ISSN: 1364727X

Some phytochemical and antioxidant characteristics of wild and cultivated blackberry Rubus caucasicus fruits

YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE,ÇELİK FERİT,HEGEDUS ATTILA,ERCİŞLİ SEZAİ,TOSUN MURAT, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SSCI Publication Place: JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT Volume: 8 Issue: 3-4 DOI: - ISSN: 1459-0255

EFFECTS OF DIFFERENT STORAGE CONDITIONS ON AFLATOXIN FORMATION IN KÖME INOCULATED WITH ASPERGILLUS PARASITICUS NRRL 2999

YILDIZ HİLAL, SERT SELAHATTİN, GÜRSES MUSTAFA, 2008

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SSCI Publication Place: Journal of Food Safety Volume: 28 Issue: 1 DOI: 10.1111/j.1745-4565.2007.00098.x ISSN: 0149-6085

Diversity of traditional Caciocavallo cheeses produced in Italy

UZUN Pınar,SERRAPICA Francesco,MASUCCI Felicia,CARMELA Barone,YILDIZ HİLAL,GRASSO Fernando,DI FRANCIA Antonio, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY Volume: 73 Issue: 1 DOI: 10.1111/1471-0307.12640 ISSN: 1364-727X

Determination of phenolic acid profiles by HPLC in lacto‐fermented fruits and vegetables (pickle): Effect of pulp and juice portions

CİNİVİZ MELİKE,YILDIZ HİLAL, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION Volume: 44 Issue: 7 DOI: 10.1111/jfpp.14542 ISSN: 0145-8892

Antimicrobial Activity of Coriandrum Sativum L. and Its Effect on Microbiological Properties of Yoghurt

GÜNDOĞDU ENGİN,TANRIVERDİ EBRU,YILDIZ HİLAL, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Journal of Agricultural Science and Technology Volume: 22 Issue: 5 DOI: - ISSN: 1680-7073

Mineral Content of Cilantro in the Condition of Combined Drought and Salt Stress

ÖRS SELDA,EKİNCİ MELEK,YILDIRIM ERTAN,TURAN METİN,ŞAHİN ÜSTÜN,YILDIZ HİLAL,DURSUN ATİLLA, 2018

Uluslararası Hakemli ÖzetIndex: SCI-Expanded Publication Place: HORTSCIENCE Volume: 53 Issue: 9-S DOI: - ISSN: 0018-5345

Microbial exopolysaccharides: Resources and bioactive properties

YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA, 2018

Uluslararası Hakemli Derleme MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: PROCESS BIOCHEMISTRY Volume: 72 Issue: - DOI: 10.1016/j.procbio.2018.06.009 ISSN: 1359-5113

Chemical Composition Antimicrobial and Antioxidant Activities of Essential Oil and Ethanol Extract of Coriandrum sativum L Leaves from Turkey

YILDIZ HİLAL, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: International Journal of Food Properties Volume: 19 Issue: 7 DOI: 10.1080/10942912.2015.1092161 ISSN: 1094-2912

Physico-chemical and biologicalactivity of hawthorn ( Crataegus spp. L.) fruits in Turkey

ERCİŞLİ SEZAİ,ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,TOPDAŞ ELİF FEYZA,Yılmaz Kadir Uğurtan, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Acta Scientiarum Polonorum-Hortorum Cultus Volume: 14 Issue: 1 DOI: - ISSN: 1644-0692

Some Physicochemical Characteristics Bioactive Content and Antioxidant Characteristics of Non Sprayed Barberry Berberis vulgaris L Fruits from Turkey

YILDIZ HİLAL,ERCİŞLİ SEZAİ,ŞENGÜL MEMNUNE,TOPDAŞ ELİF FEYZA,BEYHAN ÖMER,ÇAKIR ÖZLEM,NARMANLIOĞLU HALUK KEMAL,ORHAN EMİNE, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Erwerbs-Obstbau Volume: 56 Issue: 4 DOI: 10.1007/s10341-014-0216-4 ISSN: 0014-0309

Some Physicochemical Characteristics, Bioactive Content and Antioxidant Characteristics of Non-Sprayed Barberry (Berberis vulgaris L.) Fruits from Turkey

