Akademik Unvanlar

  • 2012

      YARDIMCI DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2012 2002

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2012

    Malatya çevresi yerli kayısılarında aroma maddelerinin GC-MS-O tekniği ile belirlenmesi ve bazı teknolojik işlemlerin aroma maddeleri üzerine etkileri  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 2005

    Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2001

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

2021-2022 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2021-2022 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2021-2022 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2021-2022 Lisans BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I
2020-2021 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2020-2021 Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2020-2021 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI II
2020-2021 Lisans ENSTRÜMANTAL ANALİZ II
2020-2021 Lisans BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I
2020-2021 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2020-2021 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2019-2020 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2019-2020 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2019-2020 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2019-2020 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2019-2020 Lisans ESTRÜMENTAL ANALİZ II
2019-2020 Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI II
2018-2019 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI II
2018-2019 Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2018-2019 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2018-2019 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2018-2019 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2018-2019 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2018-2019 Lisans ESTRÜMENTAL ANALİZ II
2018-2019 Lisans TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
2017-2018 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2017-2018 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI II
2017-2018 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2017-2018 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2017-2018 Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2017-2018 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2017-2018 Lisans TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
2017-2018 Lisans ESTRÜMENTAL ANALİZ II
2016-2017 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI I
2016-2017 Lisans GIDA BİYOKİMYASI
2016-2017 Lisans TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
2016-2017 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I
2016-2017 Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II
2016-2017 Lisans İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI II
2016-2017 Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Lisans ESTRÜMENTAL ANALİZ II
2015-2016 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2015-2016 Lisans Estrümental Analiz II
2015-2016 Lisans Gıda Biyokimyası
2015-2016 Lisans Yemeklik Yağ Teknolojisi
2015-2016 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2015-2016 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2015-2016 Lisans Alkollü İçkiler Teknolojisi
2015-2016 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2015-2016 Lisans Gıda Mühendisliği Uygulamaları I
2014-2015 Lisans Mühendislik Etiği
2014-2015 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2014-2015 Lisans Yemeklik Yağ Teknolojisi
2014-2015 Lisans Gıda Biyokimyası
2014-2015 Lisans Estrümental Analiz II
2014-2015 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2013-2014 Lisans Gıda Mühendisliğine Giriş
2013-2014 Lisans Gıda Kimyası
2013-2014 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2013-2014 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2013-2014 Lisans Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler
2013-2014 Lisans Şarap Bilimi
2013-2014 Lisans Ulusal ve Uluslararası Gıda Mevzuatı
2012-2013 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2021-2022 Yüksek Lisans AROMA MADDELERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
2021-2022 Yüksek Lisans GIDALARDA DUYUSAL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2021-2022 Yüksek Lisans GIDA ANALİZLERİNDE KROMOTOGRAFİ TEKNİKLERİ
2021-2022 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2021-2022 Yüksek Lisans ŞARAP TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Yüksek Lisans AROMA KİMYASI
2020-2021 Yüksek Lisans ŞARAP TEKNOLOJİSİ
2020-2021 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2019-2020 Yüksek Lisans ŞARAP TADIMI
2019-2020 Yüksek Lisans ŞARAP TEKNOLOJİSİ
2019-2020 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2019-2020 Yüksek Lisans FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNİN PRENSİPLERİ
2019-2020 Yüksek Lisans AROMA MADDELERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
2019-2020 Yüksek Lisans ALKOLLÜ İÇKİLER VE ANALİZ YÖNTEMLERİ
2019-2020 Yüksek Lisans ŞARAP KİMYASI
2019-2020 Yüksek Lisans GIDALARDA DUYUSAL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ
2018-2019 Yüksek Lisans AROMA MADDELERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
2018-2019 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2018-2019 Yüksek Lisans FERMANTASYON BİYOKİMYASI
2018-2019 Yüksek Lisans FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER
2017-2018 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2017-2018 Yüksek Lisans AROMA MADDELERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
2017-2018 Yüksek Lisans ŞARAP TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Yüksek Lisans FERMANTASYON BİYOKİMYASI
2016-2017 Yüksek Lisans GIDALARDA AROMA MADDELERİ
2016-2017 Yüksek Lisans FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNİN PRENSİPLERİ
2016-2017 Yüksek Lisans FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER
2016-2017 Yüksek Lisans ŞARAP TEKNOLOJİSİ
2016-2017 Yüksek Lisans AROMA MADDELERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ
2015-2016 Yüksek Lisans Şarap Teknolojisi
2015-2016 Yüksek Lisans Gıdalarda Aroma Maddeleri
2015-2016 Yüksek Lisans Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri
2015-2016 Yüksek Lisans Şarap Kimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
2015-2016 Yüksek Lisans Aroma Kimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Fermantasyon Biyokimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri
2014-2015 Yüksek Lisans Şarap Kimyası
2014-2015 Yüksek Lisans Aroma Kimyası
2014-2015 Yüksek Lisans Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
2014-2015 Yüksek Lisans Fermantasyon Biyokimyası
2020-2021 Doktora GIDA ANALİZLERİNDE KROMOTOGRAFİ TEKNİKLERİ
2020-2021 Doktora GIDA SEKTÖRÜNDE AR-GE ÇALIŞMALARI VE ÖNEMİ
2020-2021 Doktora AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ
2020-2021 Doktora GIDALARDA OLFAKTOMETRİK ANALİZ YÖNTEMLERİ
2020-2021 Doktora GIDALARDA KOKU VE TAT KUSURLARI (OFF-FLAVOUR)

