Akademik Unvanlar

  • 2023

      DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2017

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 2022

    Gastronomi uzmanlarının bakış açısıyla Türk mutfağının uluslararasılaşma sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma  "

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (DR) 

  • Yüksek Lisans 2018

    Coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin gastronomik destinasyonlara etkisi: Kapadokya Bölgesi'nde bir araştırma  "

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 2016

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR.

2023-2024 Lisans Mezuniyet Projesi II
2023-2024 Lisans İçecekler
2023-2024 Lisans Temel Mutfak Teknikleri II
2023-2024 Lisans Mezuniyet Projesi I
2023-2024 Lisans Temel Mutfak Teknikleri I
2022-2023 Lisans Mezuniyet Projesi I
2022-2023 Lisans Mutfak Kültürleri
2023-2024 Yüksek Lisans Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
2022-2023 Yüksek Lisans Mutfak Kültürleri

Filtrele:

Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı

ÖZATA ESAT, YÖNET EREN FİRDEVS, 2023.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Nobel Akademik Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-371-079-8

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

YÖNET EREN FİRDEVS, 2022.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-563-8

Her Yönüyle Miras Turizmi

PARLAK KADER, YÖNET EREN FİRDEVS, 2022.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-711-3

Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi

YÖNET EREN FİRDEVS, AYDIN ŞULE, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-457-0

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler 3

YÖNET EREN FİRDEVS, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-254-412-9

Advances in Global Services and Retail Management

BÜYÜKKURU MERAL, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS, 2021.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: USF M3 Publishing, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. | ISBN: 978-1-955833-03-5

Uygulamalı Türk Mutfağı

YÖNET EREN FİRDEVS, Fandaklı Emrah, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Nobel Akademik Yayıncılık, TÜRKİYE. | ISBN: 978-625-439-049-4

A’dan Z’ye Gastronomi Sözlüğü

YÖNET FİRDEVS, 2020.

Uluslararası Ansiklopedi Maddesi Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 978-605-254-253-8

Dünya Mutfak Kültürleri

YÖNET FİRDEVS,YILMAZ HAKAN, 2020.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Beta Basım Yayın Dağıtım A.Ş.. | ISBN: 978-605-242-880-1

Alternatif Turizm

YILMAZ HAKAN, YÖNET FİRDEVS, 2019.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 987-605-254-195-1

TURİZMDE GÜNCEL KONU VE EĞİLİMLER II

ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS, 2018.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Detay Yayıncılık. | ISBN: 978-605-254-042-8

Gastronomide Güncel Konular

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2018.

Ulusal Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Billur Yayınevi ve Basımevi, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-5194-40-6

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2017.

Uluslararası Bilimsel Kitap Yayın Bilgisi: Gece Publishing, TÜRKİYE. | ISBN: 978-605-180-771-3

Kapadokya Kadın Kooperatifleri Restoranlarına Tüketici Gözünden Bir Bakış: Tripadvisor Örneği

YÖNET EREN FİRDEVS, 2024

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: Acarindex Bilgindex Index copernicus Asos Index Eurasian Scientific Journal Index BASE Bielefeld Academic Search Engine CiteFactor Academic Resource Index Research Bib Türkiye Turizm Dizini td EuroPub Root Indexing Cosmos Indexing Yayın Yeri: Journal of Tourism Research Institute Cilt: 5 Sayı: 2 DOI: - ISSN: 2718-0093

Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Destinasyonlar Açısından Önemi: Kapadokya Bölgesi Örneği

YÖNET EREN FİRDEVS, CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2021

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ASOS Index Yayın Yeri: Journal of tourism research institute Cilt: 2 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 2718-0093

GASTRONOMİ, KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM ENTEGRASYONU: KAPADOKYA BÖLGESİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

YÖNET EREN FİRDEVS, 2023

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt: 13 Sayı: - DOI: 10.30783/nevsosbilen.1309966 ISSN: 1309966

Kapadokya Bölgesine Gelen Ziyaretçilerin Coğrafi İşaretli Ürünleri Bilme Durumlarının Gastronomik Destinasyon Algısı Üzerindeki Etkisi