YILDIZ HİLAL, ERCİŞLİ SEZAİ, ŞENGÜL MEMNUNE, TOPDAŞ ELİF FEYZA, BEYHAN ÖMER, ÇAKIR ÖZLEM, NARMANLIOĞLU HALUK KEMAL, ORHAN EMİNE, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Erwerbs-Obstbau Volume: 56 Issue: - DOI: 10.1007/s10341-014-0216-4 ISSN: 0014-0309

The main quality attributes of non-sprayed cherry laurel (Laurocerasus officinalis Roem.) genotypes

YILDIZ HİLAL,ERCİŞLİ SEZAİ,NARMANLIOĞLU HALUK KEMAL,GÜÇLÜ ŞABAN,AKBULUT MUSTAFA, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Genetika-Belgrade Volume: 46 Issue: 1 DOI: - ISSN: 0534-0012

Bioactive content and antioxidant characteristics of wild (Fragaria vesca L.) and cultivated strawberry (Fragaria × ananassa Duch.) fruits from Turkey

YILDIZ HİLAL,ERCİŞLİ SEZAİ,AKBULUT MUSTAFA,TOPDAŞ ELİF FEYZA, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY Volume: 84 Issue: - DOI: - ISSN: 1439-040X

Antioxidant and Antimicrobial Activities of Pomegranate Punica granatum L Sour Sauce Extracts

YILDIZ HİLAL,SENGÜL MEMNUNE,ÇETİN BÜLENT,KARATAŞ NEVA,ERCİŞLİ SEZAİ,OKCU ZUHAL,DZUBUR AHMED,HADZIABULIC S, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES Volume: 67 Issue: 1 DOI: - ISSN: 1310-1331

An Investigation of The Antioxidant Activities and Some Physicochemical characteristic of Strawberry Added Yogurt

ŞENGÜL MEMNUNE,ŞENGÜL MUSTAFA,ERKAYA TUBA,YILDIZ HİLAL, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Italian Journal of Food Science Volume: 26 Issue: 2 DOI: - ISSN: -

The Effect of Cooking on Total Polyphenolic Content and Antioxidant Activity of Selected Vegetables

SENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,KAVAZ YÜKSEL ARZU, 2013

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: International Journal of Food Properties Volume: 17 Issue: 3 DOI: 10.1080/10942912.2011.619292 ISSN: 1094-2912

Some Phytochemical Characteristics of Turnip Brassica rapa var rapa L Roots

SENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,ERCİSLİ SEZAİ,YILDIRIM ERTAN,TURAN METİN,ÖZDEMİR ÖZLEM,SENER DERYA, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Italian Journal of Food Science Volume: 23 Issue: - DOI: - ISSN: -

Antioxidant antimicrobial activity and total phelonic content within the aerial parts of Artemisia absinthum Artemisia santonicum and Saponaria officinalis

ŞENGÜL MEMNUNE,ERCİŞLİ SEZAİ,YILDIZ HİLAL,GUNGOR NEVA,KAVAZ YÜKSEL ARZU,ÇETİN BÜLENT, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: Iranian Journal of Pharmaceutical Research Volume: 10 Issue: - DOI: - ISSN: -

Antioxidant and mineral characteristics of some common vegetables consumed in Eastern Turkey

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,ESRİNGÜ ASLIHAN,TURAN METİN,YILDIZ HİLAL,ERCİŞLİ SEZAİ, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE ENVIRONMENT Volume: 8 Issue: 3-4 DOI: - ISSN: 1459-0255

TOTAL PHENOLIC CONTENT ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME MEDICINAL PLANTS

ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,GÜNGÖR NEVA,ÇETİN BÜLENT,ESER ZEYNEP,ERCİŞLİ SEZAİ, 2009

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCI-Expanded Publication Place: PAKISTAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES Volume: 22 Issue: 1 DOI: - ISSN: -

Biyodinamik Tarım ve Organik Tarımın Karşılaştırılması

ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA, 2018

Ulusal Hakemli Derleme MakaleIndex: Index copernicus international Publication Place: Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF) Volume: 6 Issue: 4 DOI: 10.24925/turjaf.v6i4.438-443.1648 ISSN: 2148-127X

Antioxidant activity, total phenolic and flavonoid content of some local and cultivated almonds (Prunus dulcis L.)

