Akademik Unvanlar

  • 2012

      PROFESÖR

    NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

  • 2012 2010

      PROFESÖR

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 2010 2005

      DOÇENT

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 2005 2000

      YARDIMCI DOÇENT

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 2000 1991

      ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Öğrenim Bilgisi

  • Doktora 1999

    Çeşitli asit ve tuzların sığır etlerinin fiziksel-duyusal özelliklerine etkileri ile bağ dokusunun yapısında oluşturduğu kimyasal ve fizikokimyasal değişimlerin araştırılması  "

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 

  • Yüksek Lisans 1994

    Sığır etlerinde değişik sıcaklıklarda donabilir su içeriği ve farklı şartlarda dondurulan sığır etlerinin serbest ve bağımlı su içeriklerinde oluşan değişimin differential scanning calorimetry (DSC) tekniği ile araştırıl  "

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ) 

  • Lisans 1989

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ PR.

2015-2016 Lisans GIDALARIN FİZİKOKİMYASAL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
2015-2016 Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM II
2015-2016 Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I
2015-2016 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2015-2016 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2015-2016 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2015-2016 Lisans ANALİTİK KİMYA
2015-2016 Lisans MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ
2014-2015 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2014-2015 Lisans GIDALARIN FİZİKOKİMYASAL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
2014-2015 Lisans MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ
2014-2015 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2014-2015 Lisans ANALİTİK KİMYA
2014-2015 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2013-2014 Lisans ANALİTİK KİMYA
2013-2014 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2013-2014 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2013-2014 Lisans Gıdaların Fizikokimyasal ve Biyolojik Özellikleri
2013-2014 Lisans Mühendislik Termodinamiği
2013-2014 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2013-2014 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2013-2014 Lisans MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ
2013-2014 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2013-2014 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2013-2014 Lisans GIDALARIN FİZİKOKİMYASAL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
2012-2013 Lisans Analitik Kimya
2012-2013 Lisans ORGANİK KİMYA
2012-2013 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2012-2013 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2012-2013 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2012-2013 Lisans GIDALARIN FİZİKOKİMYASAL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
2012-2013 Lisans Organik Kimya
2012-2013 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2012-2013 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2012-2013 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2012-2013 Lisans ANALİTİK KİMYA
2011-2012 Lisans PROSES TASARIMI
2011-2012 Lisans PROSES TASARIMI
2011-2012 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2011-2012 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2011-2012 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2011-2012 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2011-2012 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2011-2012 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2010-2011 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2010-2011 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2010-2011 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2010-2011 Lisans PROSES TASARIMI
2010-2011 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2010-2011 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2010-2011 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2010-2011 Lisans PROSES TASARIMI
2009-2010 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2009-2010 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2009-2010 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2009-2010 Lisans PROSES TASARIMI
2009-2010 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2009-2010 Lisans PROSES TASARIMI
2009-2010 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2009-2010 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2008-2009 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2008-2009 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2008-2009 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2008-2009 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2008-2009 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2008-2009 Lisans PROSES TASARIMI
2008-2009 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2007-2008 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2007-2008 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2007-2008 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2007-2008 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2007-2008 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2007-2008 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2006-2007 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2006-2007 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2006-2007 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2006-2007 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2006-2007 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2006-2007 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2005-2006 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2005-2006 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2005-2006 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2005-2006 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2005-2006 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2005-2006 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2004-2005 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2004-2005 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2004-2005 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2004-2005 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2004-2005 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2004-2005 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2003-2004 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2003-2004 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2003-2004 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2003-2004 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2003-2004 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2003-2004 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2002-2003 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2002-2003 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2002-2003 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2002-2003 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2002-2003 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2002-2003 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2001-2002 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2001-2002 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2001-2002 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2001-2002 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2001-2002 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2001-2002 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2000-2001 Lisans ISI VE KÜTLE TRANSFERİ
2000-2001 Lisans REAKSİYON KİNETİĞİ
2000-2001 Lisans ENERJİ VE KÜTLE DENKLİĞİ
2015-2016 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2012-2013 Yüksek Lisans GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2011-2012 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2011-2012 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2010-2011 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2010-2011 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2009-2010 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2009-2010 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2008-2009 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2008-2009 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2007-2008 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2007-2008 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2006-2007 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2006-2007 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2005-2006 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2005-2006 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2004-2005 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2004-2005 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2003-2004 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2003-2004 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2002-2003 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2002-2003 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2001-2002 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2001-2002 Yüksek Lisans GIDA TEKNOLOJİSİNDE ISIL PROSESLER
2011-2012 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2011-2012 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2010-2011 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2010-2011 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2009-2010 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2009-2010 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2008-2009 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2008-2009 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2007-2008 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2007-2008 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2006-2007 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2006-2007 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2005-2006 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2005-2006 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2004-2005 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2004-2005 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2003-2004 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2003-2004 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2002-2003 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2002-2003 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2001-2002 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2001-2002 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
2000-2001 Doktora GIDALARDA FAZ DEĞİŞİMLERİ
  •   Haftalık Ders Programı