YÖNET EREN FİRDEVS, CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2022

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: AYDIN GASTRONOMY Cilt: 6 Sayı: 2 DOI: 10.17932/IAU.GASTRONOMY.2017.016/gastronomy_v06i2008 ISSN: 2528-9411

Kapadokya’da Bağcılığın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi (Evaluation of Viticulture in Cappadocia in the Scope of Gastronomy Tourism)

ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS,TUNA MUHARREM, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 7 Sayı: 3 DOI: 10.21325/jotags.2019.466 ISSN: 2147-8775

Kültürel Miras Açısından Türk Kahvesi

YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Turkish Studies Cilt: 13 Sayı: 10 DOI: - ISSN: 1308-2140

Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları (Possibilities of Use Transglutaminase Enzyme in Field of Gastronomy)

CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: TR DİZİN Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Cilt: 6 Sayı: 2 DOI: 10.21325/jotags.2018.230 ISSN: 2147-8775

Kapadokya Bölgesi’nde Bulunan Restoranların Hizmet Hatası ve Telafisi Açısından Değerlendirilmesi

Yazarlar: ÇAMLICA KORAY, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 16th International Congress on Social Studies with Recent Researches Etkinklik Tarihi: 28.10.2022-11.09.2025 Ülke: TÜRKİYE

The Role of Geographically Indicated and Candidate Products in Nevşehir Cuisine in Regional Development

Yazarlar: GÜNDEN YASİN, BÜYÜKKURU MERAL, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: 8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 26.10.2021-11.09.2025 Ülke: TÜRKİYE

EVALUATION OF TURKISH NIGHTS AS A TOURISM PRODUCT: THE CASE OF CAPPADOCIA

Yazarlar: BÜYÜKKURU MERAL, ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Global Conference on Services and Retail Management Etkinklik Tarihi: 10.05.2021-11.09.2025 Ülke: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

EVALUATION OF COMMENTS ON VIDEOS COOKED BY ROBOT CHEFS ON YOUTUBE

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS, ÇAMLICA KORAY

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 15.10.2022-11.09.2025 Ülke: TÜRKİYE

EVALUATION OF CUSTOMER SATISFACTION AND COMPLAINTS OF TURKISH NIGHT CONCEPT RESTAURANTS IN THE CAPPADOCIA REGION: THE EXAMPLE OF TRIPADVISOR

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS, ÇAMLICA KORAY, ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 15.10.2022-11.09.2025 Ülke: TÜRKİYE

HOW TRAVEL VLOGS CONTRIBUTE TO DESTINATION PROMOTION: A CONTENT ANALYSIS OF CAPPADOCIA

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 3RD INTERNATIONAL PALESTRA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 25.10.2024-26.10.2024 Ülke: MAKEDONYA

EXPLORING CAPPADOCIA CUISINE THROUGH YOUTUBE COMMENTS

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS,ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 3RD INTERNATIONAL PALESTRA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS Etkinklik Tarihi: 25.10.2024-26.10.2024 Ülke: MAKEDONYA

Developing New Recipe With Geographically Indicated and Local Products: A Sweet Touch From Nevşehir to Tourism

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS,DİKME GÜL SİNEM,PARLAK KADER,AYDIN ŞULE

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: The Conference on Managing Tourism Across Continents Etkinklik Tarihi: 30.04.2024-03.05.2024 Ülke: TÜRKİYE

TURİST REHBERLİĞİ-GASTRONOMİ ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR IŞIĞINDA BİBLİYOMETRİK BİR İNCELEME

Yazarlar: YÖNET EREN FİRDEVS, ÖZGÜL KATLAV EDA

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 5. Uluslararası ARTEMİS Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi Etkinklik Tarihi: 01.10.2023-03.10.2023 Ülke: TÜRKİYE

SOSYAL MEDYA VE RESTORAN DENEYİMİ: YOUTUBE PLATFORMUNDA INFLUENCERLARLA ESNAF LOKANTALARINI KEŞFETME

Yazarlar: ÖZGÜL KATLAV EDA, YÖNET EREN FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 5. Uluslararası ARTEMİS Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi Etkinklik Tarihi: 01.10.2023-03.10.2023 Ülke: TÜRKİYE

Türkiye’de Turizm Gelişimi ve Turizmin Etkilerine Yönelik Yapılan Çalışmaların Bibliyografik Analizi