YILDIZ HİLAL, ERCİŞLİ SEZAİ, TOSUN MURAT, ATLI HALİT SEYFETTİN, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: Reaxys and Scopus Publication Place: Oxidation Communication Volume: 3 Issue: 3 DOI: - ISSN: 0209-4541

Bioactive Content of Sea Buckthorn Hippophae rhamnoides L Berries from Turkey

YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE,ÇELİK FERİT,ERCİŞLİ SEZAİ,DURALİJA BORİS, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: BIOSIS Previews Publication Place: Agriculturae Conspectus Scientificus Volume: 77 Issue: 1 DOI: - ISSN: -

Total phenolic content Antioxidant activity some phisical and chemical properties of Pestil

ŞENGÜL MEMNUNE, YILDIZ HİLAL, KARATAŞ NEVA, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: SCOPUS, , EBSCO host, CNKI Publication Place: Asian Journal of Chemistry Volume: 22 Issue: - DOI: - ISSN: 0970-7077

Süt Bileşenleri Üzerine Isıl İşlemin Etkileri ve Besin Değeri Konusunda Değerlendirmeler

GÜNDOĞDU ENGİN,YILDIZ HİLAL,ÇAKMAKÇI SONGÜL, 2012

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: Endekste taranmıyor Publication Place: Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi Volume: 5 Issue: 1 DOI: - ISSN: -

Mikrobiyal bir stabilizatör : Ksantan Gam

YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN,KURBANOĞLU ESABİ BAŞARAN,KAVAZ YÜKSEL ARZU, 2006

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: Endekste taranmıyor Publication Place: Hasad Gıda Volume: 23 Issue: - DOI: - ISSN: -

Mısır ve mısır kaynaklı gıdalarda fumonisinler

YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN, 2004

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: Endekste taranmıyor Publication Place: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Volume: 35 Issue: - DOI: - ISSN: 1300-9036

Seasonal Variation of the Microbial Quality of Local Vegetables in Giresun, the Northern Province of Turkey

UĞUR ATNAN, YILDIZ HİLAL, Olcay Kavgacı, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF) Volume: 9 Issue: 12 DOI: 10.24925/turjaf.v9i12.2296-2302.4714 ISSN: 2148-127X

Natural sweeteners as food additives

Authors: YILDIZ HİLAL, TAHMAS KAHYAOĞLU DEREN

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 2. International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2019) Event Dates: 08.11.2019-12.01.2023 Country: TÜRKİYE

A Recent Trend; Use of Essential Oils For Meat and Meat Products

Authors: UZUN PINAR, YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 3rd International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences (Tokyo Summit) Event Dates: 19.02.2021-12.01.2023 Country: TÜRKİYE

Determination of Chemical Composition of Dill Seed Essential Oil

Authors: YILDIZ HİLAL, TAHMAS KAHYAOĞLU DEREN

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: International Anatolian Congress on Medicinal and Aromatic Plants Event Dates: 16.11.2021-12.01.2023 Country: TÜRKİYE

Some Pathogenic Bacteria In Raw Milk And Products

Authors: TAHMAS KAHYAOĞLU DEREN,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 2. International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2019) Event Dates: 08.11.2019-11.11.2019 Country: -

The Relationship Between Lactic Acid Bacteria and Phenolic Compounds

Authors: KARATAŞ NEVA,YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies Event Dates: 19.09.2019-21.09.2019 Country: TÜRKİYE

Siyah ve Yeşil Çayın Fenolik Bileşenler Bakımından Karşılaştırılması

Authors: YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM,TÜYSÜZ BÜŞRA,KARATAŞ NEVA

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 8th International Congress on Mathematic, Engineering and Natural Sciences Event Dates: 05.09.2019-08.09.2019 Country: TÜRKİYE

The Effect of Different Drying Methods on Antioxidant Activity and Phenolic Contents of Wild-Sour Apple (Malus sylvestris MILLER) Naturally Found in Bayburt City

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,GÜLDEMİR KÜBRA,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2018) Event Dates: 03.10.2018-07.10.2018 Country: TÜRKİYE

Mineral content of cilantro /Coriandrum sativum L.) in tje condition of combined drought and salt stress

Authors: ÖRS SELDA,EKİNCİ MELEK,YILDIRIM ERTAN,TURAN METİN,ŞAHİN ÜSTÜN,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: ASHS 2018 Annual Conference Washington DC Event Dates: 30.07.2018-03.08.2018 Country: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Determination of mineral content of Rosa pimpinellifolia L. (Black rosehip) fruit and its kernel

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,KAYNAK BERİVAN

Uluslararası Özet bildiri Event Name: International Agricultural Science Congress Event Dates: 09.05.2018-12.05.2018 Country: -

