Akademik Unvanlar

  • 2021

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2021 2015

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2015 2013

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

  • 2013 2009

      ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2017

    Algılanan dışsal prestijin duygusal emek üzerindeki etkisinde örgütsel özdeşleşmenin aracılık rolü: Konaklama işletmelerinde bir araştırma  "

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME (DR) 

  • Yüksek Lisans 2008

    6 Sigma yaklaşımının hizmet sektöründe kullanılması ve konaklama işletmelerinde uygulanabilirliği  "

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2004

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. 

2013-2014 Önlisans YÖNETİM VE ORGANİZASYON
2011-2012 Önlisans İŞLETME YÖNETİMİ
2023-2024 Lisans KAT HİZMETLERİ
2023-2024 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ
2022-2023 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2022-2023 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ
2022-2023 Lisans KAT HİZMETLERİ
2021-2022 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2021-2022 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2021-2022 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (NÖ)
2021-2022 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2020-2021 Lisans MESLEKİ ETİK (NÖ)
2020-2021 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2020-2021 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (İÖ)
2020-2021 Lisans MESLEKİ ETİK (İÖ)
2020-2021 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2020-2021 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2020-2021 Lisans ÖNBÜRO (NÖ)
2020-2021 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (NÖ)
2020-2021 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (İÖ)
2020-2021 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2020-2021 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2020-2021 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (İÖ)
2020-2021 Lisans ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (NÖ)
2020-2021 Lisans ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (İÖ)
2020-2021 Lisans TURİZMDE İŞ AHLAKI (NÖ)
2020-2021 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2020-2021 Lisans TURİZMDE İŞ AHLAKI (İÖ)
2019-2020 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2019-2020 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (İÖ)
2019-2020 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (İÖ)
2019-2020 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2019-2020 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2019-2020 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (İÖ)
2019-2020 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (NÖ)
2019-2020 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2019-2020 Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (NÖ)
2019-2020 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2019-2020 Lisans ÖNBÜRO (NÖ)
2019-2020 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (İÖ)
2019-2020 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2018-2019 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2018-2019 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2018-2019 Lisans ÖNBÜRO (NÖ)
2018-2019 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (İÖ)
2018-2019 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2018-2019 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2018-2019 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2018-2019 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2017-2018 Lisans ÖNBÜRO
2017-2018 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2017-2018 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2016-2017 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2016-2017 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (İÖ)
2016-2017 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2016-2017 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2016-2017 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2016-2017 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (NÖ)
2016-2017 Lisans ETKİNLİK YÖNETİMİ (NÖ)
2016-2017 Lisans ETKİNLİK YÖNETİMİ (İÖ)
2015-2016 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2015-2016 Lisans TURİZMDE PAZARLAMA ARAŞTIRMASI (İÖ)
2015-2016 Lisans ÖNBÜRO
2015-2016 Lisans TURİZMDE TÜKETİCİ DAVRANIŞI (NÖ)
2015-2016 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2015-2016 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2015-2016 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2015-2016 Lisans TURİZMDE PAZARLAMA ARAŞTIRMASI (NÖ)
2015-2016 Lisans TURİZMDE TÜKETİCİ DAVRANIŞI (İÖ)
2015-2016 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2015-2016 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2013-2014 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2013-2014 Lisans GASTRONOMİ (İÖ)
2013-2014 Lisans GASTRONOMİ (NÖ)
2013-2014 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (NÖ)
2013-2014 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (İÖ)
2013-2014 Lisans ÖNBÜRO VE KAT HİZMETLERİ OTOMASYONU (İÖ)
2013-2014 Lisans ÖNBÜRO VE KAT HİZMETLERİ OTOMASYONU (NÖ)
2013-2014 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (İÖ)
2013-2014 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2013-2014 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (İÖ)
2013-2014 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (NÖ)
2013-2014 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2013-2014 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2013-2014 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (İÖ)
2013-2014 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (NÖ)
2013-2014 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (İÖ)
2013-2014 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (NÖ)
2013-2014 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (İÖ)
2013-2014 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (NÖ)
2013-2014 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (İÖ)
2013-2014 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (NÖ)
2013-2014 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2013-2014 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2013-2014 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2013-2014 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2013-2014 Lisans RESTORAN YÖNETİMİ (İÖ)
2013-2014 Lisans RESTORAN YÖNETİMİ (NÖ)
