Academic Titles

  • 2023

      DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2014

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2014 2010

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    AKSARAY ÜNİVERSİTESİ GÜZELYURT MESLEK YÜKSEKOKULU

Education

  • Doktora 2017

    Kritik olaylar tekniği ile turlardaki algılanan hizmet kalitesinin ölçülmesi  "

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 2013

    Termal otel misafirlerinin dinlence deneyimleri ile gelecekteki davranış eğilimleri arasındaki ilişkiler  "

    AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2009

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. 

2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamaları II
2013-2014 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2013-2014 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2013-2014 Önlisans Mutfak Uygulamaları III
2013-2014 Önlisans Dünya Mutfakları
2013-2014 Önlisans Beslenme
2013-2014 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2013-2014 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2013-2014 Önlisans Yöresel Mutfaklar
2012-2013 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2012-2013 Önlisans Dünya Mutfakları
2012-2013 Önlisans Beslenme
2012-2013 Önlisans Ziyafet Yönetimi
2012-2013 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2012-2013 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2012-2013 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2012-2013 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2011-2012 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2011-2012 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2011-2012 Önlisans Beslenme
2011-2012 Önlisans Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama
2011-2012 Önlisans Mutfak Uygulamları II
2011-2012 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2011-2012 Önlisans Dünya Mutfakları
2010-2011 Önlisans Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
2010-2011 Önlisans Mutfak Uygulamaları II
2010-2011 Önlisans İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2010-2011 Önlisans Ziyafet ve İkram Hizmetleri
2022-2023 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2022-2023 Lisans Yiyecek-İçecek Servisi
2021-2022 Lisans Yiyecek-İçecek servisi
2021-2022 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2021-2022 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2021-2022 Lisans Etkinlik Yönetimi
2021-2022 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2020-2021 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2020-2021 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2020-2021 Lisans Yiyecek-İçecek Servisi
2020-2021 Lisans Etkinlik Yönetimi
2020-2021 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2019-2020 Lisans Yiyecek-İçecek Yönetimi
2019-2020 Lisans Mezuniyet Projesi II
2019-2020 Lisans Seçmeli Seminer
2019-2020 Lisans Etkinlik Yönetimi
2019-2020 Lisans Mezuniyet Projesi I
2019-2020 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2018-2019 Lisans Etkinlik Yönetimi
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi II
2018-2019 Lisans Turizmde Tüketici Davranışları
2018-2019 Lisans Seçmeli Seminer
2018-2019 Lisans Mezuniyet Projesi I
2017-2018 Lisans Seyahat İşletmeciliği
2017-2018 Lisans Ağırlama Endüstrisine Giriş
2017-2018 Lisans Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
2017-2018 Lisans Etkinlik Yönetimi

Filter:

Tarihsel, Kültürel ve Turizm Boyutuyla İÇECEKLER

ÇANAKÇI TUNCAY, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-881-3

Örnek Olaylarla Turizm Endüstrisinde Hizmet Telafisi ve Stratejileri

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, AVCIKURT CEVDET, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-423-9

Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-551-5

Festival and Event Tourism Impacts

ÇOBAN ÖMER,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Routledge, İNGİLTERE. | ISBN: 978-0-367-22315-1

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 3

YILMAZ GÜL, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-412-9

Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-304-7

A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978- 605-254-253-8

Destinasyon Pazarlama Aracı Olarak Gastronomi Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Eğitim Yayınevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-7316-24-8

Turizmde Değişim, Dönüşüm ve Güncel Eğilimler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-206-4

Dünya Mutfak Kültürleri

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,BOZOK DÜRİYE, 2020.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Beta Basım Yayım Dağıtım A. Ş., TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-242-880-1

Alternatif Turizm

DURSUN MERAL, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-195-1

Tüm Yönleriyle Bira ve Bira Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-159-3

Social Sciences Researches in the Globalizing World

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Publication Info: St. Kliment Ohridski University Press, BULGARİSTAN. | ISBN: 978-954-07-4528-2

Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar

ÇOKAL ZEYNEP,ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-040-4

Tüm Yönleriyle Kahve ve Kahve Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-009-1

Tüm Yönleriyle Çay ve Çay Turizmi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-057-2

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler

YILMAZ İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-042-8

Turizm Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlardan Seçmeler

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2016.