Polyphenol Profile and Antioxidant Activity of Some Wild Fruit in Turkey

Authors: YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM,KARATAŞ NEVA,OĞUZ HALİL İBRAHİM,CİNİVİZ MELİKE,ŞAŞMAZ HATİCE KÜBRA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 19.04.2018-21.04.2018 Country: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

A study on Wild Natural Fruit Types in Bayburt

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,Çakıroğlu Kübra

Uluslararası Özet bildiri Event Name: I. International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium and Workshop Event Dates: 27.09.2017-29.09.2017 Country: -

Comparison of Biodynamic and Organic Agriculture

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: I. International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium and Workshop Event Dates: 27.09.2017-29.09.2017 Country: TÜRKİYE

Kara Kuşburnunun (Rosa pimpinellifolia L.) Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Bir Araştırma

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,Çakıroğlu Kübra,YILDIZ HİLAL,Kaynak Berivan

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Advanced Engineering Technologies Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: TÜRKİYE

Amygdalin and Its Effect on Health

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,Çakıroğlu Kübra

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Advanced Engineering Technologies Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: TÜRKİYE

Medical and Aromatic Plants Use in The Food and Effects on The Health

Authors: KARATAŞ NEVA,YILDIZ HİLAL,ÖZLÜ HAYRUNNİSA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Advanced Engineering Technologies Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: -

The Bioactive Compounds of Tea and Decaffeinated Tea and Effects on The Health

Authors: KARATAŞ NEVA,ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,ÖZLÜ HAYRUNNİSA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Advanced Engineering Technologies Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: -

Mineral content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Some Vitis vinifera L. Leaves

Authors: YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM,KARATAŞ NEVA,Çakıroğlu Kübra

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The Second Japan-Turkey International Symposium on Pharmaceutical and Biomedical Sciences JATUSPAB-2 Event Dates: 11.09.2017-12.09.2017 Country: TÜRKİYE

Effect of Feeding on Sensory Properties of Caciocavallo di Castelfranco Cheese

Authors: Uzun Pınar,Masucci Felicia,YILDIZ HİLAL,Serrapica Francesco,Di Francia Antonio

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Engineering and Natural Sciences Event Dates: 03.05.2017-07.05.2017 Country: MACARİSTAN

Determination of mineral matter change of wild sour apple (Malus sylvestris MILLER) naturally found in Bayburt province according to different drying methods

Authors: ÇAKIR ÖZLEM,Çakıroğlu Kübra,YILDIZ HİLAL,ARSLANER AYLA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Engineering and Natural Sciences Event Dates: 03.05.2017-07.05.2017 Country: MACARİSTAN

Taşköprü sarımsağının (Allium sativum L.) antioksidan ve mineral kompozisyonu

Authors: ARSLANER AYLA,ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL,Çakıroğlu Kübra

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium Event Dates: 10.04.2017-12.04.2017 Country: TÜRKİYE

Farklı oranlarda Taşköprü sarımsağı içeren yoğurtların bazı mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri

Authors: ARSLANER AYLA,YILDIZ HİLAL,Salık M Ali

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: International Taşköprü Pompeiopolis Science Cultural Arts Research Symposium Event Dates: 10.04.2017-12.04.2017 Country: -

Biyoaktif bir bileşen olarak resveratrol

Authors: ARSLANER AYLA,YILDIZ HİLAL,Türkoğlu Zehra

Ulusal Özet bildiri Event Name: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi Event Dates: 28.11.2016-28.11.2016 Country: TÜRKİYE

Yapraklı Bitkisel Ürünlerde Bulunan Biyoaktif Bileşenler

Authors: YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM,EKİNCİ MELEK,ÖRS SELDA

Ulusal Özet bildiri Event Name: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi Event Dates: 28.11.2016-28.11.2016 Country: TÜRKİYE

Doğal Katkı Maddeleri Kullanımları Yararları Riskleri

Authors: YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA,ARSLANER AYLA

Ulusal Özet bildiri Event Name: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi Event Dates: 28.11.2016-28.11.2016 Country: TÜRKİYE

Some microbiological and sensory properties of yogurt containing garlic

Authors: ARSLANER AYLA,YILDIZ HİLAL,Salık Mehmet Ali

Uluslararası Özet bildiri Event Name: FSD 2016 2nd Congress on Food Structure Design Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: TÜRKİYE

