PROFESÖR
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
" Çeşitli asit ve tuzların sığır etlerinin fiziksel-duyusal özelliklerine etkileri ile bağ dokusunun yapısında oluşturduğu kimyasal ve fizikokimyasal değişimlerin araştırılması "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
" Sığır etlerinde değişik sıcaklıklarda donabilir su içeriği ve farklı şartlarda dondurulan sığır etlerinin serbest ve bağımlı su içeriklerinde oluşan değişimin differential scanning calorimetry (DSC) tekniği ile araştırıl "
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PR.
Name: Geleneksel Olarak Pekmez Üretiminde Kullanılan Toprakların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Subject: - Role: YürütücüName: Kuru Kıymada Sorpsiyon izotermleri ve Sorpsiyon İzosterik Isısının Belirlenmesi
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi
Subject: - Role: AraştırmacıName: KÖFTÜRDE SORPSİYON İZOTERMLERİ VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehirde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Elde Edilen YağlarınKek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir de Hasadı Yapılan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Fiziksel ve Kimyasal Bazı Özelliklerinin Tespiti
Subject: - Role: AraştırmacıName: Nevşehir de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağın Karakteristik Özelliklerine Bazı İşlemlerin Etkisi ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: YürütücüName: Nevşehir Yöresinde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Yağ Ekstraksiyonu Karakteristik Özellikleri ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Subject: - Role: YürütücüName: Siyah frenk üzümünde Ribes nigrum L cv Silvergieters Zwarte antosiyaninler ile askorbik asit stabilitesinin kinetiksel olarak modellendirilmesi ve camsılığa geçiş sıcaklığının belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı Oranlarda Zeytinyağı Katılmış Sığır Et ve Koyun Kuyruk Yağlarındaki Polimorfik Yapıların Belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı sıcakılı sürelerde dondurularak depolanan sığır ve balık etlerindeki bağ dokusunun yapısı üzerine çeşitli kriyoprotektanların etkisi
Subject: - Role: YöneticiName: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının karşılaştırmalı olarak termal analiz teknikleri ve izopiestik metodla belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Sığır etlerinde camsı değişim sıcaklığı ve bazı biopolimerlerin bu sıcaklık üzerine etkilerinin dynamic mechanical analyzer DMA ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi
Subject: - Role: YöneticiName: Salam üretim teknolojisinde modifiye nişasta kullanımı ve ürün özellikleri üzerine etkisi
Subject: - Role: YöneticiName: Sosis üretim teknolojisinde koruyucu kültür ve bitkisel yağ kullanım imkanlarının araştırılması
Subject: - Role: YöneticiName: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biokimyasal değişimlerin araştırılması
Subject: - Role: AraştırmacıName: Katı Sıvı yağlarda diferansiyel taramalı kalorimetrik DSC termal gravimetrik analiz teknikleri ile saflık tayini ve oksidasyon sıcaklığının tespiti
Subject: - Role: AraştırmacıYUSUF KAYA
Thesis Title: FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN TİCARİ STARTER KÜLTÜRLERLE ÜRETİLEN PASTIRMALARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı
MÜBECCEL MUMYAPAN
Thesis Title: Çerezlik Kabak Ununun Diyet Lif Kaynağı Olarak Salam Üretiminde Kullanımı
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Thesis Title: Pastırmada kurutma karakteristikleri ile difüzyon katsayılarının belirlenmesi
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TUGÇE BÜŞRA EKMEKÇİOĞLU ERDOĞAN
Thesis Title: Geleneksel pekmez üretiminde kullanılan toprakların karakteristik özellikleri
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
TÜRKAN UZLAŞIR
Thesis Title: Kabak çekirdeği yağının salam üretiminde kullanım imkânlarının belirlenmesi
Place: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
RAMAZAN DURMUŞ
Thesis Title: Ülkemizde üretilen bazı balların çeşitli fizikokimyasal özellikleri ve camsılığa geçiş sıcaklığının tespiti
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
EMRE KABİL
Thesis Title: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının belirlenmesi
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
AHMET AKKÖSE
Thesis Title: Sığır etinin camsılığa geçiş sıcaklığı ile bu sıcacaklığın üzerinde ve altında depolanan etlerde oluşan bazı biyokimyasal değişimler üzerine çeşitli kriyoprotektif biyopolimerlerin etkilerinin tespiti
Place: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİNEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİPROF. DR. NESİMİ AKTAŞ ( YÖK Researcher ID: 2543 )
Operator: 0384 228 1000 Extension: 15030
Business Address: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 50300 Nevşehir