Ulusal Bilimsel Kitap Publication Info: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-9440-28-8

Gestão de Destinos através da Gastrodiplomacia no Enoturismo Uma Abordagem Fenomenológica

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, DEMİREL İLİ NİLGÜN, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: Scopus Publication Place: Universidade Caxias do Sul Volume: 15 Issue: 2 DOI: 10.18226/21789061.v15i2p418 ISSN: 2178-9061

The Effect of Customers’ Hotel Experience on Satisfaction: The Mediating Role of Memorability

ÇOBAN ÖMER,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: ESCI Publication Place: Anais Brasileiros de Estudos Turísticos Volume: 9 Issue: 1 DOI: 10.34019/2238-2925.2019.v9.27384 ISSN: 2238-2925

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Kapadokya Bölgesi’ nde Cross Golf Uygulamaları

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: ASOS Index Bilgindex Publication Place: Journal of Tourism Research Institute Volume: 1 Issue: 2 DOI: - ISSN: 2718-0093

Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi: Güzelyurt Örneği

ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: Directory of Open Access Journals Akademia Sosyal Bilimler İndeksi Open Academic Journals Index Publication Place: Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Volume: 10 Issue: 2 DOI: - ISSN: 2687-3427

Kış Turizmi Alanında Yayımlanan Makalelerin Bibliyometrik Profili

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: International Scientific Index Scientific Indexing Services Publication Place: Journal of Recreation and Tourism Research Volume: 5 Issue: 1 DOI: - ISSN: 2148-5321

İpek Yolu Turizm Projesi Kapsamında Kapadokya’da Yer Alan Kervansarayların Turizme Kazandırılması

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: International Index Copernicus Eurasian Scientific Journal Index Publication Place: International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR) Volume: 4 Issue: 11 DOI: 10.26450/jshsr.83 ISSN: 2459-1149

Göreme Açık Hava Müzesi’ne Gelen Ziyaretçilerin Müze Deneyiminin Demografik Özelliklerine Göre Değişmesi

YILMAZ İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: Index Copernicus Publication Place: Journal of Multidiciplinary Academic Tourism Volume: 1 Issue: 1 DOI: - ISSN: 2548-0847

Kapadokya Yemek Kültürü ve Mustafapaşa Beldesi Sinasos Örneği

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleIndex: Index Copernicus International Asos Index International Scientific Indexing Publication Place: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Volume: 3 Issue: 2 DOI: - ISSN: 2147-8775

Kırsal Turizmde Destinasyon İmajının Ziyaretçilerin Gelecekteki Davranışları Eğilimleri Üzerindeki Etkisi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE, 2015

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: Endekste taranmıyor Publication Place: Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Volume: 1 Issue: 1 DOI: - ISSN: 2149-8725

An Evaluation on the Problems and Solutions of Cappadocia Regional Tourism (Kapadokya Bölge Turizminin Sorunlarına ve Çözüm Önerilerine Yönelik Bir Değerlendirme)

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, DENİZ GAYE, AYDIN ŞULE, DALKILIÇ FİLİZ, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Volume: 10 Issue: 1 DOI: 10.18506/anemon.1017029 ISSN: 2147-7655

Destinasyon Yiyecek İmajı, Algılanan Değer, Hatırlanabilir Deneyimler ve Memnuniyet Arasındaki İlişkiler: Hatay Örneği

KESKİN EMRAH, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, Sezen Nevres, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Turizm Akademik Dergisi Volume: 9 Issue: 1 DOI: - ISSN: 1302-5759

Kapadokya Bölgesi'nin Jeoturizm Açısından Mevcut Durumunun Belirlenmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Journal of Gastronomy, Hospitality andTravel Volume: 5 Issue: 2 DOI: - ISSN: 2619-9548

Kapadokya'da Turistik Ürün Olarak Kamping mi Glamping mi?