Filtrele:

Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü

Aktaş. Nesimi, Kaya. Mükerrem, 2010.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: Anadolu Üniversitesi Yayınları, TÜRKİYE. | ISBN: -

Gıda Teknolojisinde Reaksiyon Kinetiği

AKTAŞ NESİMİ, 2008.

Ulusal Ders Kitabı Yayın Bilgisi: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları, TÜRKİYE. | ISBN: -

Effects of Different End Point CookingTemperatures on the Efficiency of EncapsulatedPhosphates on Lipid Oxidation Inhibition inGround Meat

KILIÇ BİROL,ŞİMŞEK AZİM,CLAUS J R,ATILGAN E,AKTAŞ NESİMİ, 2015

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Food Science Cilt: 80 Sayı: 10 DOI: - ISSN: -

Curing and diffusion coefficient study in pastirma a Turkish traditional meat product

AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ, 2014

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 96 Sayı: 1 DOI: - ISSN: -

Effect of sodium chloride sodium nitrite and temperature on desorption isotherms of previously frozen beef

KABİL EMRE,AKTAŞ NESİMİ,BALCI ERCAN, 2012

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 90 Sayı: 4 DOI: - ISSN: -

Moisture adsorption isotherms and thermodynamics properties of sucuk Turkish dry fermented sausage

POLATOĞLU BİLGEHAN,BEŞE AYŞE VİLDAN,KAYA MÜKERREM,AKTAŞ NESİMİ, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Food and Bioproducts Processing Cilt: 89 Sayı: 4 DOI: 10.1016/j.fbp.2010.06.003 ISSN: 09603085

Glass Transition of Rainbow Trout and Its Oxidation Stability During Storage

AKTAŞ NESİMİ,AKKÖSE AHMET, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES Cilt: 13 Sayı: 4 DOI: - ISSN: -

Composition and thermal properties of cattle fats

YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,KARAKAYA MUSTAFA,AKTAŞ NESİMİ, 2010

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology Cilt: 112 Sayı: 3 DOI: 10.1002/ejlt.200900133 ISSN: 14387697

DETERMINATION OF GLASS TRANSITION TEMPERATURE OF RAINBOW TROUT i ONCORHYNCHUS MYKISS i AND EFFECTS OF VARIOUS CRYOPROTECTIVE BIOPOLYMER BLENDS ON SOME CHEMICAL CHANGES title

AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ, 2009

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation Cilt: 33 Sayı: 5 DOI: 10.1111/j.1745-4549.2008.00305.x ISSN: 01458892

Determination of glass transition temperature of beef and effects of various cryoprotective agents on some chemical changes

AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ, 2008

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Meat Science Cilt: 80 Sayı: 3 DOI: 10.1016/j.meatsci.2008.04.006 ISSN: 03091740

Effect of starch type and its modifications on physicochemical properties of bologna type sausage produced with sheep tail fat

AKTAŞ NESİMİ,GENÇCELEP HÜSEYİN, 2006

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 74 Sayı: 2 DOI: - ISSN: -

Moisture adsorption properties and adsorption isosteric heat of dehydrated slices of Pastirma Turkish dry meat product

AKTAŞ NESİMİ,GÜRSES AHMET, 2005

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 71 Sayı: 3 DOI: - ISSN: -

Effect of microbial transglutaminase on thermal and electrophoretic properties of ground beef

AKTAŞ NESİMİ,KILIÇ BİROL, 2005

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY Cilt: 38 Sayı: 8 DOI: - ISSN: -

Changes in myofibrillar proteins during processing of pastirma Turkish dry meat product produced with commercial starter cultures

AKTAŞ NESİMİ,AKSU MUHAMMET İRFAN,KAYA MÜKERREM, 2005

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Food Chemistry Cilt: 90 Sayı: 4 DOI: 10.1016/j.foodchem.2004.04.025 ISSN: 03088146

EFFECTS OF VITAMIN E SUPPLEMENTATION ON MYOFIBRILLAR PROTEINS OF FAT TAILED AWASSI MALE LAMBS

AKSU MUHAMMET İRFAN,AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM,MACİT MUHLİS, 2005

