Akademik Unvanlar

  • 2012

      YARDIMCI DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2012 2002

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2012

    Malatya çevresi yerli kayısılarında aroma maddelerinin GC-MS-O tekniği ile belirlenmesi ve bazı teknolojik işlemlerin aroma maddeleri üzerine etkileri  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • Yüksek Lisans 2005

    Durultma maddelerinin şaraptaki bazı pestisitlerin ortamdan uzaklaştırılmasına etkileri  "

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • Lisans 2001

    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

2011-2012 Önlisans Şarap Analiz Teknikleri
2015-2016 Lisans Estrümental Analiz II
2015-2016 Lisans Gıda Biyokimyası
2015-2016 Lisans Yemeklik Yağ Teknolojisi
2015-2016 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2015-2016 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2015-2016 Lisans Alkollü İçkiler Teknolojisi
2015-2016 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri I
2015-2016 Lisans Gıda Mühendisliği Uygulamaları I
2015-2016 Lisans Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Kariyer Hünerleri II
2014-2015 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2014-2015 Lisans Mühendislik Etiği
2014-2015 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2014-2015 Lisans Yemeklik Yağ Teknolojisi
2014-2015 Lisans Gıda Biyokimyası
2014-2015 Lisans Estrümental Analiz II
2013-2014 Lisans Ulusal ve Uluslararası Gıda Mevzuatı
2013-2014 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2013-2014 Lisans Gıda Mühendisliğine Giriş
2013-2014 Lisans Gıda Kimyası
2013-2014 Lisans Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler
2013-2014 Lisans İş Güvenliği ve Sağlığı
2013-2014 Lisans Şarap Bilimi
2012-2013 Lisans Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı
2015-2016 Yüksek Lisans Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri
2015-2016 Yüksek Lisans Şarap Kimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Fermantasyon Biyokimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
2015-2016 Yüksek Lisans Aroma Kimyası
2015-2016 Yüksek Lisans Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri
2015-2016 Yüksek Lisans Gıdalarda Aroma Maddeleri
2015-2016 Yüksek Lisans Şarap Teknolojisi
2014-2015 Yüksek Lisans Fermantasyon Biyokimyası
2014-2015 Yüksek Lisans Şarap Kimyası
2014-2015 Yüksek Lisans Aroma Kimyası
2014-2015 Yüksek Lisans Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri

Filtrele:

Aroma composition of shalgam: a traditional Turkish lactic acid fermented beverage

TANGÜLER HASAN,SELLİ SERKAN,ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology Cilt: 54 Sayı: 7 DOI: 10.1007/s13197-017-2637-1 ISSN: 0022-1155

Effect of sulphuring on physicochemical characteristics and aroma of dried Alkaya apricot: a new Turkish variety

INSERRA Letizia,CABAROĞLU TURGUT,ŞEN KEMAL,ARENA Elena,BALLISTRERI Gabriele,FALLICO Biagio, 2017

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY Cilt: 41 Sayı: - DOI: 10.3906/tar-1607-60 ISSN: 1300011X

Seasonal variation in amino acid and phenolic compound profiles of three Turkish white wine grapes

ÜNAL MUSTAFA ÜMİT,ŞENER AYSUN,ŞEN KEMAL,YILMAZTEKİN MURAT, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY Cilt: 39 Sayı: - DOI: 10.3906/tar-1412-82 ISSN: 1300011X

GC MS olfactometric characterization of the key aroma compounds in Turkish olive oils by application of the aroma extract dilution analysis

KESEN SONGÜL,KELEBEK HAŞİM,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET,SELLİ SERKAN, 2013

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food Research International Cilt: 54 Sayı: 2 DOI: 10.1016/j.foodres.2013.09.005 ISSN: 09639969

The influence of fining agents on the removal of some pesticides from white wine of Vitis vinifera L cv Emir

ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,YILMAZ HÜSEYİN, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food and Chemical Toxicology Cilt: 50 Sayı: 11 DOI: 10.1016/j.fct.2012.08.016 ISSN: 02786915