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi Volume: - Issue: 1 DOI: 10.32572/guntad.876479 ISSN: 2602-3008

Aşçıların Besin Öğeleri Hakkında Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi Üzerine Bir Araştırma

KESKİN EMRAH, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Türk Turizm Araştırmaları Dergisi Volume: 5 Issue: 1 DOI: 10.26677/TR1010.2021.652 ISSN: 2587-0890

Açık Alan Rekreasyon Faaliyetlerinin Destinasyon Kıyaslaması Bağlamında İncelenmesi: Nevşehir - Konya İllerinin Karşılaştırılması

AYLAN FATMANUR KÜBRA, ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi Volume: - Issue: 79 DOI: 10.17755/esosder.835328 ISSN: 1304-0278

Turist Rehberlerinin Gastronomiye Yönelik Bilgi ve Algı Düzeylerinin Tavsiye Niyetine Etkisi: Kapadokya Örneği

KESKİN EMRAH,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,YORGANCI BÜLENT, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi Volume: 17 Issue: 3 DOI: - ISSN: 1304-7590

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamı: Mevcut Duruma İlişkin Bir Değerlendirme

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Volume: 18 Issue: 3 DOI: - ISSN: 1304-4796

Türk Mutfak Kültüründe Bulgurun Yeri ve Önemi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2020

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Türk Turizm Arastirmalari Dergisi Volume: 4 Issue: 1 DOI: - ISSN: 2587-0890

The Meausurement of the Perceived Service Quality in the Local Tours with Critical Incidents Technique (CIT)

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,YILMAZ İBRAHİM, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: International Journal of Eurasia Social Sciences Volume: 10 Issue: 35 DOI: - ISSN: 2146-1961

Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamalarına Personelin Bakış Açısı

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2019

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Volume: 17 Issue: - DOI: - ISSN: 2147-6152

Turist Rehberlerinin Bakış Açısıyla Bölgesel Turlarda Algılanan Hizmet Kalitesinin Kritik Olaylar Tekniği (KOT) ile Ölçülmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: MANAS Journal of Social Studies Volume: 7 Issue: 3 DOI: - ISSN: 1624-7215

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi Volume: 9 Issue: 23 DOI: - ISSN: 1309-7423

Yöneticilerin, Aşçıların Yetkinliklerine Yönelik Beklentilerinin Değerlendirilmesi: Nevşehir Konaklama İşletmeleri Örneği

KARAKUŞ YUSUF,ONAT GÖKHAN,ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Volume: 6 Issue: 4 DOI: - ISSN: 2147-8775

Turizm Eğitimi Veren Akademisyenlerinin İş Tatmin ve Performans Düzeylerinin Bireysel Özelliklerine Göre Değişmesi

ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZGÜL KATLAV EDA, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Verimlilik Dergisi Volume: 2017 Issue: 1 DOI: - ISSN: 1013-1388

Termal Otel İşletmelerinde Deneyimsel Pazarlama Yaklaşımı

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, 2015

Ulusal Hakemli Özgün MakaleIndex: TR DİZİN Publication Place: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi Volume: 17 Issue: 29 DOI: - ISSN: 2147-7833

A Bibliometric Approach to the Concept of Smart Tourism

Author: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: The Conference on Managing Tourism Across Continents (III. MTCON'22) Event Dates: 24.03.2022-12.01.2024 Country: TÜRKİYE

Destinasyon Tanıtımında Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünlerin WEB Sitelerinde Kullanımı

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE, ÇALIŞKAN NURGÜL, YILMAZ NEŞE

Ulusal Özet bildiri Event Name: VIII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Event Dates: 26.10.2021-12.01.2024 Country: TÜRKİYE

Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi ile Değerlendirilmesi

Authors: YILDIRIM İREM, ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 7th International West Asia Congress of Tourism Research Event Dates: 08.06.2023-10.06.2023 Country: TÜRKİYE

Azerbaycan Turizm Tanıtım Filminin Göstergebilimsel Analiz Yöntemiyle İncelenmesi

Author: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON) Event Dates: 02.09.2020-05.09.2020 Country: TÜRKİYE

Nevşehir İlinde Yaşatılan Geleneksel Alevi-Bektaşi Mutfağına Yönelik Sözlü Kültür Araştırması

Authors: ÖZKOÇ AZİZ GÖKHAN,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,KAMIŞ MAHMUT DOĞAN,İNAK AYDIN

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: 20. Ulusal Turizm Kongresi Event Dates: 16.10.2019-19.10.2019 Country: TÜRKİYE

Şehir Otellerinin Pazarlanmasında Yaşanan Zorluklar: Bir Örnek Olay Çalışması

Author: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: 20 Ulusal Turizm Kongresi Event Dates: 16.10.2019-19.10.2019 Country: TÜRKİYE

Sürdürülebilir Turizmde Toplum Temelli Turizm Uygulamalarının Önemi Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

Authors: ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,TOPRAK LUTFULLAH SADİ

