PROFESÖR
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
" Çeşitli asit ve tuzların sığır etlerinin fiziksel-duyusal özelliklerine etkileri ile bağ dokusunun yapısında oluşturduğu kimyasal ve fizikokimyasal değişimlerin araştırılması "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
" Sığır etlerinde değişik sıcaklıklarda donabilir su içeriği ve farklı şartlarda dondurulan sığır etlerinin serbest ve bağımlı su içeriklerinde oluşan değişimin differential scanning calorimetry (DSC) tekniği ile araştırıl "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PR.
Adı: Geleneksel Olarak Pekmez Üretiminde Kullanılan Toprakların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Kuru Kıymada Sorpsiyon izotermleri ve Sorpsiyon İzosterik Isısının Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: KÖFTÜRDE SORPSİYON İZOTERMLERİ VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Nevşehirde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Elde Edilen YağlarınKek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Nevşehir de Hasadı Yapılan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Fiziksel ve Kimyasal Bazı Özelliklerinin Tespiti
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Nevşehir de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağın Karakteristik Özelliklerine Bazı İşlemlerin Etkisi ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Nevşehir Yöresinde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Yağ Ekstraksiyonu Karakteristik Özellikleri ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Siyah frenk üzümünde Ribes nigrum L cv Silvergieters Zwarte antosiyaninler ile askorbik asit stabilitesinin kinetiksel olarak modellendirilmesi ve camsılığa geçiş sıcaklığının belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Farklı Oranlarda Zeytinyağı Katılmış Sığır Et ve Koyun Kuyruk Yağlarındaki Polimorfik Yapıların Belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Farklı sıcakılı sürelerde dondurularak depolanan sığır ve balık etlerindeki bağ dokusunun yapısı üzerine çeşitli kriyoprotektanların etkisi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının karşılaştırmalı olarak termal analiz teknikleri ve izopiestik metodla belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Sığır etlerinde camsı değişim sıcaklığı ve bazı biopolimerlerin bu sıcaklık üzerine etkilerinin dynamic mechanical analyzer DMA ile belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Salam üretim teknolojisinde modifiye nişasta kullanımı ve ürün özellikleri üzerine etkisi
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Sosis üretim teknolojisinde koruyucu kültür ve bitkisel yağ kullanım imkanlarının araştırılması
Konusu: - Görevi: YöneticiAdı: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin araştırılması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biokimyasal değişimlerin araştırılması
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Katı Sıvı yağlarda diferansiyel taramalı kalorimetrik DSC termal gravimetrik analiz teknikleri ile saflık tayini ve oksidasyon sıcaklığının tespiti
Konusu: - Görevi: AraştırmacıYUSUF KAYA
Tez Adı: FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN TİCARİ STARTER KÜLTÜRLERLE ÜRETİLEN PASTIRMALARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı
MÜBECCEL MUMYAPAN
Tez Adı: Çerezlik Kabak Ununun Diyet Lif Kaynağı Olarak Salam Üretiminde Kullanımı
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Tez Adı: Pastırmada kurutma karakteristikleri ile difüzyon katsayılarının belirlenmesi
Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TUGÇE BÜŞRA EKMEKÇİOĞLU ERDOĞAN
Tez Adı: Geleneksel pekmez üretiminde kullanılan toprakların karakteristik özellikleri
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TÜRKAN UZLAŞIR
Tez Adı: Kabak çekirdeği yağının salam üretiminde kullanım imkânlarının belirlenmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
RAMAZAN DURMUŞ
Tez Adı: Ülkemizde üretilen bazı balların çeşitli fizikokimyasal özellikleri ve camsılığa geçiş sıcaklığının tespiti
Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
EMRE KABİL
Tez Adı: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının belirlenmesi
Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Tez Adı: Sığır etinin camsılığa geçiş sıcaklığı ile bu sıcacaklığın üzerinde ve altında depolanan etlerde oluşan bazı biyokimyasal değişimler üzerine çeşitli kriyoprotektif biyopolimerlerin etkilerinin tespiti
Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİNEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİPROF. DR. NESİMİ AKTAŞ ( YÖK Araştırmacı ID: 2543 )
Santral: 0384 228 1000 Dâhilî: 15030
Açık İş Adresi: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 50300 Nevşehir