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Muscle Foods Cilt: 16 Sayı: 3 DOI: 10.1111/j.1745-4573.2005.07804.x ISSN: 1046-0756

Fractionation and characterization of edible sheep tail fat

MAHMUT ÜNSAL,AKTAŞ NESİMİ, 2003

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 63 Sayı: 2 DOI: - ISSN: -

The effects of pH NaCl and CaCl2 on thermal denaturation characteristics of intramuscular connective tissue

AKTAŞ NESİMİ, 2003

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: THERMOCHIMICA ACTA Cilt: 407 Sayı: 1-2 DOI: - ISSN: -

Effect of Commercial Starter Cultures on the Myofibrillar Proteins of Pastirma a Turkish Dry Meat Product

AKSU MUHAMMET İRFAN,AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM, 2002

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Food Science Cilt: 67 Sayı: 7 DOI: 10.1111/j.1365-2621.2002.tb08774.x ISSN: 0022-1147

Detection of beef body fat and margarine in butterfat by differential scanning calorimetry

AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM, 2001

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY Cilt: 66 Sayı: 3 DOI: - ISSN: -

The influence of marinating with weak organic acids and salts on the intramuscular connective tissue and sensory properties of beef

AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM, 2001

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY Cilt: 213 Sayı: 2 DOI: - ISSN: -

Influence of weak organic acids and salts on the denaturation characteristics of intramuscular connective tissue A differential scanning calorimetry study

AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM, 2001

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: 58 Sayı: 4 DOI: - ISSN: -

Determination of differences in free and bound water contents of beefmuscle by DSC under various freezing conditions

AKTAŞ NESİMİ,TÜLEK YAHYA,HÜSNÜ YUSUF GÖKALP, 1997

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS Cilt: 50 Sayı: 4 DOI: - ISSN: -

Determination of freezable water content of beef semimembranous muscle DSC study

AKTAŞ NESİMİ,TÜLEK YAHYA,HÜSNÜ YUSUF GÖKALP, 1997

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SSCI Yayın Yeri: Journal of Thermal Analysis Cilt: 48 Sayı: 2 DOI: 10.1007/BF01979269 ISSN: 0368-4466

Pumpkin Seed Oil as a Partial Animal Fat Replacer in Bologna-type Sausages

Uzlaşır Türkan,AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food Science of Animal Resources Cilt: 40 Sayı: 4 DOI: 10.5851/kosfa.2020.e32 ISSN: 2636-0772","2636-0780

Glass transition and sorption properties of Köftür: a dehydrated fruit-based product

AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food Science and Technology Cilt: 40 Sayı: - DOI: 10.1590/fst.34419 ISSN: 1678-457X","0101-2061

Textural properties of Köftür, a fruit based dessert

GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,AKTAŞ NESİMİ, 2020

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Food Science and Technology Cilt: 40 Sayı: - DOI: 10.1590/fst.10819 ISSN: 1678-457X","0101-2061

Effect of Pregelatinization and Retrogradation on Some Physicochemical Changes of Wheat-Potato Starches

AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE, 2019

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences Cilt: 25 Sayı: 3 DOI: https://doi.org/10.15832/ankutbd.426252 ISSN: 1300-7580

Determination of salt diffusion coefficient inrainbow trout Oncorhynchus mykiss

AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ, 2016

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Aquatic Food Product Technology Cilt: 25 Sayı: 3 DOI: DOI: 10.1080/10498850.2013.851759 ISSN: -

Physical Properties of Maltodextrin DE 10 Water Sorption Water Plasticization and Enthalpy Relaxation

AKTAŞ NESİMİ, 2015

Uluslararası Hakemli Bilirkişi Raporu vb.Endeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 0260-8774

EFFECT OF FRACTIONAL CRYSTALLIZATION ON COMPOSITION AND THERMAL BEHAVIOR OF SELECTED PLANT FATS

AKTAŞ NESİMİ, 2015

Uluslararası Hakemli Bilirkişi Raporu vb.Endeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 1094-2912

Sodium reduced lean sausages with fish oil optimized by a mixture design approach

AKTAŞ NESİMİ, 2015

Uluslararası Hakemli Bilirkişi Raporu vb.Endeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: MEAT SCIENCE Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 0309-1740

Thermodynamic analysis of experimental adsorption isotherms of Pastirma Turkish dry meat product