2013-2014 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (İÖ)
2012-2013 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (İÖ)
2012-2013 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (İÖ)
2012-2013 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2012-2013 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (İÖ)
2012-2013 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2012-2013 Lisans TURİZME GİRİŞ
2012-2013 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (İÖ)
2012-2013 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (NÖ)
2012-2013 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (İÖ)
2012-2013 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (NÖ)
2012-2013 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (NÖ)
2012-2013 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2012-2013 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (NÖ)
2012-2013 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2012-2013 Lisans PAZARLAMA (İÖ)
2012-2013 Lisans PAZARLAMA (NÖ)
2012-2013 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (İÖ)
2012-2013 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (NÖ)
2012-2013 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (İÖ)
2012-2013 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (NÖ)
2012-2013 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2012-2013 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2012-2013 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2012-2013 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2012-2013 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (İÖ)
2011-2012 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (İÖ)
2011-2012 Lisans AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNE GİRİŞ (NÖ)
2011-2012 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (İÖ)
2011-2012 Lisans REKREASYON VE ANİMASYON (NÖ)
2011-2012 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (İÖ)
2011-2012 Lisans SEÇMELİ SEMİNER (NÖ)
2011-2012 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (İÖ)
2011-2012 Lisans MEZUNİYET PROJESİ II (NÖ)
2011-2012 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (İÖ)
2011-2012 Lisans MEZUNİYET PROJESİ I (NÖ)
2011-2012 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (İÖ)
2011-2012 Lisans YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (NÖ)
2011-2012 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2011-2012 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2011-2012 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (İÖ)
2011-2012 Lisans ÖNBÜRO VE YÖNETİMİ (NÖ)
2011-2012 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (İÖ)
2011-2012 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (NÖ)
2011-2012 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (İÖ)
2011-2012 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (NÖ)
2011-2012 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2011-2012 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2010-2011 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2010-2011 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (İÖ)
2010-2011 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (NÖ)
2010-2011 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (İÖ)
2010-2011 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (NÖ)
2010-2011 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2010-2011 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2010-2011 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2009-2010 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (İÖ)
2009-2010 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (NÖ)
2009-2010 Lisans BİTİRME TEZİ II/STAJ (İÖ)
2009-2010 Lisans KAT HİZMETLERİ (İÖ)
2009-2010 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (NÖ)
2009-2010 Lisans YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (İÖ)
2009-2010 Lisans BİTİRME TEZİ I/STAJ (NÖ)
2009-2010 Lisans KAT HİZMETLERİ (NÖ)
2023-2024 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (SBE-YÖNETİM VE ORGANİZASYON)
2023-2024 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (SBE-YÖNETİM VE ORGANİZASYON)
2023-2024 Yüksek Lisans İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (TAE)
2023-2024 Yüksek Lisans TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRMESİ (TAE)
2023-2024 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-GASTRORONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2023-2024 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE- GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2023-2024 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)
2023-2024 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE- TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)
2022-2023 Yüksek Lisans İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
2022-2023 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (SBE-YÖNETİM VE ORGANİZASYON)
2022-2023 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (SBE-YÖNETİM VE ORGANİZASYON)
2022-2023 Yüksek Lisans TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRMESİ (TAE)
2022-2023 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-GASTRORONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2022-2023 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE-GASTRORONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2022-2023 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)
2022-2023 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)
2021-2022 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE-GASTRORONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2021-2022 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE-TURİZM REHBERLİĞİ)
2021-2022 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-TURİZM REHBERLİĞİ)
2021-2022 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (TAE-TURİZM REHBERLİĞİ)
2021-2022 Yüksek Lisans İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (TAE)
2021-2022 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-GASTRORONOMİ VE MUTFAK SANATLARI)
2021-2022 Yüksek Lisans TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRMESİ (TAE)
2021-2022 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (TAE-TURİZM REHBERLİĞİ)
2020-2021 Yüksek Lisans TEZ ÇALIŞMALARI (SBE-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)
2020-2021 Yüksek Lisans ANABİLİM DALI SEMİNERİ (TAE)
2020-2021 Yüksek Lisans UZMANLIK ALAN DERSİ (SBE-TURİZM İŞLETMECİLİĞİ)