Filtrele:

Editorial

ŞEN KEMAL, 2021

Uluslararası Hakemli Editöre MektupEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation Cilt: 45 Sayı: 11 DOI: 10.1111/jfpp.15888 ISSN: 0145-8892

The influence of different commercial yeasts on aroma compounds of rosé wine produced from cv. Öküzgözü grape

ŞEN KEMAL, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation Cilt: 45 Sayı: 7 DOI: 10.1111/jfpp.15610 ISSN: 0145-8892","1745-4549

Changes of various quality characteristics and aroma compounds of astragalus honey obtained from different altitudes of Adana-Turkey

Türk Gürkan, ŞEN KEMAL, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation Cilt: 45 Sayı: 10 DOI: 10.1111/jfpp.15852 ISSN: 0145-8892","1745-4549

Characterization of the free and glycosidically bound aroma potential of two important tomato cultivars grown in Turkey

ÖZKAYA OKAN,ŞEN KEMAL,Aubert Christophe,DÜNDAR ÖMÜR,Gunata Ziya, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology Cilt: 55 Sayı: 11 DOI: 10.1007/s13197-018-3362-0 ISSN: 0022-1155

Aroma composition of shalgam: a traditional Turkish lactic acid fermented beverage

TANGÜLER HASAN,SELLİ SERKAN,ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology Cilt: 54 Sayı: 7 DOI: 10.1007/s13197-017-2637-1 ISSN: 0022-1155

Effect of sulphuring on physicochemical characteristics and aroma of dried Alkaya apricot: a new Turkish variety

INSERRA Letizia,CABAROĞLU TURGUT,ŞEN KEMAL,ARENA Elena,BALLISTRERI Gabriele,FALLICO Biagio, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY Cilt: 41 Sayı: - DOI: 10.3906/tar-1607-60 ISSN: 1300011X

Seasonal variation in amino acid and phenolic compound profiles of three Turkish white wine grapes

ÜNAL MUSTAFA ÜMİT,ŞENER AYSUN,ŞEN KEMAL,YILMAZTEKİN MURAT, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY Cilt: 39 Sayı: - DOI: 10.3906/tar-1412-82 ISSN: 1300-011X","1303-6173

GC-MS-olfactometric characterization of the key aroma compounds in Turkish olive oils by application of the aroma extract dilution analysis

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET,SELLİ SERKAN, 2013

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food Research International Cilt: 54 Sayı: 2 DOI: 10.1016/j.foodres.2013.09.005 ISSN: 0963-9969

The influence of fining agents on the removal of some pesticides from white wine of Vitis vinifera L. cv. Emir

ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,YILMAZ HÜSEYİN, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food and Chemical Toxicology Cilt: 50 Sayı: 11 DOI: 10.1016/j.fct.2012.08.016 ISSN: 0278-6915

Evaluation of Differences in the Aroma Composition of Free-Run and Pressed Neutral Grape Juices Obtained from Emir (Vitis vinifera L.)