Evaluation of Differences in the Aroma Composition of Free Run and Pressed Neutral Grape Juices Obtained from Emir Vitis vinifera L

SELLİ SERKAN,BAĞATAR BERFU,ŞEN KEMAL,KELEBEK HAŞİM, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: CHEMISTRY & BIODIVERSITY Cilt: 8 Sayı: 9 DOI: - ISSN: 1612-1872

Quantification of 2 acetyl 1 pyrroline in rice by stable isotope dilution assay through headspace solid phase microextraction coupled to gas chromatography tandem mass spectrometry

MARAVAL ISABELLE,ŞEN KEMAL,AGREBI ABDELHAMİD,MENUT CHANTAL,MORERE ALAIN,BOULANGER RENAUD,GAY FREDERIC,MESTRES CHRISTIAN,GUNATA ZIYA, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Analytica Chimica Acta Cilt: 675 Sayı: 2 DOI: 10.1016/j.aca.2010.07.024 ISSN: 00032670

Characterization of Sultaniye grape Vitis vinifera L cv Sultana polyphenol oxidase

ÜNAL MUSTAFA ÜMİT,ŞENER AYSUN,ŞEN KEMAL, 2007

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology Cilt: 42 Sayı: 9 DOI: 10.1111/j.1365-2621.2006.01406.x ISSN: 0950-5423

ADANA ILI GEMLIK ve BARNEA ZEYTINYAGLARININAROMA MADDELERININ KIYASLANMASI

KESEN SONGÜL,SELLİ SERKAN,KELEBEK HAŞİM,CABAROĞLU TURGUT,ŞEN KEMAL,ULAŞ MEHMET, 2014

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: GIDA Cilt: 39 Sayı: 2 DOI: 10.5505/gida.30502 ISSN: -

The Effects of the Usage of β-Glycosidase Enzyme on the Aroma of Fruit Juice Obtained from Kozan Muscatel Orange

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: -

Determination of the Aroma-Active Components in Foods through Using Gas Chromatography-Olfactometry Methods

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: -

The Effects of Different Commercial Yeasts on the General Compounds of Wines Made of Okuzgozu Variety

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: -

Determination of Glycosidically Bound Aroma Compounds of Tokaloglu Apricot Grown in Malatya by Solid Phase Extraction and GC-MS-FID Technique

Yazarlar: ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies Etkinklik Tarihi: 15.05.2017-17.05.2017 Ülke: -

Effect Of Different Doses Of Some Fining Agents On Removal Of Penconazole From Wine

Yazarlar: ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 08.05.2017-10.05.2017 Ülke: -

VOLATILE COMPOUNDS FORMED DURING THE STEEPING PROCESS OF HERBAL TEAS

Yazar: ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants Etkinklik Tarihi: 13.04.2017-16.04.2017 Ülke: -

Determination of peticide residual levels of grapes produced in Nevşehir

Yazarlar: KALIPCI ERKAN,ŞAHİNKAYA SERKAN,ŞEN KEMAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

Effects of winemaking practices the characteristics of wastewater orjinated from wineries

Yazarlar: ŞEN KEMAL,KIROĞLU ZORLUGENÇ FEYZA

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Conference on Civil and Environmental Engineering Etkinklik Tarihi: 20.05.2015-23.05.2015 Ülke: -

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-01.04.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi

    Konusu: Ülkemizde Emir, Narince, Sultaniye, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere gibi şaraba işlenen birçok üzüm çeşidi yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin şaraba işlenmesinde kullanılan materyaller büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmektedir. Bu materyallerden en önemlisi fermantasyonu gerçekleştiren ticari mayalardır. Son yıllarda ülkemizde çeşitli girişimlerle yerli şarap mayası üretimi söz konusudur. Ancak bu ticari mayalaın şarap kalitesi üzerindeki etkileri ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin önemli şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü üzümünden yerli ve ithal ticari mayalar kullanılark şarap kalitesi üzerine etkilerini belirlemek, özellikle de aroma üzerinde yarattığı değişimleri belirlemek hedeflenmiştir. Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.10.2015-16.10.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma

    Konusu: Ülkemizde üretilen kiviler büyük oranda sofralık olarak değerlendirilmekte, bunun yanında az da olsa reçel-marmelat, meyve suyu üretimlerinde ve pastacılık sektöründe kullanılmaktadır. Ayrıca, ülkemiz koşullarında yetiştirilen bu meyvenin son yıllardaki üretim hacmindeki artışa bağlı olarak, katma değeri daha yüksek farklı ürünlerin üretiminde değerlendirilebilmesi yönünde bir potansiyel de oluşmaktadır. Ancak bunun için meyvenin kalite karakteristiklerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirilen kivi meyvesinin aromatik özelliklerini belirleyerek en iyi aroma potansiyelini gösteren bölgede kivi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaya yönelik temel kalite verilerini ortaya koymak hedeflenmiştir. Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.02.2013-13.02.2013  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Enzim uygulaması ve Pastörizasyon İşleminin Kozan Misket Portakalından Elde Edilen Meyve Suyunun Aroması Üzerine Etkileri

    Konusu: Ülkemizde portakal suyu ve konsantresine işlenen portakal çeşidi sayısı sınırlı olmakla birlikte meyve suyu endüstrisine uygun nitelik ve miktarda yeterli oranda portakal yetiştirilmemektedir Bu nedenle de portakal suyu ve konsantresi üretimi nitelik ve miktar açısından yetersizdir Ülkemizde üretilen narenciye ürünleri maliyetinin altında satılmaktadır Bölgemizde birçok narenciye bahçesinde ürünler dalında çürümeye terk edilmekte ve alıcı bulamamaktadır Narenciye üretimi ile işleme sanayi arasındaki bütünleşme zayıftır İşleme sanayinin narenciye üretimine istikrarlı bir talep yaratması katma değerin bölgede yurtiçinde kalması ek istihdam ve gelir yaratması bakımından son derece önemlidir Tüm bu koşullar göz önüne alındığında portakal suyu üretiminde ve ticaretinde ülkemizin diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için öncelikle kaliteye önem vermesi gerekmektedir Bu nedenle yapılan bu çalışmada portakalın meyve suyuna işlenmesi sırasında portakalın bileşiminde bulunan bağlı aroma bileşiklerini enzim uygulaması ile serbest hale geçirmek ve böyle tüketici açısından ürünün organoleptik özelliklerini geliştirmek suretiyle beğeniyi artırmak hedeflenmiştir Görevi: Yürütücü

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.04.2011-01.04.2011  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Ülkemizin Önemli Yağlık Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytin Yağlarının Aroma Aktif Maddeleri Yağ Asitleri Fenol Bileşikleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 19.03.2018-19.03.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Çalkarası Üzümünün ve Bu Üzümden Elde Edilen Pembe Şarapların Fenol Bileşiklerinin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 19.03.2018-19.03.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Çalkarası Şarabının Serbest ve Glikozid Yapıdaki Bağlı Aroma Maddeleri Bileşiminin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.10.2007-01.10.2007  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Malatya da Yetiştirilen Bazı Yerli Kayısı Çeşitlerinde GC MS Olfaktometri Teknikleri ile Aroma Maddelerinin Belirlenmesi ve Kurutma İşleminin Aroma Maddeleri Üzerindeki Etkisinin Araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Bursiyer

  • DİĞER 19.03.2018-19.03.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Etude du potentiel aromatique des principales varietes d abricots cultivées dans la région de Malatya et de potential de ces variétés pour l obtention du vin d abricot

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 01.09.2006-01.09.2006  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Bazı Şaraplık Beyaz Üzüm Çeşitlerinin Esmerleşme Potansiyelleri Üzerinde Araştırma

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2017 Devam Ediyor

      GÜRKAN TÜRK


    Tez Adı: ADANA İLİNİN DEĞİŞİK RAKIMLI BÖLGELERİNDEN ELDE EDİLEN GEVEN BALININ AROMA BİLEŞİKLERİNİN BELİRLENMESİ


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

___ Bağlantılar ___