DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Adı: Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
Konusu: Ülkemizde Emir, Narince, Sultaniye, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere gibi şaraba işlenen birçok üzüm çeşidi yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin şaraba işlenmesinde kullanılan materyaller büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmektedir. Bu materyallerden en önemlisi fermantasyonu gerçekleştiren ticari mayalardır. Son yıllarda ülkemizde çeşitli girişimlerle yerli şarap mayası üretimi söz konusudur. Ancak bu ticari mayalaın şarap kalitesi üzerindeki etkileri ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Bu nedenle yapılan bu çalışmada ülkemizin önemli şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü üzümünden yerli ve ithal ticari mayalar kullanılark şarap kalitesi üzerine etkilerini belirlemek, özellikle de aroma üzerinde yarattığı değişimleri belirlemek hedeflenmiştir. Görevi: AraştırmacıAdı: Adana da Önemli Yeni Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Kontrollü Atmosfer Koşullarında Depolanan Taze Siyah İncirlerdeki Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Çukurova Bölgesi için Önemli Çilek Çeşitlerinin Meyvelerinde Önemli Kalite Bileşenlerinin Kromatografik Tekniklerle Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Buruk Trabzonhurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Ozmotik Dehidrasyon Uygulamasının Trabzonhurması Meyvelerinin Kuruma Davranışı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kivi Meyvesinin Ozmotik Dehidrasyondan Sonra Sıcak Hava ile Kurutulmasıyla Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Yarı Kurak İklim Koşullarında Kontrollü Kısıtlı Sulamanın Domates Lycopersicon Esculentum L Verimine Verim Bileşenlerine ve Kurutma Kalitesine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru Kayısıda Kükürt Dioksit Miktarının Ozon Uygulaması ile Azaltılması ve Ozonun Karotenoidler Fenolik Bileşikler ve Mikrobiyolojik Kalite Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Buruk Trabzon Hurmalarının Ozmoz ve Sıcak Hava ile Kurutulmaları Sırasında Fenolik Madde Bileşenlerinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Kuru İncirde Ozon Uygulamasının Mikrobiyel Flora Aflatoksin B1 ve İncir Sineği Üzerine Etkileri
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Bazı Bitki Uçucu Yağlarının Antibakteriyel Etkilerinin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Nevşehir İlinde Yetiştirilen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Resveratrol ve Antioksidan Madde İçeriğinin Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YürütücüYASEMİN OKTAR
Tez Adı: Nar kabuğundan üretilen aktif karbonun armut suyunun renk özellikleri üzerine etkisi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ESRA EŞSİZ
Tez Adı: Zeytin çekirdeğinden üretilen aktif karbonun hurma suyunun bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ FEYZA KIROĞLU ZORLUGENÇ ( YÖK Araştırmacı ID: 111509 )
Santral: 0384 228 1000 Dâhilî: 15029
Açık İş Adresi: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Merkez / NEVŞEHİR