SELLİ SERKAN,BAĞATAR BERFU,ŞEN KEMAL,KELEBEK HAŞİM, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Chemistry & Biodiversity Cilt: 8 Sayı: 9 DOI: 10.1002/cbdv.201100053 ISSN: 1612-1872

Quantification of 2-acetyl-1-pyrroline in rice by stable isotope dilution assay through headspace solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-tandem mass spectrometry

MARAVAL ISABELLE,ŞEN KEMAL,AGREBI ABDELHAMİD,MENUT CHANTAL,MORERE ALAIN,BOULANGER RENAUD,GAY FREDERIC,MESTRES CHRISTIAN,GUNATA ZIYA, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Analytica Chimica Acta Cilt: 675 Sayı: 2 DOI: 10.1016/j.aca.2010.07.024 ISSN: 0003-2670

Characterization of Sultaniye grape Vitis vinifera L cv Sultana polyphenol oxidase

ÜNAL MUSTAFA ÜMİT,ŞENER AYSUN,ŞEN KEMAL, 2007

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology Cilt: 42 Sayı: 9 DOI: 10.1111/j.1365-2621.2006.01406.x ISSN: 0950-5423

Elucidation of Phenolic Profiling of cv. Antep Karasi Grapes using LC-DAD-ESI-MS/MS

ŞEN KEMAL, SÖNMEZDAĞ AHMET SALİH, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Index Copernicus Yayın Yeri: Journal of Raw Materials to Processed Foods Cilt: 1 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 21757-8836

Türkiye’nin Farklı İllerinde Yetiştirilen “Hayward” (Actinidia deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest Aroma Bileşiklerinin Belirlenmesi

ŞEN KEMAL, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Çukurova Tarım ve Gıda bilimleri dergisi (Online) Cilt: 36 Sayı: 1 DOI: 10.36846/CJAFS.2021.41 ISSN: 2636-7874

Adana ili Gemlik ve Barnea zeytin yaglarinin aroma maddelerinin kıyaslanması

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM,CABAROĞLU TURGUT,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET, 2014

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: GIDA Cilt: 39 Sayı: 2 DOI: 10.5505/gida.30502 ISSN: 1300-3070

Emir üzümünden geleneksel yöntemle üretilen doğal köpüren şarabın aroma bileşiklerinin belirlenmesi

CABAROĞLU TURGUT,BOZDOĞAN ADNAN,ŞEN KEMAL,DARICI MERVE, 2012

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Akademik Gıda Cilt: 10 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1304-7582

A study on the determination of various quality characteristics of astragalus honey obtained from different altitudes of Adana-Turkey

Yazarlar: Türk Gürkan, ŞEN KEMAL

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Raw materials to Processed Foods Etkinklik Tarihi: 03.06.2021-04.06.2021 Ülke: TÜRKİYE

Comparison of Different Techniques Used in Determination of Aroma Active Compounds in Foods by GC-O.

Yazarlar: Ereli Esra,ŞEN KEMAL

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood) Etkinklik Tarihi: 20.06.2019-21.06.2019 Ülke: -

Recycling Of Solid Waste In Production Of Wine From Grape

Yazarlar: Hatipoğlu Kübra,ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 4th Eurasian Conference on Civil and Environmental Engineering (ECOCEE) Etkinklik Tarihi: 17.06.2019-18.06.2019 Ülke: TÜRKİYE

The Effects of Different Commercial Yeasts on the General Compounds of Wines Made of Okuzgozu Variety

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

Determination of Glycosidically Bound Aroma Compounds of Tokaloglu Apricot Grown in Malatya by Solid Phase Extraction and GC-MS-FID Technique

Yazarlar: ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

Determination of the Aroma-Active Components in Foods through Using Gas Chromatography-Olfactometry Methods

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

The Effects of the Usage of β-Glycosidase Enzyme on the Aroma of Fruit Juice Obtained from Kozan Muscatel Orange