A natural food antioxidant against oxidative stress melatonin

Authors: YILDIZ HİLAL,Zeytun funda,KARATAŞ NEVA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 1 st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC) Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: -

Determination of biological active components of fruit teas produced from different concentrations of Vitis labrusca L

Authors: YILDIZ HİLAL,ÇAKIR ÖZLEM,ARSLANER AYLA,KARATAŞ NEVA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: FSD 2016 2nd Congress on Food Structure Design Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: -

Isolation identification of lactic acid bacteria and yeasts from table olive and determination of some properties of isolates

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Uluslararası Özet bildiri Event Name: FSD 2016 2nd Congress on Food Structure Design Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: -

Saruç un mineral ve ağır metal içeriği

Authors: ARSLANER AYLA,ÇAKIR ÖZLEM,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 1 st InternationalMediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC) Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: -

The role of antioxidants in chemistry of oxidative stress

Authors: KARATAŞ NEVA,YILDIZ HİLAL,Daşdemir Yeşim,Ciniviz Melike

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 1 st InternationalMediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC Event Dates: 26.10.2016-28.10.2016 Country: -

The Presence of Fusarium mycotoxins in Agricultural Products and Its Effects on Human Health

Authors: Zeytun Funda,YILDIZ HİLAL,Daşdemir Yeşim

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Congress of Forensic Toxicology-Industrial and Environmental Toxicology Event Dates: 26.05.2016-30.05.2016 Country: -

Mineral and Heavy Metal Content of China and Taşköprü Garlic Allium sativum L

Authors: YILDIZ HİLAL,ARSLANER AYLA,ÇAKIR ÖZLEM

Uluslararası Özet bildiri Event Name: International Congress of Forensic Toxicology-Industrial and Environmental Toxicology Event Dates: 26.05.2016-30.05.2016 Country: -

The Cappadocian Dessert Köftür

Authors: SEÇEN SELÇUK MUSTAFA,AKTAŞ NESİMİ,YILDIZ HİLAL,DAŞDEMİR YEŞİM

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 01.10.2015-04.10.2015 Country: BOSNA HERSEK

Antioxidant Activity Phenolic Profile Some Chemical and Physical Properties of Date Fruit Phoenix dactylifera Pekmez

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,DOĞAN HANİFE,YILDIZ HİLAL,ODUNKIRAN ARZU

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 01.10.2015-04.10.2015 Country: BOSNA HERSEK

Effect of Feeding on Texture and Color of Caciocavallo di Castelfranco Cheese

Authors: UZUN PINAR,MASUCCI FELICIA,VARRICCHIO MARIA LUISA,DI CONZA ANTONIO,YILDIZ HİLAL,DI FRANCIA ANTONIO

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 01.10.2015-04.10.2015 Country: BOSNA HERSEK

Production and Some Properties of Pekmez

Authors: İLTER ŞEYDA MERVE,MOL ZELİHA,YILDIZ HİLAL,DEMİRYOL MELİH

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 01.10.2015-04.10.2015 Country: BOSNA HERSEK

Caciocavallo di Castelfranco A Traditional Italian Pasta Filata Cheese

Authors: UZUN PINAR,MASUCCI FELICIA,YILDIZ HİLAL,DI FRANCIA ANTONIO

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 01.10.2015-04.10.2015 Country: -

Glukanın Süt Ürünlerinde Kullanımı

Authors: AKTAŞ KÜBRA,DEMİRCİ TALHA,YILDIZ HİLAL,AKIN NİHAT

Ulusal Özet bildiri Event Name: 2. İç Anadolu Bölgesi Gıda ve Tarım Kongresi Event Dates: 28.04.2015-30.04.2015 Country: TÜRKİYE

Phenolic acids and flavonoids of fig fruit Ficus carica L from Çoruh valley in Turkey

Authors: YILDIZ HİLAL,ERCİŞLİ SEZAİ,TOSUN MURAT,GÜNDOĞDU MUTTALİP

Uluslararası Özet bildiri Event Name: Workshop on Determining Antioxidants as Reactive Species Scavengers Event Dates: 27.10.2014-28.10.2014 Country: TÜRKİYE

Geleneksel ve etnik gıdaların güvenliği biyoaktivitesi ve yararları

Authors: YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA,ŞENGÜL MEMNUNE

Ulusal Özet bildiri Event Name: 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Event Dates: 17.04.2014-19.04.2014 Country: TÜRKİYE