Filtrele:

Turizm İşletmelerinde Güncel Liderlik Yaklaşımları

DENİZ GAYE, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Paradigma Akademi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-6957-83-1

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1

DENİZ GAYE, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-874-5

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

DENİZ GAYE, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-559-1

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

DENİZ GAYE, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-559-1

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

DENİZ GAYE, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-559-1

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm

YILDIRIM İREM, DENİZ GAYE, DALKILIÇ FİLİZ, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: University of South Florida (USF) M3 Publishing, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 978-1-955833-10-3

Örnek Olaylarla Turizm Sektöründe Hizmet Telafisi ve Stratejileri

DENİZ GAYE, AYDIN ŞULE, 2022.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-698-7

Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi

DENİZ GAYE, EREN DUYGU, 2021.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-457-0

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler III

DENİZ GAYE, KÜÇÜKALTAN DERMAN, 2021.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-412-9

Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry

DENİZ GAYE,AYDİN ŞULE, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: IGI Global, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 300619-050106

Alternatif Turizm

DENİZ GAYE,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, 2019.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 9786052541951

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye : Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

DENİZ GAYE, 2019.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-085-5

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye : Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

DENİZ GAYE, 2019.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-085-5

Turizm Ansiklopedisi - Türkiye : Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

DENİZ GAYE, 2019.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-085-5

Örgütsel Davranış Odaklı Yönetsel Yaklaşımlar

DENİZ GAYE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Gazi Kitabevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-344-820-4

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 2

ÇETİN BETÜL,DENİZ GAYE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-042-8

Advances in Global Business and Economics Volume 1

DENİZ GAYE, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, ÇAVUŞOĞLU MUHİTTİN, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: University of South Florida (USF) M3 Publishing, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 978-1-7321275-1-7

Örgütsel Davranış Odaklı Yönetsel Yaklaşımlar

DENİZ GAYE, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Gazi Kitabevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-1-7321275-1-7

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları

AYDOĞAN ENVER,DENİZ GAYE, 2016.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Beta Yayınları, TÜRKİYE. | ISBN: 9786053335979

Algılanan Dışsal Prestijin Duygusal Emek Üzerindeki Etkisinde Örgütsel Özdeşleşmenin Aracılık Rolü: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma

DENİZ GAYE,AYDOĞAN ENVER, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Emerging Sources Citation Index (ESCI), ULAKBİM TR Dizin, EconLit, EBSCO, ASOS Index, Sobiad, Akademik Dizin, Acarindex ve Arastirmax Yayın Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Cilt: 15 Sayı: 1 DOI: 10.17153/oguiibf.523723 ISSN: 1306-6730

Unesco Yaratıcı Şehri Gaziantep’in Gastronomi Turizmi Cazibe Unsurları

KARATAŞ MERVE, AKSU BERK FURKAN, DENİZ GAYE, 2023

Ulusal Hakemli Derleme MakaleEndeks: CiteFactor, Asos İndeks, Bilgindex, EUROPUB, Directory of Research Journals Indexing, Advanced Science Index, INTERNATIONAL INSTITUTE OF ORGANIZED RESEARCH (I2OR), Türkiye Turizm Dizini, ResearchBib, CABI Yayın Yeri: Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi Cilt: 3 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2757-8933

Unutulmaz Konaklama Deneyimi Üzerine Bir Değerlendirme

YILMAZ NEŞE, DENİZ GAYE, 2023

Ulusal Hakemli Derleme MakaleEndeks: Asosindeks, Bilgindex, Eurasian Scientific Journal Index, BASE Bielefeld Academic Search Engine, CiteFactor Yayın Yeri: Journal of Tourism Research Institute Cilt: 4 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2718-0093

İşgörenlerin Dışsal Prestij ve Örgütsel Destek Algılamalarının Demografik Nitelikler Açısından Değerlendirilmesi: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

DENİZ GAYE,ÇETİN BETÜL, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: CAB Abstract, SOBIAD, CrossRef, Google Scholar, ASOS Index Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 3 Sayı: 1 DOI: https://dx.doi.org/10.31822/jomat.422941 ISSN: 2645-9078

