DOÇENT
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
" Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu-identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
" Aspergillus parasiticus küf suşu ile aşılanan kömelerde farklı depolama şartlarında afloksin oluşum potansiyelinin belirlenmesi "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
Adı: Laktik Asit Bakteri Suşlarından Elde Edilen Serbest ve Kapsüler Ekzopolisakkaritlerin Karakterizasyonu, Kimyasal Kompozisyonlarının Biyoaktivite Üzerine Etkisinin Araştırılması ve Katkı Maddesi Olarak Gıda Model Sistemlerinde Uygulamaları
Konusu: Bu proje kapsamında fermente gıda materyallerinden ekzopolisakkarit (EPS) üreten Laktik Asit Bakteri suşlarına ulaşılması, bu suşların ürettiği kapsüler ve serbest EPS’lerin biyoaktif ve reolojik özellikleri ile kimyasal karakterizasyonlarının aydınlatılması hedeflenmektedir. Biyoaktiviteleri belirlenen EPS türlerinin sergiledikleri aktiviteler doğrultusunda çeşitli gıda model sistemlerinde ex-situ uygulamaları gerçekleştirilerek, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan sentetik gıda katkı maddelerinin yerini alabilecek yenilikçi, doğal, güvenilir ve çok yönlü katkı maddelerine ulaşılması amaçlanmaktadır. Proje sonucunda elde edilecek veriler doğrultusunda EPS’lerin yapı-fonksiyon-uygulama ilişkilerinin anlaşılmasına katkı sağlanacaktır. Görevi: YürütücüAdı: Bazı ekzopolisakkaritlerin antagonist maya ile yenilebilir film kaplamada kullanımı ve kurutulmus gıdalarda aflatoksin gelişimi üzerine etkisi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Normal ve Vakum Ambalajda Depolanan Sığır Etinin Bozulmasını Kontrol Etmek İçin Turşu Bazlı Marinata Eklenen Linalol, Öjenol ve Karyofillen’in Antimikrobiyal Etkisi
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Gümüşhane Yöresinde Yetişen 7 Farklı Bitkinin Uçucu Yağlarının Eldesi, Kimyasal Bileşimleri,Antimikrobiyal ve Antioksidan Özelliklerinin İncelenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Çubuk Turşularının Antioksidan Aktivite ve Fenolik Asit Profillerinin Tespiti
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Bazı Vitis vinifera L yapraklarının antioksidan antimikrobiyal aktiviteleri ve mineral madde içeriklerinin tespiti
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Turşu fermantasyonunda kullanılabilecek laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve probiyotik turşu üretimi için uygun suşların seçimi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Aşotu ilave edilmiş yoğurtların depolama süresince bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri antioksidan antimikrobiyal aktiviteleri ve mineral madde içeriklerinin tespiti
Konusu: - Görevi: YürütücüAdı: Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıAdı: Aspergillus parasiticus küf suşu ile aşılanan kömelerde farklı depolama şartlarında aflatoksin oluşum potansiyelinin belirlenmesi
Konusu: - Görevi: AraştırmacıBÜŞRA KOLSUZ
Tez Adı: Çeşitli fermente gıdalardan izole edilen probiyotik laktik asit bakteri suşlarından paraprobiyotiklerin elde edilmesi ve bu paraprobiyotiklerin biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
TAREQ DBL
Tez Adı: Laktik asit bakteri suşları tarafından üretilen serbest ve kapsüler ekzopolisakkaritlerin izolasyonu ve biyoaktivitelerinin karşılaştırılması
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalı
RUMEYSA DOLAR
Tez Adı: Süt ve süt ürünlerinden izole edilen probiyotik laktik asit bakteri (LAB) suşlarından elde edilen hücresiz süpernatantlarının (postbiyotik) bazı biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MERVA NUR ATASOY
Tez Adı: Aktif Esansiyel Yağ Bileşenlerinin (Linalol, Öjenol ve Karyofillen) Doğal Gıda Katkı Maddesi Kaynağı Olarak Kullanımı ve Model Gıda Uygulamaları
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MERVE VAHİDE BİLEN
Tez Adı: Normal ve Vakum Ambalajda Depolanan Marine Edilmiş Sığır Etinin Bozulmasını Kontrol Etmek İçin Turşu Bazlı Marinata Eklenen Linalol, Öjenol ve Karyofillen'in Antimikrobiyal Etkisi
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
YEŞİM DAŞDEMİR
Tez Adı: Farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmuş maviyemiş meyvesinin farklı oranlarda ilavesi ile üretilen siyah çayların antioksidan kapasitesi ve fenolik profilinin tespiti
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
KÜBRA ÇINAR
Tez Adı: Farklı konsantrasyonlarda maviyemiş ilavesiyle üretilen kefirlerin depolama süresince mikrobiyolojik, fizikokimyasal ve in vitro antioksidan kapasitesindeki değişimin tespiti
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MELİKE CİNİVİZ
Tez Adı: Çubuk turşularının antioksidan aktivitesi ve fenolik asit profilinin tespiti
Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PROF. DR. HİLAL YILDIZ ( YÖK Araştırmacı ID: 104669 )
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/
Santral: 0384 228 1000 Dâhilî: 15034
Açık İş Adresi: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 50300 Nevşehir-Türkiye