PROFESÖR
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
" Çeşitli asit ve tuzların sığır etlerinin fiziksel-duyusal özelliklerine etkileri ile bağ dokusunun yapısında oluşturduğu kimyasal ve fizikokimyasal değişimlerin araştırılması "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
" Sığır etlerinde değişik sıcaklıklarda donabilir su içeriği ve farklı şartlarda dondurulan sığır etlerinin serbest ve bağımlı su içeriklerinde oluşan değişimin differential scanning calorimetry (DSC) tekniği ile araştırıl "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PR.
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİNEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİName: Geleneksel Olarak Pekmez Üretiminde Kullanılan Toprakların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Subject: - Role: YürütücüName: Kuru Kıymada Sorpsiyon izotermleri ve Sorpsiyon İzosterik Isısının Belirlenmesi
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Subject: - Role: AraştırmacıName: KÖFTÜRDE SORPSİYON İZOTERMLERİ VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehirde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Elde Edilen YağlarınKek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir de Hasadı Yapılan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Fiziksel ve Kimyasal Bazı Özelliklerinin Tespiti
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağın Karakteristik Özelliklerine Bazı İşlemlerin Etkisi ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehir Yöresinde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Yağ Ekstraksiyonu Karakteristik Özellikleri ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: YürütücüName: Siyah frenk üzümünde Ribes nigrum L cv Silvergieters Zwarte antosiyaninler ile askorbik asit stabilitesinin kinetiksel olarak modellendirilmesi ve camsılığa geçiş sıcaklığının belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı Oranlarda Zeytinyağı Katılmış Sığır Et ve Koyun Kuyruk Yağlarındaki Polimorfik Yapıların Belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı sıcakılı sürelerde dondurularak depolanan sığır ve balık etlerindeki bağ dokusunun yapısı üzerine çeşitli kriyoprotektanların etkisi
Subject: - Role: YöneticiName: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının karşılaştırmalı olarak termal analiz teknikleri ve izopiestik metodla belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Sığır etlerinde camsı değişim sıcaklığı ve bazı biopolimerlerin bu sıcaklık üzerine etkilerinin dynamic mechanical analyzer DMA ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Salam üretim teknolojisinde modifiye nişasta kullanımı ve ürün özellikleri üzerine etkisi
Subject: - Role: YöneticiName: Sosis üretim teknolojisinde koruyucu kültür ve bitkisel yağ kullanım imkanlarının araştırılması
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biokimyasal değişimlerin araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Katı Sıvı yağlarda diferansiyel taramalı kalorimetrik DSC termal gravimetrik analiz teknikleri ile saflık tayini ve oksidasyon sıcaklığının tespiti
Subject: - Role: AraştırmacıYUSUF KAYA
Thesis Title: FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN TİCARİ STARTER KÜLTÜRLERLE ÜRETİLEN PASTIRMALARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı
MÜBECCEL MUMYAPAN
Thesis Title: Çerezlik Kabak Ununun Diyet Lif Kaynağı Olarak Salam Üretiminde Kullanımı
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Thesis Title: Pastırmada kurutma karakteristikleri ile difüzyon katsayılarının belirlenmesi
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TUGÇE BÜŞRA EKMEKÇİOĞLU ERDOĞAN
Thesis Title: Geleneksel pekmez üretiminde kullanılan toprakların karakteristik özellikleri
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TÜRKAN UZLAŞIR
Thesis Title: Kabak çekirdeği yağının salam üretiminde kullanım imkânlarının belirlenmesi
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
RAMAZAN DURMUŞ
Thesis Title: Ülkemizde üretilen bazı balların çeşitli fizikokimyasal özellikleri ve camsılığa geçiş sıcaklığının tespiti
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
EMRE KABİL
Thesis Title: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının belirlenmesi
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Thesis Title: Sığır etinin camsılığa geçiş sıcaklığı ile bu sıcacaklığın üzerinde ve altında depolanan etlerde oluşan bazı biyokimyasal değişimler üzerine çeşitli kriyoprotektif biyopolimerlerin etkilerinin tespiti
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
PROF. DR. NESİMİ AKTAŞ ( YÖK Researcher ID: 2543 )
Operator: 0384 228 1000 Extension: 15030
Business Address: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 50300 Nevşehir