Organik ve geleneksel metotlarla üretilen tarımsal ürünlerin insan sağlığı üzerine etkileri ve besin değerlerinin karşılaştırılması

Authors: YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA

Ulusal Özet bildiri Event Name: 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Event Dates: 17.04.2014-19.04.2014 Country: TÜRKİYE

Phytochemicals from white mulberry fruits

Authors: YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 49. Croatian and 9. International Symposium on Agriculture Event Dates: 16.02.2014-21.02.2014 Country: HIRVATİSTAN

Traditional Turkish Beverages

Authors: YILDIZ HİLAL,ALTUN ESRA,YEKTAŞ ESRA,CİNİVİZ MELİKE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 24.10.2013-26.10.2013 Country: MAKEDONYA

Medlar Pickle

Authors: ERCİŞLİ SEZAİ,ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 24.10.2013-26.10.2013 Country: -

History and Biological Properties of Tea

Author: YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 24.10.2013-26.10.2013 Country: MAKEDONYA

A Refreshing Beverage Kombucha

Authors: YILDIZ HİLAL,TEĞRAK TUĞBA,GERÇEK HAKKI

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus Event Dates: 24.10.2013-26.10.2013 Country: MAKEDONYA

Food Fermentation

Author: YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 4th International Conference on Biotechnology and Food Sciences Event Dates: 20.04.2013-22.04.2013 Country: ÇİN HALK CUMHURİYETİ

Çilekli Yoğurdun Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Antioksidan Aktivitesinin Araştırılması

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MUSTAFA,ERKAYA TUBA

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 11. Gıda Kongresi Event Dates: 10.10.2012-12.10.2012 Country: TÜRKİYE

Süt Ürünlerinin Duyusal Kalitesi Üzerine Balık Yağı Kullanımının Etkisi

Authors: GÜNDOĞDU ENGİN,YILDIZ HİLAL,ÇAKMAKÇI SONGÜL

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 11. Gıda Kongresi Event Dates: 10.10.2012-12.10.2012 Country: TÜRKİYE

Mikrobiyal Bir Polisakkarit Ksantan Gam ve Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanımı

Authors: YILDIZ HİLAL,GÜNDOĞDU ENGİN,ÇAKMAKÇI SONGÜL

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 11. Gıda Kongresi Event Dates: 10.10.2012-12.10.2012 Country: TÜRKİYE

Turşu Örneklerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ve Mayaların Tanılanması

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 11. Gıda Kongresi Event Dates: 10.10.2012-12.10.2012 Country: TÜRKİYE

Kolostrumdan yapılan fonksiyonel bir ürün Ağuz

Authors: GÜNDOĞDU ENGİN,YILDIZ HİLAL,ÇAKMAKÇI SONGÜL

Ulusal Özet bildiri Event Name: III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Event Dates: 10.05.2012-12.05.2012 Country: TÜRKİYE

Kahvenin tarihi biyolojik aktivitesi ve tükenmekte olan bir geleneğimiz Dibek Kahvesi

Authors: YILDIZ HİLAL,DEMİRYOL MELİH,ŞENSOY ÖMER

Ulusal Özet bildiri Event Name: III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Event Dates: 10.05.2012-12.05.2012 Country: TÜRKİYE

Farklı bir lezzet Gorcola

Authors: YILDIZ HİLAL,GÜNDOĞDU ENGİN,DÜNDAR RAHİME

Ulusal Özet bildiri Event Name: III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Event Dates: 10.05.2012-12.05.2012 Country: TÜRKİYE

Balın antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri

Authors: YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE

Ulusal Özet bildiri Event Name: 7. Gıda Mühendisliği Kongresi Event Dates: 24.11.2011-26.11.2011 Country: TÜRKİYE

Gıda koruyucusu olarak enterosinler

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Ulusal Özet bildiri Event Name: 7. Gıda Mühendisliği Kongresi Event Dates: 24.11.2011-26.11.2011 Country: TÜRKİYE

A functional fruit Goldenberry

Authors: YILDIZ HİLAL,DÜNDAR RAHİME

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 4th International Congress on Food and Nutrition Event Dates: 12.10.2011-14.10.2011 Country: -

The Total Phenolic Contents Antioxidant Activities and Some Quality Characteristics of Sour Cherry Added Yoghurts During Storage

