Akademik Unvanlar

  • 2023

      DOÇENT

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2022

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2022 2017

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2017 2014

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2020

    Kültürel destinasyonlarda turistlerin kalış süresi  "

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans Devam Ediyor

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TURİZM REHBERLİĞİ (YL) (TEZLİ) 

  • Yüksek Lisans 2016

    Mardin ilinin doğal ve kültürel unsurlarının destinasyon pazarlamasında kullanımı: Yerel paydaşlara yönelik bir çalışma  "

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2014

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. 

2021-2022 Önlisans Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
2020-2021 Önlisans Genel Turizm
2020-2021 Önlisans Konuk İlişkileri
2024-2025 Lisans Dünya Miras Alanları
2024-2025 Lisans Kapadokya'nın Doğal ve Kültürel Mirası
2023-2024 Lisans Turizm Ekonomisi
2023-2024 Lisans Turizm Sosyolojisi
2023-2024 Lisans Kapadokya'nın Doğal ve Kültürel Mirası
2023-2024 Lisans Dünya Miras Alanları
2022-2023 Lisans Kapadokya'nın Doğal ve Kültürel Mirası
2022-2023 Lisans Turizm Ekonomisi
2022-2023 Lisans Genel İşletme
2022-2023 Lisans Dünya Miras Alanları
2022-2023 Lisans Mezuniyet Projesi I
2024-2025 Yüksek Lisans Akademik Yazım Teknikleri
2023-2024 Yüksek Lisans Turist Psikolojisi ve Davranışı
2023-2024 Yüksek Lisans Turizm ve Dünya Mirası
2023-2024 Yüksek Lisans Nitel Araştırma Yöntemleri
2023-2024 Yüksek Lisans Turizmde Sosyolojik İncelemeler ve Araştırmalar
2023-2024 Yüksek Lisans Akademik Yazım Teknikleri
2022-2023 Yüksek Lisans Destinasyon Yönetimi
2024-2025 Doktora Turizmde Sosyolojik İncelemeler

Filtrele:

Handbook on Tourism and Social Media

ATSIZ OZAN, ÖĞRETMENOĞLU MERT, AKOVA ORHAN, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Edward Elgar, İNGİLTERE. | ISBN: 9781800371408

Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık II

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Nobel Akademik Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-417-749-1

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-255-3

Her Yönüyle Miras Turizmi

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-711-3

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-567-6

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-255-3

Turizm ve Etik

ATSIZ OZAN, 2022.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-07-1067-0

Turizm İşletmelerinde Liderlik

ATSIZ OZAN, 2021.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 9786052544327

Global Perspectives on Literary Tourism and Film-Induced Tourism

ATSIZ OZAN, TEMİZ SELMAN, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: IGI Global, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 9781799882626

Handbook on Tourism and Social Media

ÇİFÇİ İBRAHİM, ATSIZ OZAN, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Edward Elgar, İNGİLTERE. | ISBN: 9781800371408

The Routledge Handbook of Tourism Impacts: Theoretical and Applied Perspectives

AKOVA ORHAN,ATSIZ OZAN, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Routledge, İNGİLTERE. | ISBN: 978-1-138-49496-1

New Trends in Social and Liberal Sciences 2

AKOVA ORHAN,MUĞAN ERTUĞRAL SUNA,ATSIZ OZAN,KESKİN MEHMET, 2017.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Gece Kitaplığı, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-288-134-7

KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ÖNBÜRO İŞLEMLERİ Opera Paket Programı Destekli

KIZILIRMAK İSMAİL,KAYA FAZIL,ATSIZ OZAN,ÇİFÇİ İBRAHİM, 2016.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-9440-36-3

The role of technology in the future of restaurant labor

SEYİTOĞLU FARUK,ATSIZ OZAN,ACAR AYŞEGÜL, 2025

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Hospitality and Tourism Technology Cilt: - Sayı: - DOI: 10.1108/JHTT-03-2024-0174 ISSN: 1757-9880

Distant local-guided tour perceptions and experiences of online travellers

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Vacation Marketing Cilt: 30 Sayı: 2 DOI: 10.1177/13567667221135198 ISSN: 1356-7667