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine

Yazarlar: ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 08.05.2017-10.05.2017 Ülke: TÜRKİYE

VOLATILE COMPOUNDS FORMED DURING THE STEEPING PROCESS OF HERBAL TEAS

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants Etkinklik Tarihi: 13.04.2017-16.04.2017 Ülke: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Pastörizasyon İşleminin Kozan Misket Portakalından Elde Edilen Meyve Suyunun Aroması Üzerine Etkisi

Yazar: ŞEN KEMAL

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: Türkiye 12. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 05.10.2016-07.10.2016 Ülke: TÜRKİYE

Effects of winemaking practices the characteristics of wastewater orjinated from wineries

Yazarlar: ŞEN KEMAL,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Determination of peticide residual levels of grapes produced in Nevşehir

Yazarlar: KALIPCI ERKAN,ŞAHİNKAYA SERKAN,ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Malatya Bölgesinde Yetiştirilen Hacıhaliloğlu Kayısı Çeşidinden Elde Edilen Gün Kurusunun Aroma Aktif Bileşiklerinin GC-MS-Olfaktometri Yöntemiyle Belirlenmesi

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM, ASMA BAYRAM MURAT, GÜNATA YUSUF ZİYA

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: Pamukkale Gıda Sempozyumu III, “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar” Etkinklik Tarihi: 13.05.2015-15.05.2015 Ülke: TÜRKİYE

Kozan Misket Çeşidinden Elde Edilen Portakal Suyunun Glikozid Yapılı Bağlı Aroma Maddelerinin Katı Faz Ekstraksiyon ve GC-MS-FID Tekniğiyle Belirlenmesi

Yazar: ŞEN KEMAL

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 28.04.2015-30.04.2015 Ülke: TÜRKİYE

Gemlik Zeytinyağının Aroma Maddelerinin GC MS ve GC FID Teknikleriyle Belirlenmesi

Yazarlar: KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,ŞEN KEMAL,SELLİ SERKAN

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi Etkinklik Tarihi: 02.10.2012-06.10.2012 Ülke: TÜRKİYE

Determination of Phenolic Composition in Çalkarasi Cultivars Grown in Different Region of Denizli Province in Turkey

Yazarlar: KELEBEK HAŞİM,CABAROĞLU TURGUT,DARICI MERVE,SELLİ SERKAN,ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 35th World Congress of Vine and Wine, 18th to 22nd June 2012, İzmir, Turkey Etkinklik Tarihi: 18.05.2012-22.05.2012 Ülke: -

Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC MS İle Belirlenmesi

Yazarlar: TANGÜLER HASAN,ŞEN KEMAL,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT,SELLİ SERKAN,BOZDOĞAN ADNAN

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 10.05.2012-12.05.2012 Ülke: TÜRKİYE

Bazı durultma maddelerının farklı kullanım dozlarının vinklozolin pestisitinin şaraptan uzaklaştırılması üzerine etkileri

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: 2. Gıda Güvenliği Kongresi Etkinklik Tarihi: 09.12.2010-10.12.2010 Ülke: TÜRKİYE

Volatile terpene constituents in fresh blood orange juice obtained from cv. Moro (Citrus sinensis (L.) Osbeck)

Yazarlar: SELLİ SERKAN, ŞEN KEMAL, KELEBEK HAŞİM, GELEN BERFU

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International PSE Symposium on Terpenes Etkinklik Tarihi: 26.09.2010-29.09.2010 Ülke: TÜRKİYE

Determination of glycosidically bound terpene compounds of Soganci apricot grown in Malatya-Turkey

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM, ASMA BAYRAM MURAT, GÜNATA YUSUF ZİYA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International PSE Symposium on Terpenes Etkinklik Tarihi: 26.09.2010-29.09.2010 Ülke: TÜRKİYE

Charactersitic aroma compounds of rose wines from a native variety of Calkarasi grown in Denizli Turkey: Effect of Altitude

Yazarlar: CABAROĞLU TURGUT, DARICI MERVE, ŞEN KEMAL, SELLİ SERKAN

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 9. Edition du Symposium International d’Oenologie Etkinklik Tarihi: 15.06.2010-17.06.2010 Ülke: FRANSA