6 Sigma Yaklaşımının Hizmet Sektöründe Kullanılması ve Konaklama İşletmelerinde Uygulanabilirliği

DENİZ GAYE,AKALIN TURANLIGİL FATMAGÜL, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: EBSCO Host Yayın Yeri: Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi Cilt: 7 Sayı: 14 DOI: - ISSN: 2148-2497

Sosyo Teknik Kolaylaştırıcıların Bilgi Paylaşımı ve Algılanan Örgütsel Performans Üzerindeki Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma

AYDOĞAN ENVER,DENİZ GAYE, 2014

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: EBSCO Host, Index Copernicus, DOAJ, Index Islamicus, SOBIAD, ASOS Yayın Yeri: Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Cilt: 2014 Sayı: 36 DOI: - ISSN: 1300-1582

Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımı: Niğde İli Örneği

ÖZMEN ŞİNASİ,DENİZ GAYE, 2024

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 8 Sayı: 2 DOI: 10.32572/guntad.1513414 ISSN: 2602-3008

Evaluation of E-Complaints About Balloon Tours in Cappadocia, Turkey

DEMİREL İLİ NİLGÜN,DENİZ GAYE,ÇOKAL ZEYNEP,YILMAZ NEŞE, 2024

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Yaşar University Cilt: 19 Sayı: 74 DOI: 10.19168/jyasar.1394365 ISSN: 1305-970X

Kapadokya Bölgesi’ndeki Fine-Dining Restoranların Tekrar Ziyaret Edilme Niyetlerinin İncelenmesi

YILMAZ NEŞE,YILDIRIM İREM,DENİZ GAYE,TOKER MURAT, 2024

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi Cilt: 21 Sayı: 1 DOI: 10.24010/soid.1368627 ISSN: 1304-7590

An Evaluation on the Problems and Solutions of Cappadocia Regional Tourism

ARDIÇ YETİŞ ŞULE, DENİZ GAYE, AYDIN ŞULE, DALKILIÇ FİLİZ, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: 10 Sayı: 1 DOI: 10.18506/anemon.1017029 ISSN: 2149-4622

Otel İşletmeleri İşgörenlerinin Kurumsal İtibar Algılarının Aidiyet Algıları Üzerindeki Etkisinde Şeffaflığın Aracılık Rolü

DENİZ GAYE, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Turizm Akademik Dergisi Cilt: 9 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1302-5759

A Bibliometric Analysis of Publications within the Scope of Cultural Heritage Tourism and Digitalization

YILDIRIM İREM, DENİZ GAYE, GÜNDEN YASİN, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt: 12 Sayı: - DOI: 10.30783/nevsosbilen.1123393. ISSN: 2149-3871

İşgörenlerin Dışsal Prestij ve Örgütsel Destek Algısının Pozitif Örgütsel Çıktılar Üzerindeki Etkisi: Butik Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

AYDOĞAN ENVER,DENİZ GAYE, 2018

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi Cilt: 36 Sayı: 1 DOI: https://dx.doi.org/10.17065/huniibf.411124 ISSN: 1301-8752

Kişilik ve Sosyalizasyonun Duygusal Emek Üzerindeki Etkisi: Butik Otel Örneği

DENİZ GAYE, 2016

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 27 Sayı: 2 DOI: 10.17123/atad.vol27iss20002 ISSN: 1300-4220

Evaluation of Cappadocia Region in Terms of Big Data-Based Revenue Management

Yazarlar: DENİZ GAYE,TOKER MURAT,YILDIRIM İREM,ÖZTÜRK İLKER,ÖZSOY AYBÜKE,YILMAZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ŞEKER ABDULKADİR

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Managing Tourism Across Continents Conference (MTCON'24) Etkinklik Tarihi: 01.05.2024-04.05.2024 Ülke: TÜRKİYE

Big Data-Driven Guest Experience Analysis: eDataLabHQ Case Study

Yazarlar: DENİZ GAYE,TOKER MURAT,ÖZSOY AYBÜKE,YILDIRIM İREM,YILMAZ NEŞE,ARDIÇ YETİŞ ŞULE,ÖZTÜRK İLKER,ŞEKER ABDULKADİR

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Managing Tourism Across Continents Conference (MTCON'24) Etkinklik Tarihi: 01.05.2024-04.05.2024 Ülke: TÜRKİYE