POLATOĞLU BİLGEHAN,BEŞE AYŞE VİLDAN,KAYA MÜKERREM,AKTAŞ NESİMİ, 2013

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal: Food, Agriculture and Environment Cilt: 11 Sayı: 3-4 DOI: - ISSN: -

Effect of different modification techniques on the physicochemical and thermoanalytical properties of wheat and corn starch

KARAOĞLU MEHMET MURAT,KOTANCILAR HALİS GÜRBÜZ,AKTAŞ NESİMİ, 2006

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Tekirdağ Agricultural Faculty Cilt: 3 Sayı: - DOI: - ISSN: -

The effects of vitamin E supplementation on the myofibrillar protein of male Morkaraman lambs

AKSU MUHAMMET İRFAN,AKTAŞ NESİMİ,KAYA MÜKERREM,MACİT MUHLİS, 2003

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES Cilt: 27 Sayı: 4 DOI: - ISSN: -

The influence of marination with different salt concentrations on thetenderness water holding capacity and bound water content of beef

AKTAŞ NESİMİ,AKSU MUHAMMET İRFAN,KAYA MÜKERREM, 2003

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES Cilt: 27 Sayı: 5 DOI: - ISSN: -

THE EFFECT OF ORGANIC ACID MARINATION ON TENDERNESS COOKING LOSS AND BOUND WATER CONTENT OF BEEF

AKTAŞ NESİMİ,AKSU MUHAMMET İRFAN,KAYA MÜKERREM, 2003

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Journal of Muscle Foods Cilt: 14 Sayı: 3 DOI: 10.1111/j.1745-4573.2003.tb00699.x ISSN: 1046-0756

Protein Su İnteraksiyonları

AKTAŞ NESİMİ,GÖKALP HÜSNÜ YUSUF, 2002

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI-Expanded Yayın Yeri: Gıda Cilt: 5 Sayı: - DOI: - ISSN: -

The effect of some pre-roasting treatments on quality characteristics of pumpkin seed oil

AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,Uzlaşır Türkan, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: ESCI Yayın Yeri: OCL Cilt: 25 Sayı: 3 DOI: 10.1051/ocl/2018025 ISSN: 2272-6977

Pre-roasting treatments significantly impact thermal and kinetic characteristics of pumpkin seed oil

AKTAŞ NESİMİ,Uzlaşır Türkan,TUNÇİL YUNUS EMRE, 2018

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI Yayın Yeri: THERMOCHIMICA ACTA Cilt: 669 Sayı: - DOI: 10.1016/j.tca.2018.09.012 ISSN: 0040-6031

Optimal design of experiments and measurements of the water sorption process of wheat grains using a modified Peleg model

AKTAŞ NESİMİ, 2015

Uluslararası Hakemli Bilirkişi Raporu vb.Endeks: SCI Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD ENGINEERING Cilt: - Sayı: - DOI: - ISSN: 0260-8774

GLASS TRANSITION OF RAINBOW TROUT AND EFFECT OF CRYOPROTECTANTS ON SOME CHANGES

AKTAŞ NESİMİ, AKKÖSE AHMET, 2011

Uluslararası Hakemli Özgün MakaleEndeks: SCI Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering Cilt: 34 Sayı: 3 DOI: 10.1111/j.1745-4530.2009.00405.x ISSN: 01458876

Salt Diffusion in Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss

AKKÖSE AHMET, AKTAŞ NESİMİ, 2012

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Akademik Gıda Cilt: 10 Sayı: 1 DOI: - ISSN: 1304-7582

Gıdalarda Camsı Değişimler

AKTAŞ NESİMİ, 2001

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Standard Cilt: 475 Sayı: - DOI: - ISSN: -

Proteinlerin Yüzey Özellikleri 1 Temel Konu ve Eşitlikler

Aktas Nesimi, Kaya Mukerrem, 1997

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Standard Cilt: 446 Sayı: - DOI: - ISSN: -

Proteinlerin Yüzey Özellikleri 2 Adsorbe Olan Protein Tabakalarının Yüzey Özellikleri ve Kolloidal Stabilitede Proteinlerin Fonksiyonları

Aktas Nesimi, Kaya Mukerrem, 1997

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Standard Cilt: 449 Sayı: - DOI: - ISSN: -

Bazı Gıda Maddelerinin Isıl Yayılım Katsayılarının Deneysel Olarak Belirlenmesi

Certel Muharrem, Tülek Yahya, Ertugay Mustafa Fatih, Aktaş, Nesimi, 1996

Ulusal Hakemli Özgün MakaleEndeks: Endekste taranmıyor Yayın Yeri: Standard Cilt: 35 Sayı: - DOI: - ISSN: -