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: International West Asia Congress of Tourism (IWACT-19) Event Dates: 26.09.2019-29.09.2019 Country: TÜRKİYE

Gastronomide Güvenli Gıda Üretimi

Authors: ŞEN YASİN,BİRKAN İBRAHİM,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK) Event Dates: 19.09.2019-21.09.2019 Country: TÜRKİYE

Turizm Sektöründe Kadın İşgücünün Konumuna Yönelik Teorik Bir İnceleme

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL,ÇOKAL ZEYNEP

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: III. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Event Dates: 25.06.2019-27.06.2019 Country: TÜRKİYE

Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Nesil Restoranların Türkiye’deki Mevcut Durumu ve Gelişimi

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZSOY AYBUKE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 2. International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress Event Dates: 09.11.2018-11.11.2018 Country: TÜRKİYE

Alan Kılavuzluğu Uygulamasına Yönelik Akademisyen Görüşlerinin Belirlenmesi

Authors: ÇOKAL ZEYNEP,ÇALIŞKAN NURGÜL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Özet bildiri Event Name: I. Turizm Rehberliği Kongresi Event Dates: 27.04.2018-28.04.2018 Country: TÜRKİYE

Kırsal Kalkınma Kapsamında Fındık Hasadının Turistik Ürün Olarak Kullanımı: Ordu İli Örneği

Authors: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL

Uluslararası Özet bildiri Event Name: International Conference on Social Sciences Event Dates: 16.04.2018-20.04.2018 Country: TÜRKİYE

Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇALIŞKAN NURGÜL,ÇOKAL ZEYNEP

Uluslararası Özet bildiri Event Name: International Conference on Social Sciences (ICOSS) Event Dates: 16.04.2018-20.04.2018 Country: TÜRKİYE

Yıldız Dağının Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: Uluslararsı Sivas Turizmi Kongresi Event Dates: 23.02.2018-25.02.2018 Country: TÜRKİYE

Alternatif Bir Turizm Türü Olarak Kış Turizmi ve Türkiye İçin Önemi

Authors: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Event Dates: 23.02.2018-25.02.2018 Country: TÜRKİYE

Alternatif Bir Turizm Türü Olarak Kış Turizmi ve Türkiye İçin Önemi

Authors: ÇOKAL ZEYNEP,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: Uluslararası Sivas Turizmi Kongresi Event Dates: 23.02.2018-25.02.2018 Country: TÜRKİYE

Yıldız Dağı’nın Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇOKAL ZEYNEP,DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Event Dates: 23.02.2018-25.02.2018 Country: TÜRKİYE

Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamalarına Personelin Bakış Açıları

Authors: EREN DUYGU,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: I. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: TÜRKİYE

İpek Yolu Turizm Projesi Kapsamında Kapadokya’da Yer Alan Kervansaraylar

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: I. Uluslararası İpek Yolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Event Dates: 21.09.2017-23.09.2017 Country: TÜRKİYE

The Influence of Students’ Knowledge of Ecotourism on Their Environmental Bahaviours

Authors: BÜYÜKKURU MERAL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Civil and Environmental Engineering (ICOCEE) Event Dates: 08.05.2017-10.05.2017 Country: TÜRKİYE

Evaluation of Green Applications in Restaurants in Goreme in the Context of Sustainability

Authors: ÖZGÜL KATLAV EDA,BÜYÜKKURU MERAL,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Özet bildiri Event Name: II. International Conference on Civil and Environmental Engineering (ICOCEE ) Event Dates: 08.05.2017-10.05.2017 Country: TÜRKİYE

Turizm Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Staj Sorunlarının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma

Authors: ÖZGÜL KATLAV EDA,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: 2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Event Dates: 02.05.2016-04.05.2016 Country: TÜRKİYE

Turizm İşletmelerinde Mobbing Sorunları: Sorunun Sağlık ve Hukuk Açısından İncelenmesi

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: Turizm, Sağlık ve Hukuk Sempozyumu Event Dates: 03.04.2015-05.04.2015 Country: TÜRKİYE

Güzelyurt Gelveri Turizminin Önündeki Engeller: Fikir Tepsisi Yöntemi

Authors: PEKTAŞ FATİH,CAN MEHMET,ACAR YUSUF,EŞİTTİ BEKİR,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: 15. Ulusal Turizm Kongresi Event Dates: 13.11.2014-16.11.2014 Country: TÜRKİYE

Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Gözüyle Güzelyurt’ ta Turizmin Gelişimini Etkileyen Sorunların Belirlenmesi

Authors: ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÇULLU KAYGISIZ NEŞE

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK) Event Dates: 22.05.2014-23.05.2014 Country: TÜRKİYE

Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Mobil Reklamlara Yönelik Tutumlarının İncelenmesi

Authors: ÇULLU KAYGISIZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: I.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK) Event Dates: 22.05.2014-23.05.2014 Country: TÜRKİYE

Kırsal Turizmde Türk Mutfağının Yeri

Author: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Ulusal Tam metin bildiri Event Name: II. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu Event Dates: 20.09.2012-22.09.2012 Country: TÜRKİYE

Turizmin Sürdürülebilirliği ve Bu Konuda Turistlerin Bilinç Düzeyi: Aksaray İlinde Uygulamalı Bir Çalışma

Author: ARDIÇ YETİŞ ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Event Name: I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu Event Dates: 29.09.2011-01.10.2011 Country: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.05.2018-09.07.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Nevşehir İlinde Yaşatılan Geleneksel Alevi-Bektaşi Mutfağına Yönelik Sözlü Kültür Araştırması

    Subject: Dünya üzerinde yaşayan etnik grupların kültürel kimliğini yansıtan ve zamanla insanlığın ortak mirası haline gelen somut olmayan kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması, tüm toplumların ortak görevidir. Bir topluluğun kültürel mirasını oluşturan başlıca unsurlardan biri mutfak kültürüdür. UNESCO tarafından belirlenen “somut olmayan kültürel miras” listelerinde, birçok ulusun mutfak kültürüne ilişkin gelenek ve uygulamalar yer almaktadır.Bu proje kapsamında, Türkiye’de yaşatılan yeme-içme kültürü, mutfak ve sofra gelenekleri, belirli bir etnik grup çerçevesinde ele alınıp incelenmiştir. Araştırmaya konu olan topluluk ise, hem Türkiye’de hem de araştırmanın yapılacağı Nevşehir ili sınırları içerisinde oldukça yüksek bir popülasyona sahip olan ve özellikle mutfak kültürü açısından zengin bir içeriği bünyesinde barındıran Alevi-Bektaşi topluluğudur. Proje kapsamında, Kavimler Göçü’nden bu yana Anadolu’da varlığını devam ettiren ve Türkiye’de kısıtlı düzeyde bilgi sahibi olunan Alevi-Bektaşi topluluğunun mutfak kültürüne yönelik bir sözlü kültür araştırması gerçekleştirilmiştir. Alevi-Bektaşi topluluğunda yaşatılan geleneksel mutfak kültürünün araştırılmasında yapılandırılmış mülakat tekniğinden yararlanılmıştır. Bu bağlamda, Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesinde yaşayan, farklı demografik ve kişisel özelliklere sahip 15 katılımcı ile birebir görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler sonucunda Alevi-Bektaşilerin Cem İbadetlerinde, Muharrem Orucu günlerinde, Toplu tören ve bayramlarda ne tür yiyecek-içecekler tükettikleri, hangi yiyecek ve içeceklere özel anlam yükledikleri, hangi hayvanların etini neden yemedikleri, sofra adanı ile ilgili tespitlerde bulunulmuştur. Görüşmeler sonucunda ise Nevşehir İli Hacıbektaş İlçesine özgü yemeklerden sekizi reçetelendirilerek, mülakatların gerçekleştirildiği yerde üretilmiş ve fotoğraflanmıştır Role: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 11.07.2018-31.08.2019  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Kapadokya Turizminde Kadın İşgücünün Konumu

    Subject: Bu projede, “Çekirdek Kapadokya” olarak bilinen Nevşehir ilinde faaliyet gösteren Turizm İşletme Belgeli konaklama işletmelerinde istihdam edilen kadın işgücü envanterinin çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu temel amaç doğrultusunda, kadınların fırsat eşitliğinden yararlanması için eğitim açıklarının olup olmadığı ve bu açıkların hangi noktada olduğu tespit edilmesi hedeflenmektedir. Role: Yürütücü

  • Avrupa Birliği 01.09.2013-31.08.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Name: Teen Technologies for Young Entrepreneurs

    Subject: To identify good practices to improve existing ICT tools for educational and professional training in entrepreneurship Role: Araştırmacı

___ Links ___