Bibliometric Analysis of Publications within the Scope of Cultural HeritageTourism

Yazarlar: BOZKURT İREM, DENİZ GAYE, DALKILIÇ FİLİZ

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'22) Etkinklik Tarihi: 24.03.2022-26.03.2022 Ülke: TÜRKİYE

Turizmin Bölgesel Gelişiminde Kalkınma Ajanslarının Rolü: Ahiler Kalkınma Ajansı Örneği

Yazarlar: ÖZSOY AYBÜKE, ÇOKAL ZEYNEP, DENİZ GAYE, DALKILIÇ FİLİZ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: VIII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 26.10.2021-28.10.2021 Ülke: TÜRKİYE

The Effect of Occupational Barriers Perceived by Tourist Guides on the Intention to Quit

Yazarlar: DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ, ÇOKAL ZEYNEP, DENİZ GAYE

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON '21) Etkinklik Tarihi: 01.04.2021-03.04.2021 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Turizm mi? Sürdürülebilirlik mi? Yavaş Şehirlere Yönelik Bir Değerlendirme

Yazarlar: ÇOKAL ZEYNEP,DENİZ GAYE,ÖZSOY AYBÜKE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism Etkinklik Tarihi: 08.10.2020-10.10.2020 Ülke: -

Turist Rehberlerinin İşe Adanmışlık Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

Yazarlar: DALKILIÇ YILMAZ FİLİZ,DENİZ GAYE,ÇOKAL ZEYNEP

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON '20) Etkinklik Tarihi: 02.09.2020-04.09.2020 Ülke: -

SSCI Q1 Kategorisinde Yer Alan Uluslararası Turizm Dergileri Örnekleminde Gastronomi Konusu Üzerine Bir İnceleme

Yazar: DENİZ GAYE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: IV. International Gastronomy Tourism Studies Congress Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: -

The Evaluation of Influence Tactics Perception of Hospitality Establishment Employees in Terms of Demographic Variables

Yazarlar: DENİZ GAYE,ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER,ÇAVUŞOĞLU MUHİTTİN

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Global Conference on Business and Economics Etkinklik Tarihi: 04.04.2018-08.04.2018 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

İşgörenlerin Dışsal Prestij ve Örgütsel Destek Algısının Pozitif Örgütsel Çıktılar Üzerindeki Etkisi Butik Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

Yazarlar: AYDOĞAN ENVER,DENİZ GAYE

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: 4. Örgütsel Davranış Kongresi Etkinklik Tarihi: 04.11.2016-05.11.2016 Ülke: TÜRKİYE

Sosyo Teknik Kolaylaştırıcıların Bilgi Paylaşımı ve Örgütsel Performans Üzerindeki Etkileri Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma

Yazarlar: AYDOĞAN ENVER,DENİZ GAYE

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: 1. Örgütsel Davranış Kongresi Etkinklik Tarihi: 15.11.2013-16.11.2013 Ülke: TÜRKİYE

Duygusal Bağlılık ve İş Stresinin Etik Davranış ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerindeki Etkisi Etik İklimin Aracı Rolü

Yazarlar: KALE EMİNE,DENİZ GAYE

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi Etkinklik Tarihi: 27.05.2010-30.05.2010 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.06.2023-03.10.2024  | Proje Devam Ediyor | 

    Adı: eDataLabHQ.com

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ 12.12.2019-12.09.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kapadokya Bölgesi Destinasyon Gelir Yönetim Sistemi Fizibilite Projesi