Understanding travelers’ masstige consumption values: an application of masstige theory and S-O-R model paradigm

ATSIZ OZAN,ÇOKAL ZEYNEP,YILDIRIM İREM,CANKÜL IŞIL, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Asia Pacific Journal of Tourism Research Cilt: - Sayı: - DOI: 10.1080/10941665.2024.2380045 ISSN: 1094-1665

Examining Turkish travellers' non-immersive virtual heritage tour experiences through stimulus–organism–response model

AKYURT KURNAZ HANDE,KAHRAMAN ONUR CÜNEYT,KURNAZ ALPER,ATSIZ OZAN, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Hospitality and Tourism Technology Cilt: 15 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1757-9880

The destiny of an underdeveloped rural destination: an ethnographic research approach

TEMİZ SELMAN, ATSIZ OZAN, Ramkissoon Haywantee, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Asia Pacific Journal of Tourism Research Cilt: 29 Sayı: 3 DOI: 10.1080/10941665.2024.2324173 ISSN: 1094-1665

Equal employment opportunity and diversity in restaurant labor: perspectives of restaurant employees and managers in the USA

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, ACAR AYŞEGÜL, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Employee Relations: The International Journal Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 0142-5455

The post-pandemic era tourist guiding: Evidence from professional tourist guides

SEYİTOĞLU FARUK,ATSIZ OZAN,AKYÜZ MERAL, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 1368-3500

A netnography approach on the daily local-guided shopping tour experiences of travellers: An unexplored facet of the sharing economy

ATSIZ OZAN, SEYİTOĞLU FARUK, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Vacation Marketing Cilt: 29 Sayı: 1 DOI: 10.1177/13567667221078248 ISSN: 1356-7667

Yoga travellers’ experiences in guided tours: a multiple case study approach

ATSIZ OZAN, Ramkissoon Haywantee, ÖĞRETMENOĞLU MERT, 2023

Uluslararası Hakemli Editöre MektupEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: 26 Sayı: 2 DOI: 10.1080/13683500.2022.2032616 ISSN: 1368-3500

The future of restaurant labour: evidence from the U.S. restaurants

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, ACAR AYŞEGÜL, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: - Sayı: - DOI: 10.1080/13683500.2023.2280150 ISSN: 1368-3500

Discovering cities with peer-to-peer local-guided bike tours: tourists' experiences and perceptions

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, 2023

Uluslararası Hakemli Editöre MektupEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: 26 Sayı: 20 DOI: 10.1080/13683500.2022.2120798 ISSN: 1368-3500

Understanding food experience in sharing-economy platforms: insights from Eatwith and Withlocals

ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, Law Rob, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Tourism and Cultural Change Cilt: 20 Sayı: - DOI: 10.1080/14766825.2021.1880419 ISSN: 1476-6825","1747-7654

The two-way perspective of tourism undergraduates towards (post-)viral world: The future of tourism, and vocational development and career

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, KAYA FAZIL, TAŞ SEDAT, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education Cilt: 31 Sayı: - DOI: 10.1016/j.jhlste.2022.100400 ISSN: 1473-8376

Understanding the Heritage Experience: A Content Analysis of Online Reviews of World Heritage Sites in Istanbul

GÜRSOY DOĞAN, AKOVA ORHAN, ATSIZ OZAN, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Tourism and Cultural Change Cilt: 20 Sayı: 3 DOI: 10.1080/14766825.2021.1937193 ISSN: 1476-6825

Exploring the components of meal-sharing experiences with local foods: a netnography approach

ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, RASOOLIMANESH S. MOSTAFA, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: 25 Sayı: 6 DOI: 10.1080/13683500.2021.1905619 ISSN: 1368-3500

The family experiences in the daily local-guided tours: Evidence from the sharing economy platform (Withlocals)

ATSIZ OZAN, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Vacation Marketing Cilt: 28 Sayı: 4 DOI: 10.1177/13567667211070014 ISSN: 1356-7667