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,ÖZGÜL KATLAV EDA,BÜYÜKKURU MERAL

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: International Travel and Tourism Dynamics: Overtourism Etkinklik Tarihi: 08.10.2020-10.10.2020 Ülke: TÜRKİYE

Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma

Yazarlar: KÜL AVAN SEVİM,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Etkinklik Tarihi: 19.09.2019-21.09.2019 Ülke: TÜRKİYE

Kapadokya’da Bağcılığın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Yazarlar: TUNA MUHARREM,ÖZGÜL KATLAV EDA,YÖNET FİRDEVS

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 19. ULUSAL TURİZM KONGRESİ Etkinklik Tarihi: 17.10.2018-21.10.2018 Ülke: TÜRKİYE

Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları

Yazarlar: CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Gastronomi Zirvesi Etkinklik Tarihi: 22.03.2018-25.03.2018 Ülke: TÜRKİYE

Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminin Sürdürülebilirliği Bakımından Değerlendirilmesi: Pestil ve Köme Örneği

Yazarlar: CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1 st International Sustainable Tourism Congress Etkinklik Tarihi: 23.11.2017-25.11.2017 Ülke: TÜRKİYE

Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 1 st International Sustainable Tourism Congress Etkinklik Tarihi: 23.11.2017-25.11.2017 Ülke: TÜRKİYE

Evaluating and Developing Employee Competence By Using QFD Method: Case of Nevsehir

Yazarlar: KARAKUŞ YUSUF,ÇAMLICA KORAY,YÖNET FİRDEVS,Onat Gökhan

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS Etkinklik Tarihi: 05.10.2017-08.10.2017 Ülke: -

Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve

Yazarlar: YÖNET FİRDEVS,CEYHUN SEZGİN AYBUKE ELİF

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Etkinklik Tarihi: 04.10.2017-08.10.2017 Ülke: -

Analysis of Tourists Reqirements for Destinations By Kano s Model: Case Of Nevşehir

Yazarlar: KARAKUŞ YUSUF,ÇAMLICA KORAY,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: I. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND VOCATIONAL STUDIES CONGRESS Etkinklik Tarihi: 05.10.2017-08.10.2017 Ülke: TÜRKİYE

Nevşehir Mutfak Kültürü ve Değişimi Üzerine Bir Alan Araştırması

Yazarlar: DEMİREL HÜSNE,YÖNET FİRDEVS

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: I. Uluslararası İpekyolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu Etkinklik Tarihi: 21.09.2017-23.09.2017 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 21.01.2025-11.09.2025  | Proje Devam Ediyor | 

    Adı: Türk Kültüründeki Şerbetlerin Kokteyl Sanatı (Miksoloji) İle Modernize Edilmesi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 21.01.2025-11.09.2025  | Proje Devam Ediyor | 

    Adı: Fıne Dınıng Restoranı Şeflerinin Yaratıcı Süreçleri: Kapadokya Bölgesi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Avrupa Birliği 01.03.2024-30.11.2024  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kapadokya Kadın Kooperatifleri Akademisi

    Konusu: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, KEDV tarafından Simurg-Kadın Kooperatifleri Birliği ortaklığında sürdürülen Türkiye'deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.06.2023-31.05.2024  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir'in Coğrafi İşaretli Yöresel Lezzetleri ile Yeni Ürün Geliştirilmesi ve Turizme Kazandırılması

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yüksek Lisans 2025 Devam Ediyor

      ENES İLİKLİ


    Tez Adı: Avustralya'daki Türk Restoranlarının Mevcut Durum Analizi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      BEYZANUR DÖNMEZ


    Tez Adı: Kapadokya Bölgesindeki Fine Dining Restoran Şeflerinin Yaratıcı Süreçleri Üzerine Nitel Bir Araştırma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      ŞEYDA AYKOL


    Tez Adı: Türk kültüründeki içeceklerin Miksoloji sanatı ile modernize edilmesi: yeni kokteyl reçetelerinin geliştirilmesine yönelik bir uygulama


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2024 Devam Ediyor

      ASLIHAN GÜLEÇ


    Tez Adı: Food Pairing ile Kapadokya Bölgesi Restoranlarına Tadım Menüsü Oluşturma


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Araştırmaları Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

___ Bağlantılar ___