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,ERKAYA TUBA,ŞENGÜL MUSTAFA,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 4th International Congress on Food and Nutrition Event Dates: 12.10.2011-14.10.2011 Country: -

Gobdin Üretimi ve bu ürünün bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine bir araştırma

Authors: ERDOĞAN ÜMMÜGÜLSÜM,KAVAZ YÜKSEL ARZU,YILDIZ HİLAL,GÜNDOĞDU ENGİN

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Causasus Event Dates: 15.04.2010-17.04.2010 Country: -

A traditional food product Tarhana

Authors: YILDIZ HİLAL,KAVAZ YÜKSEL ARZU,ORTAKÇI FATİH

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Causasus Event Dates: 15.04.2010-17.04.2010 Country: -

Erzurum da ayran aşının yapımı ve bu çorbaya özgü olan aşotunun antioksidan özellikleri

Authors: KAVAZ YÜKSEL ARZU,YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE,BAKIRCI İHSAN

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Causasus Event Dates: 15.04.2010-17.04.2010 Country: -

Darıfülfül Fructus Piperis longum ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin tespit edilmesi

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA,ÇETİN BÜLENT

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 10. Gıda Kongresi Event Dates: 21.05.2008-23.05.2008 Country: TÜRKİYE

Gıdalarda laktoperoksidaz sistemin kullanımı

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: Türkiye 10. Gıda Kongresi Event Dates: 21.05.2008-23.05.2008 Country: TÜRKİYE

Ketirhindi Acacia catechu bitkisinin antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA,ÇETİN BÜLENT,ESER ZEYNEP

Ulusal Özet bildiri Event Name: Türkiye 10. Gıda Kongresi Event Dates: 21.05.2008-23.05.2008 Country: TÜRKİYE

Total phenolic content antioxidant activity mineral content some physical and chemical properties of apple pekmez

Authors: KARATAŞ NEVA,ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2nd International Congress on Food and Nutrition Event Dates: 24.10.2007-26.10.2007 Country: -

Determination of phenolic content antioxidant activity some nutritional and physical properties of Köme produced in Turkey

Authors: YILDIZ HİLAL,ŞENGÜL MEMNUNE,KARATAŞ NEVA,ZOR MELEK

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2 nd International Congress on Food and Nutrition Event Dates: 24.10.2007-26.10.2007 Country: -

Total phenolic content antioxidant activity mineral content some physical and chemical properties of pestil Traditional Turkish fruit product

Authors: ŞENGÜL MEMNUNE,YILDIZ HİLAL,KARATAŞ NEVA,OKÇU ZÜHAL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: 2 nd International Congress on Food and Nutrition Event Dates: 24.10.2007-26.10.2007 Country: -

Antikanserojen bir ajan Klorofilin

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: Türkiye 9. Gıda Kongresi Event Dates: 24.05.2006-26.05.2006 Country: TÜRKİYE

Gıdalarda Fumonisinler

Authors: YILDIZ HİLAL,SERT SELAHATTİN

Ulusal Özet bildiri Event Name: Ulusal Mikotoksin Sempozyumu Event Dates: 18.10.2003-20.10.2003 Country: TÜRKİYE

  • -Tübitak 1001 15.10.2022-12.01.2023  | Proje Devam Ediyor | 

    Name: Laktik Asit Bakteri Suşlarından Elde Edilen Serbest ve Kapsüler Ekzopolisakkaritlerin Karakterizasyonu, Kimyasal Kompozisyonlarının Biyoaktivite Üzerine Etkisinin Araştırılması ve Katkı Maddesi Olarak Gıda Model Sistemlerinde Uygulamaları

    Subject: Bu proje kapsamında fermente gıda materyallerinden ekzopolisakkarit (EPS) üreten Laktik Asit Bakteri suşlarına ulaşılması, bu suşların ürettiği kapsüler ve serbest EPS’lerin biyoaktif ve reolojik özellikleri ile kimyasal karakterizasyonlarının aydınlatılması hedeflenmektedir. Biyoaktiviteleri belirlenen EPS türlerinin sergiledikleri aktiviteler doğrultusunda çeşitli gıda model sistemlerinde ex-situ uygulamaları gerçekleştirilerek, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan sentetik gıda katkı maddelerinin yerini alabilecek yenilikçi, doğal, güvenilir ve çok yönlü katkı maddelerine ulaşılması amaçlanmaktadır. Proje sonucunda elde edilecek veriler doğrultusunda EPS’lerin yapı-fonksiyon-uygulama ilişkilerinin anlaşılmasına katkı sağlanacaktır. Role: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 15.01.2020-01.07.2021  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Bazı ekzopolisakkaritlerin antagonist maya ile yenilebilir film kaplamada kullanımı ve kurutulmus gıdalarda aflatoksin gelişimi üzerine etkisi