Exploring the motives for entrepreneurship in the meal-sharing economy

ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2022

Uluslararası Hakemli Editöre MektupEndeks: SSCI Yayın Yeri: Current Issues in Tourism Cilt: 25 Sayı: 6 DOI: 10.1080/13683500.2021.1908239 ISSN: 1368-3500

Recreational Fishers' Motivations at Wetland Destinations: The Push and Pull Theory Approach

ÇİFÇİ İBRAHİM, ATSIZ OZAN, KAHRAMAN ONUR CÜNEYT, İSTANBULLU DİNÇER FATMA FÜSUN, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Leisure Sciences Cilt: 46 Sayı: 5 DOI: 10.1080/01490400.2021.2016520 ISSN: 0149-0400

Can we imagine the meal-sharing economy without service providers? The impact of COVID-19

ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Hospitality and Tourism Management Cilt: 49 Sayı: - DOI: 10.1016/j.jhtm.2021.09.011 ISSN: 1447-6770

Robots as restaurant employees - A double-barrelled detective story

SEYİTOĞLU FARUK, Ivanov Stanislav, ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Technology in Society Cilt: 67 Sayı: - DOI: 10.1016/j.techsoc.2021.101779 ISSN: 0160-791X

The street food experiences of the local-guided tour in the meal-sharing economy: The case of Bangkok

ÇİFÇİ İBRAHİM, ATSIZ OZAN, GUPTA VIKAS, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: British Food Journal Cilt: 123 Sayı: 12 DOI: 10.1108/BFJ-01-2021-0069 ISSN: 0007-070X

Yozgat’ın Alternatif Turizm Potansiyelinin Belirlenmesine Yönelik Bir Alan Araştırması

AKIN GALİP,BALIKÇI ESRA,TEMİZ SELMAN,ATSIZ OZAN, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASOS Yayın Yeri: Turizm Çalışmaları Dergisi Cilt: 1 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1

Stresle Başa Çıkma Tarzları ile Duygusal Emek İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği

KAYA FAZIL,YILDIZ SALİH,ATSIZ OZAN,Aghayeva sabina, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: SAJI Yayın Yeri: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Cilt: 1 Sayı: 3 DOI: - ISSN: 1302-6879

Sportif olta balıkçılığının alternatif turizm kapsamında değerlendirilmesi

İSTANBULLU DİNÇER FATMA FÜSUN, ATSIZ OZAN, KAHRAMAN ONUR CÜNEYT, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASOS index Yayın Yeri: Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Cilt: - Sayı: 4 DOI: - ISSN: 1308-6510

Sürdürülebilir Kırsal Turizm Kapsamında Milli Parklar Üzerine Bir Araştırma Munzur Vadisi Milli Parkı Örneği

İSTANBULLU DİNÇER FATMA FÜSUN,ÇİFÇİ İBRAHİM,ATSIZ OZAN, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Sobiad Yayın Yeri: International Journal of Social and Economic Sciences Cilt: 5 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1307-1149

Kırsal Destinasyonda Yerel Halkın Yer Kimliği Algısının Turizmin Gelişimine Desteği: İkamet Edilen Sürenin Rolü

ATSIZ OZAN, KAHRAMAN ONUR CÜNEYT, BEŞCANLAR SONER, 2022

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences Cilt: 5 Sayı: 2 DOI: 10.53353/atrss.1090513 ISSN: 2645-9116

A bibliometric analysis of food studies: Evidence from British Food Journal

ÖĞRETMENOĞLU MERT, GÖKTEPE SEVİNÇ, ATSIZ OZAN, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 7 Sayı: 1 DOI: 10.31822/jomat.2022-7-1-67 ISSN: 2645-9078

Az gelişmiş Bir Destinasyonda Yerel Halkın Turizme Yönelik Desteği: Yozgat Örneği

ATSIZ OZAN, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 32 Sayı: 2 DOI: 10.17123/atad.897887 ISSN: 1300-4220

Virtual reality technology and physical distancing: A review on limiting human interaction in tourism

ATSIZ OZAN, 2021

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Multidisciplinary Academic Tourism Cilt: 6 Sayı: 1 DOI: 10.31822/jomat.834448 ISSN: 2645-9078