    Konusu: Turizm, tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemiz için de önemli döviz girdisi sağlayan sektörlerin başında gelmektedir. Konaklama tesisleri ise bu sektörde önemli rol üstelenmektedir. Her bir turistik destinasyonda bulunan tesislerdeki konaklama gün sayısı, ortalama oda satış fiyatları, konaklama tesislerinin doluluk oranları, konaklama tesisi oda başı net getiri (REVPAR), doğrudan destinasyonun turizm gelirlerine katkı sağlayacak gelirleridir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm İstatistikleri (2019)’ne göre, Türkiye’yi 51.7 milyon yabancı turist ziyaret etmiştir. Toplam elde edilen gelir ise 34.5 milyar $ olarak gerçekleşmiştir. Bu harcamaların %10,49’u konaklama amaçlı olarak yapılmıştır. Türkiye, toplam turist sayısında dünyada 6. sırada iken, turizm gelirlerinde 15. sırada yer almaktadır. Türkiye için bu süreçte turizm gelirlerinin arttırılması için gerçekleştirilebilecek önemli atılımlardan birisi, kişi başı turist harcamalarını arttıracak süreçlerin tasarlanması ve sistemlerin kurulması olacaktır. Kapadokya Bölgesi, 12 ay boyunca turizmin yapılabildiği, çok farklı alternatif turizm çeşitlerini bünyesinde barındıran ve misafir memnuniyetinin oldukça yüksek olduğu bir bölgedir. Kapadokya Bölgesi bu özellikleri ile kişi başı gezgin harcamalarının arttırılması için oldukça uygun koşullara sahip olduğu söylenebilir. Bu fizibilite çalışmasının amacı, konaklama işletmelerine gelecek tarihlerdeki doluluk oranları, uçuş verileri (uçuş arama ve bilet satın almaları), gezginlerin web sitelerinde konaklama tesisi arama istatistikleri gibi talebe yönelik verileri kullanarak, bölgedeki talebi ve talepteki değişimleri görmek ve bu yolla konaklama işletmelerinin oda satış fiyatlarını, konaklama işletmesinin türü, niteliği, bulunduğu köy/kasaba/ilçe, memnuniyet skorları gibi değişkenleri de göz önünde bulundurarak ayarlamalarına, olanak sağlamaktır. Bu çerçevede İç Kapadokya Bölgesi (Nevşehir İli sınırları içerisinde yer alan ve kültür turizmine yönelik hizmet veren Ürgüp, Avanos, Göreme, Uçhisar ile bu yerleşimlere bağlı köy ve kasabalar) için kurulacak Destinasyon Gelir Yönetim Sistemi (DGYS) ile konaklama işletmelerinin gelirlerini arttırma odaklı bir sistem oluşturulması amaçlanmaktadır. Sistem veri analitiği temelli olacağından, veri tabanlı stratejiler geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca sektörün taleplerine göre ihtiyaç duyulan hususlarda DGYS yazılımı eklenecek modülleri için de bir temel oluşturacaktır. Fizibilite çalışması sırasında sektör temsilcileri ile üniversite yerleşkesinde yapılan çalıştayda yapılan görüş alış verileri ve istişare toplantıları sonucunda bölgede böyle bir sistemin kurulmasına ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Tasarlanan DGYS’nin ekonomik olarak karlı ve sürdürülebilir bir yatırım olduğu sonucuna varılmıştır. Yapılan analizler sonucunda toplam yatırım tutarının 671.000 TL ve yatırım geri dönüş süresinin 2-3 yıl olması öngörülmüştür. Görevi: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      MELİHA KOCABAYRAKTAR


    Tez Adı: Kapadokya'da Dijital Göçebelerin Destinasyon Bağlılığı ve Sürdürülebilir Turizm Algıları: Teknolojik Altyapı, Yaşam Kalitesi ve Yerel Kültürün Rolü


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2023 Devam Ediyor

      NAZMİYE UZLAŞIR


    Tez Adı: Üniversitelerde Öğrenim Gören Engelli ve Engelli Olmayan Öğrencilerin Eğitimde Erişilebilirlik Uygulamalarına Yönelik Örgütsel Adalet Algılarının İncelenmesi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2023 Devam Ediyor

      CEYDA ÖZTAN


    Tez Adı: Kültürel Miras Turizminde Hikayeleştirmenin Unutulmaz Turizm Deneyimine Etkisi: Kapadokya Örneği


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2022 Devam Ediyor

      BERK FURKAN AKSU


    Tez Adı: Hizmet Sektöründe Dijital Dönüşümün İşgören Yetkinliği ve İşgören Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi: Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Tamamlandı

      ŞİNASİ ÖZMEN


    Tez Adı: Sürdürülebilir gastronomi kapsamında Türk aşçıların yapay yiyeceklere bakış açısı


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

___ Bağlantılar ___