    Subject:  - Role: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 09.09.2021-10.11.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Normal ve Vakum Ambalajda Depolanan Sığır Etinin Bozulmasını Kontrol Etmek İçin Turşu Bazlı Marinata Eklenen Linalol, Öjenol ve Karyofillen’in Antimikrobiyal Etkisi

    Subject:  - Role: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 05.03.2013-06.05.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Gümüşhane Yöresinde Yetişen 7 Farklı Bitkinin Uçucu Yağlarının Eldesi, Kimyasal Bileşimleri,Antimikrobiyal ve Antioksidan Özelliklerinin İncelenmesi

    Subject:  - Role: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.12.2017-30.11.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Çubuk Turşularının Antioksidan Aktivite ve Fenolik Asit Profillerinin Tespiti

    Subject:  - Role: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 15.01.2015-25.01.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Bazı Vitis vinifera L yapraklarının antioksidan antimikrobiyal aktiviteleri ve mineral madde içeriklerinin tespiti

    Subject:  - Role: Yürütücü

  • TÜBİTAK PROJESİ 15.07.2015-26.05.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Turşu fermantasyonunda kullanılabilecek laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve probiyotik turşu üretimi için uygun suşların seçimi

    Subject:  - Role: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2013-03.03.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Aşotu ilave edilmiş yoğurtların depolama süresince bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri antioksidan antimikrobiyal aktiviteleri ve mineral madde içeriklerinin tespiti

    Subject:  - Role: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.11.2009-25.11.2010  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi

    Subject:  - Role: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.10.2003-23.10.2004  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Aspergillus parasiticus küf suşu ile aşılanan kömelerde farklı depolama şartlarında aflatoksin oluşum potansiyelinin belirlenmesi

    Subject:  - Role: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2022 Devam Ediyor

      BÜŞRA KOLSUZ


    Thesis Title: Çeşitli fermente gıdalardan izole edilen probiyotik laktik asit bakteri suşlarından paraprobiyotiklerin elde edilmesi ve bu paraprobiyotiklerin biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2022 Devam Ediyor

      TAREQ DBL


    Thesis Title: Laktik asit bakteri suşları tarafından üretilen serbest ve kapsüler ekzopolisakkaritlerin izolasyonu ve biyoaktivitelerinin karşılaştırılması


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2022 Devam Ediyor

      RUMEYSA DOLAR


    Thesis Title: Süt ve süt ürünlerinden izole edilen probiyotik laktik asit bakteri (LAB) suşlarından elde edilen hücresiz süpernatantlarının (postbiyotik) bazı biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2021 Devam Ediyor

      MERVA NUR ATASOY


    Thesis Title: Aktif Esansiyel Yağ Bileşenlerinin (Linalol, Öjenol ve Karyofillen) Doğal Gıda Katkı Maddesi Kaynağı Olarak Kullanımı ve Model Gıda Uygulamaları


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      MERVE VAHİDE BİLEN


    Thesis Title: Normal ve Vakum Ambalajda Depolanan Marine Edilmiş Sığır Etinin Bozulmasını Kontrol Etmek İçin Turşu Bazlı Marinata Eklenen Linalol, Öjenol ve Karyofillen'in Antimikrobiyal Etkisi


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      YEŞİM DAŞDEMİR


    Thesis Title: Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmuş maviyemiş meyvesinin farklı oranlarda ilavesi ile üretilen siyah çayların antioksidan kapasitesi ve fenolik profilinin tespiti


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      KÜBRA ÇINAR


    Thesis Title: Farklı konsantrasyonlarda maviyemiş ilavesiyle üretilen kefirlerin depolama süresince mikrobiyolojik, fizikokimyasal ve in vitro antioksidan kapasitesindeki değişimin tespiti


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2018 Tamamlandı

      MELİKE CİNİVİZ


    Thesis Title: Çubuk turşularının antioksidan aktivitesi ve fenolik asit profilinin tespiti


    Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

___ Links ___