Turizm, Terörizm ve Siyasi İstikrarsızlık (Makale Çevirisi: Tourism, Terrorism, and Political Instability)

ACAR AYŞEGÜL,ATSIZ OZAN, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Cilt: 28 Sayı: 1 DOI: 10.17123/atad.316092 ISSN: 1300-4220

Mardin’in Doğal ve Kültürel Çekiciliklerinin Destinasyon Pazarlaması Kapsamında İncelenmesi

ATSIZ OZAN,KIZILIRMAK İSMAİL, 2017

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: MUKADDİME Cilt: 8 Sayı: - DOI: 10.19059/mukaddime.296624 ISSN: 1309-6087

The role of technology in tourist guiding: future career, service quality, marketing and tourist experiences

SEYİTOĞLU FARUK,ATSIZ OZAN,AKYÜZ MERAL, 2025

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Consumer Behavior in Tourism and Hospitality Cilt: 20 Sayı: 1 DOI: 10.1108/CBTH-05-2024-0169 ISSN: 2752-6666

Memorable cooking class experience in third-generation gastronomy forms

ATSIZ OZAN,Doğan Fatma,Kandemir Burcu,Öztürk Berşan,Şeker Damla, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Culinary Science & Technology Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 1542-8044

Distant gastronomic experiences through online cooking classes in the Covid-19 era

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Culinary Science & Technology Cilt: 22 Sayı: 2 DOI: 10.1080/15428052.2022.2040681 ISSN: 1542-8044

Double-edged perspectives on service robots: working with robots and robots' future career impacts

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, TAŞ SEDAT, KAYA FAZIL, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Teaching in Travel & Tourism Cilt: 23 Sayı: 1 DOI: 10.1080/15313220.2022.2076768 ISSN: 1531-3220

Insights into the art of plating in gastronomy: A content analysis of master chefs' perspectives

ÇİFÇİ HATİCE, GÖK İLKAY, ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Culinary Science & Technology Cilt: 21 Sayı: 2 DOI: 10.1080/15428052.2021.1929634 ISSN: 1542-8044

A bibliometric analysis of Length of Stay studies in tourism

ATSIZ OZAN, ÖĞRETMENOĞLU MERT, AKOVA ORHAN, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: European Journal of Tourism Research Cilt: 31 Sayı: - DOI: 10.54055/ejtr.v31i.2305 ISSN: 1314-0817

Determinants of tourists' length of stay in cultural destination: one-night vs longer stays

ATSIZ OZAN,Veronica Leoni,AKOVA ORHAN, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Hospitality and Tourism Insights Cilt: 5 Sayı: 1 DOI: 10.1108/JHTI-07-2020-0126 ISSN: 2514-9792

Understanding the role of refugees' entrepreneurship motives and challenges in integration: Evidence from the food industry

ÇİFÇİ İBRAHİM, ATSIZ OZAN, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Journal of Economy Culture and Society Cilt: 64 Sayı: - DOI: 10.26650/JECS2021-863909 ISSN: 2602-2656

Cultural destination attributes, overall tourist satisfaction and tourist loyalty: First Timers versus Repeaters

ATSIZ OZAN, AKOVA ORHAN, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR) Cilt: 9 Sayı: 2 DOI: 10.30519/ahtr.894577 ISSN: 2147-9100

Examining package tourists’ experience on overall package tour satisfaction and behavioral intentions: First-time versus repeat package tourists

ATSIZ OZAN, AKOVA ORHAN, ÇETİN GÜREL, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: Brazilian Anais of Tourism Studies/ABET Cilt: 11 Sayı: - DOI: 10.5281/zenodo.5771030 ISSN: 2238-292

Adventure Tourism: Environmental Impacts and Management

ATSIZ OZAN, 2021

Uluslararası Hakemli Kitap KritiğiEndeks: ESCI Yayın Yeri: Tourism Recreation Research Cilt: 46 Sayı: 1 DOI: 10.1080/02508281.2020.1782694 ISSN: 0250-8281