Kükürtleme işleminin Hacıhaliloğlu çeşidinden elde edilen kuru kayısıların terpen bileşikleri üzerine etkisi

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM, ASMA BAYRAM MURAT, GÜNATA YUSUF ZİYA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1.Uluslararası Adriyatikten Kafkaslar’a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 15.04.2010-17.04.2010 Ülke: TÜRKİYE

Malatya’da Yetiştirilen Hacıhaliloğlu Kayısısının Glikozid Yapılı Bağlı Aroma Maddelerinin Katı Faz Ekstraksiyon ve GC-MS-FID Tekniğiyle Belirlenmesi

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM, ASMA BAYRAM MURAT, GÜNATA YUSUF ZİYA

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi Etkinklik Tarihi: 06.11.2009-08.11.2009 Ülke: TÜRKİYE

Characterization of aroma-active compounds in cv. Hacihaliloglu apricot produced in Malatya province of Turkey

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT, SELLİ SERKAN, KELEBEK HAŞİM, ASMA BAYRAM MURAT, GÜNATA YUSUF ZİYA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 3. Int. EuroFIR Congress Etkinklik Tarihi: 08.09.2009-10.09.2009 Ülke: AVUSTURYA

Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 06.11.2008-08.11.2008 Ülke: TÜRKİYE

Çalkarası üzümünden elde edilen pembe şarapların aroma maddeleri bileşiminin GC-MS-FID tekniğiyle belirlenmesi

Yazarlar: CABAROĞLU TURGUT, ŞEN KEMAL, ZORLU SEMRİL

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 06.11.2008-08.11.2008 Ülke: TÜRKİYE

Şaraplarda Kullanılan Bazı Durultma Maddelerinin Özellikleri ve Pestisitler Üzerine Etkileri

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Türkiye 9. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 24.05.2006-26.05.2006 Ülke: TÜRKİYE

Üzümlerde bulunan pestisit kalıntıları ve şarap üretiminde uygulanan çeşitli işlemlerin bu kalıntılar üzerine etkisi

Yazarlar: ŞEN KEMAL, CABAROĞLU TURGUT

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Gıda Kongresi 2005 Etkinklik Tarihi: 19.04.2005-21.04.2005 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 03.11.2020-01.02.2022  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı pH Değerlerindeki Suların Türk Kahvesinin Pişiminde Kullanımının Aroma Üzerine Etkisi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 29.05.2018-09.01.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Üzüm Suyundan Mikrobiyal Yolla Meyve Aromalı Gazlı İçecek Üretimi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.02.2016-05.11.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Antibakteriyel Etkilerinin İncelenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

    Konusu: Ülkemizde Emir, Narince, Sultaniye, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere gibi şaraba işlenen birçok üzüm çeşidi yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin şaraba işlenmesinde kullanılan materyaller büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmektedir. Bu materyallerden en önemlisi fermantasyonu gerçekleştiren ticari mayalardır. Son yıllarda ülkemizde çeşitli girişimlerle yerli şarap mayası üretimi söz konusudur. Ancak bu ticari mayalaın şarap kalitesi üzerindeki etkileri ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin önemli şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü üzümünden yerli ve ithal ticari mayalar kullanılark şarap kalitesi üzerine etkilerini belirlemek, özellikle de aroma üzerinde yarattığı değişimleri belirlemek hedeflenmiştir. Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.10.2015-29.12.2017  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma

    Konusu: Ülkemizde üretilen kiviler büyük oranda sofralık olarak değerlendirilmekte, bunun yanında az da olsa reçel-marmelat, meyve suyu üretimlerinde ve pastacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca, ülkemiz koşullarında yetiştirilen bu meyvenin son yıllardaki üretim hacmindeki artışa bağlı olarak, katma değeri daha yüksek farklı ürünlerin üretiminde değerlendirilebilmesi yönünde bir potansiyel de oluşmaktadır. Ancak bunun için meyvenin kalite karakteristiklerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirilen kivi meyvesinin aromatik özelliklerini belirleyerek en iyi aroma potansiyelini gösteren bölgede kivi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya yönelik temel kalite verilerini ortaya koymak hedeflenmiştir. Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.02.2013-13.04.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Enzim uygulaması ve Pastörizasyon İşleminin Kozan Misket Portakalından Elde Edilen Meyve Suyunun Aroması Üzerine Etkileri

