PROFESÖR
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ GELİBOLU PİRİ REİS MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
" Otel işletmelerinde stres faktörleri ile iş bırakma ilişkisi: 4-5 yıldızlı otel işletmeleri uygulaması "
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)
" Kongre turizmi ve Türkiye’xxnin kongre turizmi potansiyeli "
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MERSİN TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK PR.
FİLİZ DALKILIÇ
Tez Adı: Turizmde Yenilikçi Teknolojilerin Kabulünün Unutulmaz Turizm Deneyimi ve Davranışsal Niyetler Üzerindeki Etkilerinin Analizi: UTAUT Temelli Bir Çalışma
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
BURCU GÜNDEN
Tez Adı: Arkeoturizme İlişkin Özgünlük Algısının Unutulmaz Turizm Deneyimi ve Davranışsal Niyet Üzerindeki Etkisinde Akış Deneyiminin Rolü
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı
ARİF AKPINAR
Tez Adı: Coğrafi Bilgi Sistemi Aracılığıyla İnanç Turizmi Rotalarının Oluşturulması: Kapadokya Örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
HASENE NUR GÖK
Tez Adı: Sürdürülebilir Akıllı Destinasyonlar İçin Model Önerisi: Kapadokya Bölgesi Örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
KADER PARLAK
Tez Adı: SCAMPER TEKNİĞİ İLE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN YARATICI DÜŞÜNME BECELERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ: NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERİSTESİ ÖRNEĞİ
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
SEVGİ BALIKÇIOĞLU DEDEOĞLU
Tez Adı: TURİSTLERİN DESTİNASYON SOSYAL SORUMLULUK ALGILAMALARI VE YEREL YİYECEK TÜKETME EĞİLİMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİDE SORUMLU TURİST DAVRANIŞININ ROLÜ
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
ECEM TEZGEL ÇOBAN
Tez Adı: Yerel Restoranlarda Sosyal ve Fiziksel Hizmet Ortamının Müşteri Tatmini ve Davranışsal Niyetler Üzerindeki Etkisi: Duygular ve Yaşam Tarzı Uyumunun Aracılık Rolü
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
TİBETHAN MEMİŞOĞLU
Tez Adı: Destinasyon Yönetişimi Bakış Açısıyla Algılanan Destinasyon Başarısı: Göreme Örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
SİNEM DİKME
Tez Adı: Mübadil Mutfağında Gastronomik Mirasın Kuşaklararası Aktarımı
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
BUĞRA CAN
Tez Adı: MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ VE MÜŞTERİ SADAKATİ OLUŞTURMA ÇABALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ: KUŞADASI ÖRNEĞİ
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
ZEYNEP FAİKA GÜL
Tez Adı: Termal otel işletmelerine ilişkin turistlerin farkındalık düzeylerinin incelenmesi: Kozaklı örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
DURMUŞ ALİ AYDEMİR
Tez Adı: Yöresel gastronomik ürünlerin değerlendirme kriterleri ile analizi ve coğrafi bilgi sistemleri aracılığıyla Kapadokya Bölgesi gastronomi rotalarının geliştirilmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
TUĞBA İNCE
Tez Adı: Otel işletmelerinde paydaş baskılarının yeşil inovasyona etkisinde kurumsal çevreciliğin rolü: İstanbul örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
İBRAHİM ALPAY YILMAZ
Tez Adı: Güçlendirici liderlik davranışı ve psikolojik güçlendirmenin örgütsel bağlılığa etkisi üzerine bir araştırma
Yer: Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı
FİRDEVS YÖNET EREN
Tez Adı: Gastronomi uzmanlarının bakış açısıyla Türk mutfağının uluslararasılaşma sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
FATİH HASAN HANÇER
Tez Adı: Eğitim turizmi kapsamında destinasyon seçimini etkileyen faktörler: İstanbul örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
AHMET AKNAR
Tez Adı: Otel işletmelerinde insan enerjisinin öncül ve ardıllarının belirlenmesine yönelik bir araştırma: Antalya ili örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
GÜLDEN POLAT
Tez Adı: Medikal turistlerin deneyimleme kalite algıları ve tavsiye etme niyeti arasındaki ilişkide müşteri güveni ve müşteri memnuniyetinin aracılık rolü
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
DUYGU BORA
Tez Adı: Örgütlerde özerklik ve vatandaşlık davranışı ilişkisinde psikolojik sahiplenmenin aracılık rolü: Nevşehir otel işletmeleri örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
DİLEK ŞAHİN
Tez Adı: Presenteeism (İşte var olamama) ile algılanan örgütsel destek, korku iklimi ve çalışmaya tutkunluk arasındaki ilişki: Hemşirelere yönelik bir araştırma
Yer: Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı
MERVE KARATAŞ
Tez Adı: Turistik ürün çeşitlendirmesi açısından gastronomi turizminin geliştirilmesine yönelik bir araştırma: Kapadokya örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
EDA YAYLA
Tez Adı: Planlanmış davranış teorisi açısından akıllı turistlerin destinasyon seçim niyetlerinin belirlenmesi: Kapadokya örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
BAYRAM GÜVEN
Tez Adı: Destinasyon kriz yönetim stratejileri: Covid-19 salgını Kapadokya örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
SADIK CAN GAZELCİ
Tez Adı: Gastronomi turizmi kapsamında tören yiyecek içeceklerinin tespiti: Antalya Döşemealtı örneği
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
SUNA YÜZER
Tez Adı: Kayseri ilinin unesco gastronomi yaratıcı şehirler ağına katılmasına ilişkin yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının bakış açısı üzerine bir araştırma
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
REYHAN AĞCAKAYA
Tez Adı: Nevşehir'in destinasyon imajı ve destinasyon kişiliğinin projeksiyon teknikleri kullanılarak incelenmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
ABUZER ÇİFTÇİ
Tez Adı: Finansal yatırım kararlarında davranışsal eğilimlerin davranışsal finans açısından incelenmesi: Şanlıurfa ili merkez ilçeleri örneği
Yer: Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı
SİBEL ÖNAL
Tez Adı: Örgütsel sessizlik yabancılaşma ilişkisi: Çanakkale'deki orta ve büyük ölçekli oteller üzerine bir araştırma
Yer: Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı
SERAP TAŞKIN
Tez Adı: Performans değerleme aracı olarak gizli müşteri uygulamaları ve yönetimi; 4 ve 5 yıldızlı otel işletmeleri örneği
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
GÖKSU DEMİREL
Tez Adı: Örgütsel adalet algısının iş bırakma eğilimi üzerine etkisi: Antalya ili 4 ve 5 yıldızlı otel işletmeleri üzerine bir araştırma
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
MURAT BALCI
Tez Adı: Otel işletmelerinde mentorluk uygulamaları üzerine bir araştırma
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
CEYDA MELEK CESEROĞLU
Tez Adı: Örgütlerde işgören ilişkileri açısından psikolojik kontrat ve örgütsel bağlılık üzerine etkisi: 4-5 yıldızlı otel işletmeleri örneği
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
PELİN KANTEN
Tez Adı: Konaklama işletmelerinde hat yöneticilerin insan kaynakları yönetimindeki stratejik rolü ve bir araştırma
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
BAYRAM SEZEN
Tez Adı: Örgütlerde kadın çalışanların karşılaştıkları cam tavan engeli: Orta ve büyük ölçekli otel işletmelerinde bir araştırma
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
UFUK GÖLER
Tez Adı: Örgütlerde yaşanan çatışmalar ve işten ayrılma eğilimi ilişkisi: Otel işletmeleri örneği
Yer: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