Fear and anxiety as hindrances to restaurant experience in the post-viral world: a qualitative study

SEYİTOĞLU FARUK, ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Scopus Yayın Yeri: Journal of Tourism & Development Cilt: 41 Sayı: - DOI: 10.34624/rtd.v41i0.29542 ISSN: 2182-1453

Understanding customers’ food destination image perception post COVID-19 era

ATSIZ OZAN, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Scopus Yayın Yeri: Journal of Foodservice Business Research Cilt: - Sayı: - DOI: 10.1080/15378020.2023.2294401 ISSN: 1537-8039

Understanding The Motivational Factors Of Dining Out: A Study At Fatih Kadinlar Bazaar In Istanbul

AKOVA ORHAN,ÇİFÇİ İBRAHİM,ATSIZ OZAN,gezeroğlu Burcu, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Scopus Yayın Yeri: Tourismos: An International Multidisciplinary Journal of Tourism Cilt: 11 Sayı: 1 DOI: 10.26215/tourismos.v11i1.454 ISSN: 1792-6521

Components of package tour quality

Yazarlar: AKOVA ORHAN, ÇETİN GÜREL, ATSIZ OZAN, BALIK MEHTAP

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 7th Advances in Hospitality & Tourism Marketing & Management (AHTMM) Etkinklik Tarihi: 15.07.2017-23.08.2022 Ülke: TÜRKİYE

Overall Residents’ Quality of Life, Community Attachment and Support for Tourism in Rural Destinations Amid the COVID‐19 Pandemic: A Preliminary Research

Yazar: ATSIZ OZAN

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Modern Trends in Business, Hospitality and Tourism Etkinklik Tarihi: 13.05.2021-23.08.2022 Ülke: ROMANYA

Exploring the Families’ Local Guided Tour Experiences in the Sharing Economy Platform

Yazar: ATSIZ OZAN

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Global Conference on Services and Retail Management (GLOSERV 2021) Etkinklik Tarihi: 11.05.2021-23.08.2022 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Hacı Bektaş-i Veli İnanç turizmi Destinasyonunda Yerel Halkın Turizm Gelişimine İlişkin Algı ve Tutumlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

Yazarlar: AKOVA ORHAN, ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 4th International Congress of Tourism & Management Researches, Etkinklik Tarihi: 12.05.2017-23.08.2022 Ülke: TÜRKİYE

Duygusal Emek ve Streslen Başa Çıkma İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Örneği

Yazarlar: KAYA FAZIL,YILDIZ SALİH,ATSIZ OZAN,Aghayeva Sabina

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi Etkinklik Tarihi: 28.09.2017-01.10.2017 Ülke: -

Rekreasyon Deneyimi, Destinasyon Memnuniyeti ve Sadakati Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Munzur Vadisi Milli Parkı Üzerine Araştırma

Yazarlar: ATSIZ OZAN,AKOVA ORHAN,MUĞAN ERTUĞRAL SUNA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 4TH INTERNATIONAL REGIONALDEVELOPMENT CONFERENCE Etkinklik Tarihi: 21.09.2017-23.09.2017 Ülke: TÜRKİYE

Müslüman Dostu Turizm (MDT) Kapsamında Yerli Turistlerin İstek ve Beklentilerini Belirleme: İstanbul'da Bir Araştırma

Yazarlar: İSTANBULLU DİNÇER FATMA FÜSUN,ATSIZ OZAN,ASLAN AHMET

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1. International Halal Tourism Congress Etkinklik Tarihi: 07.04.2017-09.04.2017 Ülke: TÜRKİYE

Seyahat Acentelerinde Yenilik Yönetimi Kültürel Deneyim Üzerine Bir Uygulama

Yazarlar: ATSIZ OZAN,KIZILIRMAK İSMAİL

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Balıkesir 15. Geleneksel Turizm Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 22.04.2016-22.04.2016 Ülke: TÜRKİYE

Türkiye de Sportif Olta Balıkçılığının Alternatif Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi

Yazarlar: İSTANBULLU DİNÇER FATMA FÜSUN,ATSIZ OZAN,KAHRAMAN ONUR CÜNEYT,ÇİFÇİ İBRAHİM

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ Etkinklik Tarihi: 07.04.2016-09.04.2016 Ülke: TÜRKİYE

The Use Of Social Responsibility And Ethics On Hotels Websites A study at 5 Star Hotels in Istanbul

Yazarlar: AKOVA ORHAN,ATSIZ OZAN,Taşkıran Özlem

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 3rd Belgrade International Tourism Conference: Tourism Education in the 21st Century: Policies, Practices, Internationalization Etkinklik Tarihi: 18.03.2016-19.03.2016 Ülke: -

Çanakkale de Düzenlenen Anzak Tur Programlarına Yönelik Bir İçerik Analizi

Yazarlar: KIZILIRMAK İSMAİL,Alrawadieh Zaid,KÜÇÜKALİ SEMA,ATSIZ OZAN

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 16. Ulusal Turizm Kongresi Etkinklik Tarihi: 12.11.2015-14.11.2015 Ülke: TÜRKİYE

Exploring the boutique hotel guest experience

Yazarlar: Kurtulay Zeynep,Taşkıran Özlem,ÇETİN GÜREL,KIZILIRMAK İSMAİL,ATSIZ OZAN,KARAYILAN EYÜP

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference Etkinklik Tarihi: 26.05.2015-29.05.2015 Ülke: -

  • 29.11.2018-29.11.2018 SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /

    Çekerek İlçesi Tanıtımı

    Yer:  - Düzenleyen: YÖKSİS'ten bilgilerinizi güncellemelisiniz

  • Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 16.04.2021-23.08.2022  | Proje Devam Ediyor | 

    Adı: Yozgat Tarihi ve Kültürü

    Konusu: Yozgat Tarihi ve Kültürü Görevi: Araştırmacı

  • Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) 07.03.2019-26.02.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: YOZGAT İLİ ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ

    Konusu: Yozgat ili 14.129 km2 yüzölçümüyle İç Anadolu bölgesinde yer alan ve ülkemizin toprak bütünlüğü açısından 15.büyük destinasyonudur. Ayrıca, Türkiye’nin doğu batı ve güney kuzey yönlerinde uzanan yolların kesişme noktasında bulunmaktadır. Destinasyonun sahip olduğu coğrafi konum, jeotermal su kaynakları, ormanları, yaylaları, topografik yapısı, baraj ve gölet gibi su kaynakları, aynı anda farklı mikro klima özellikleri, karayolu ağı, tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler, Kazankaya Kanyonu, Tarihi Roma Hamamları, 410’nun üzerinde tescilli sit alanları ve Yozgat Çamlığı Milli Parkı gibi doğal ve kültürel değerleri ile farklı turizm faaliyetlerinin gelişmesine imkan sağlayabilecek potansiyele sahip olduğu görülmektedir. Bu doğrultuda, bu çalışmanın amacı bu değerlerin fotoğraflarla belgelenip tanıtılarak sonrasında Yozgat destinasyonunda yapılabilecek alternatif turizm türlerini ortaya koymak ve bu değerlerin entegrasyonu yapılarak sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu çalışmanın amacına ulaşılabilmesi için, nitel araştırma yöntemlerinde sıklıkla kullanılan yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi benimsenmiştir. Analiz birimleri, amaçsal örnekleme yöntemi kullanılarak çalışmanın amacı bakımından seçilecektir. Bu görüşmeler doğrultusunda alan araştırmasına çıkılarak, verilen bilgiler doğrultusunda ilgili doğal ve kültürel unsurlar sergilenmek üzere fotoğraflandırılacaktır. Bu çalışmanın sonucunda, yerel halka bölgenin sahip olduğu doğal ve kültürel değerler tanıtılarak sosyal çıktı elde edilecektir. Ayrıca, destinasyonda bölgenin tanıtımından sorumlu yerel paydaşlara ve bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilere alternatif turizm türlerini sunarak bölgeye ekonomik çıktı sağlayacak önerilerde bulunulacaktır. Görevi: Araştırmacı

___ Bağlantılar ___