    Konusu: Ülkemizde portakal suyu ve konsantresine işlenen portakal çeşidi sayısı sınırlı olmakla birlikte meyve suyu endüstrisine uygun nitelik ve miktarda yeterli oranda portakal yetiştirilmemektedir Bu nedenle de portakal suyu ve konsantresi üretimi nitelik ve miktar açısından yetersizdir Ülkemizde üretilen narenciye ürünleri maliyetinin altında satılmaktadır Bölgemizde birçok narenciye bahçesinde ürünler dalında çürümeye terk edilmekte ve alıcı bulamamaktadır Narenciye üretimi ile işleme sanayi arasındaki bütünleşme zayıftır İşleme sanayinin narenciye üretimine istikrarlı bir talep yaratması katma değerin bölgede yurtiçinde kalması ek istihdam ve gelir yaratması bakımından son derece önemlidir Tüm bu koşullar göz önüne alındığında portakal suyu üretiminde ve ticaretinde ülkemizin diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için öncelikle kaliteye önem vermesi gerekmektedir Bu nedenle yapılan bu çalışmada portakalın meyve suyuna işlenmesi sırasında portakalın bileşiminde bulunan bağlı aroma bileşiklerini enzim uygulaması ile serbest hale geçirmek ve böyle tüketici açısından ürünün organoleptik özelliklerini geliştirmek suretiyle beğeniyi artırmak hedeflenmiştir Görevi: Yürütücü

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.04.2011-01.04.2013  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Önemli Yağlık Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytin Yağlarının Aroma Aktif Maddeleri Yağ Asitleri Fenol Bileşikleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 07.01.2010-07.01.2011  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Çalkarası Üzümünün ve Bu Üzümden Elde Edilen Pembe Şarapların Fenol Bileşiklerinin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 05.01.2009-04.01.2011  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Çalkarası Şarabının Serbest ve Glikozid Yapıdaki Bağlı Aroma Maddeleri Bileşiminin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.10.2007-01.10.2009  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Malatya da Yetiştirilen Bazı Yerli Kayısı Çeşitlerinde GC MS Olfaktometri Teknikleri ile Aroma Maddelerinin Belirlenmesi ve Kurutma İşleminin Aroma Maddeleri Üzerindeki Etkisinin Araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Bursiyer

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.09.2006-01.09.2008  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Bazı Şaraplık Beyaz Üzüm Çeşitlerinin Esmerleşme Potansiyelleri Üzerinde Araştırma

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2022 Devam Ediyor

      NADİR DEMİREL


    Tez Adı: Sauvignon Blanc Üzümünden Elde Edilen Yarı-Tatlı Beyaz Şaraba Uygulanan Hızlandırılmış Raf Ömrü Testinin Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      FIRAT CAN


    Tez Adı: Türk Kahvesi Pişiriminde Farklı pH Değerlerine Sahip Suların Kullanımının Aroma Üzerine Etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      IRMAK ASİ


    Tez Adı: Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Pembe Şaraba Uygulanan Hızlandırılmış Raf Ömrü Testinin Aroma Bileşikleri Üzerine Etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      ÜMMÜGÜLSÜM ŞEBNEM DEMİREL


    Tez Adı: Filtre Kahvenin Aroması Üzerine Değişik Demleme Tekniklerinin ve Farklı pH Sularının Etkisi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      MEHMET ERDOĞAN


    Tez Adı: Enzim uygulaması ve pastörizasyon işleminin kozan misket portakalından elde edilen meyve suyunun aroma ve aroma aktif bileşikleri üzerine etkileri


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      GÜRKAN TÜRK


    Tez Adı: Adana ilinin değişik rakımlı bölgelerinden elde edilen geven balının aroma bileşiklerinin belirlenmesi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

___ Bağlantılar ___