Sucuk ve pastırmanın nem adsorpsiyon izotermlerinin incelenmesi UKMK 8 Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi Malatya 2008

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: UKMK.8-Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Etkinklik Tarihi: Ülke: TÜRKİYE

Sucuk ve pastırmanın nem adsorpsiyon izotermlerinden yararlanarak termodinamik özelliklerinin belirlenmesi

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: UKMK.8-Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi Etkinklik Tarihi: Ülke: TÜRKİYE

Moisture adsorption isotherms and adsorption isosteric heat of dry ground meat

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uyarı YÖKSİS'ten bilgilerinizi güncellemelisiniz Etkinlik Adı: 1 st International/11 th National Food Engineering Congress Etkinklik Tarihi: 07.09.2019-09.09.2019 Ülke: -

Glass transition, sorption and textural properties of köftür:the traditional cappadocian dessert

Yazarlar: AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE

Uyarı YÖKSİS'ten bilgilerinizi güncellemelisiniz Etkinlik Adı: 3rd International Food Technology Congress Etkinklik Tarihi: 10.10.2018-12.10.2018 Ülke: -

Polymorphism in fats and determination methods

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Özet bildiri Etkinlik Adı: IMSEC 2017 Etkinklik Tarihi: 25.10.2017-27.10.2017 Ülke: -

ALTERNATİF BİR BİTKİSEL YAĞ KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Yazarlar: GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,AKTAŞ NESİMİ

Uyarı YÖKSİS'ten bilgilerinizi güncellemelisiniz Etkinlik Adı: GIDA, METABOLİZMA ve SAĞLIK: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 2016 Etkinklik Tarihi: 28.11.2016-28.11.2016 Ülke: TÜRKİYE

The utilization of pumpkin seed oil in the sausage production

Yazarlar: AKTAŞ NESİMİ,Uzlaşır Türkan

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: 2nd Congress on Food Structure and Design Etkinklik Tarihi: 26.10.2016-28.10.2016 Ülke: -

The Traditional Cappadocian Dessert Köftür

Yazarlar: SEÇEN SELÇUK MUSTAFA,AKTAŞ NESİMİ,YILDIZ HİLAL,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,YEŞİM DAŞDEMİR

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus Etkinklik Tarihi: 01.10.2015-04.10.2015 Ülke: -

Gıdalarda Polimorfik Yapılar ve Önemi

Yazarlar: AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE

Ulusal Özet bildiri Etkinlik Adı: İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 28.04.2015-30.04.2015 Ülke: TÜRKİYE

Glass Transition Temperature and Viscosity Values of Several Honeys Produced In Turkey

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: 2nd International Food Congress on Food Technology Etkinklik Tarihi: 05.11.2014-07.11.2014 Ülke: -

Nevşehir deki Yeraltı Depoları

Yazarlar: AKTAŞ NESİMİ,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,SEÇEN SELÇUK MUSTAFA

Ulusal Poster Etkinlik Adı: 8. Gıda Mühendisliği Kongresi Etkinklik Tarihi: 07.11.2013-09.11.2013 Ülke: TÜRKİYE

Gıda Reolojisi ve Önemi

Yazarlar: AKTAŞ NESİMİ,SEÇEN SELÇUK MUSTAFA

Ulusal Poster Etkinlik Adı: İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 02.10.2013-04.10.2013 Ülke: TÜRKİYE

The Importance of Food Waste for the Environment

Yazarlar: BOZ HÜSEYİN,GERÇEKASLAN KAMİL EMRE,KARAOĞLU MEHMET MURAT,AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: ICOEST Cappadocia Etkinklik Tarihi: 18.06.2013-21.06.2013 Ülke: -

Kürleme Esnasında Pastırmalık Etlerde Meydana gelen Oksidasyonun Belirlenmesi

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. Etkinklik Tarihi: 10.10.2012-12.10.2012 Ülke: TÜRKİYE

Gökkuşağı Alabalığında Tuzlamaya Bağlı Nem Difüzyon Katsayısının Tespit Edilmesi

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 11. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 10.10.2012-12.10.2012 Ülke: TÜRKİYE

Gökkuşağı Alabalığında Tuz Difüzyonu Üzerine Sıcaklığın etkisi

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay Etkinklik Tarihi: 10.10.2012-12.10.2012 Ülke: TÜRKİYE

Sığır M Longissimus dorsi Kasında Tuz Difüzyon Katsayısının Belirlenmesi

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay. Etkinklik Tarihi: 10.10.2012-12.10.2012 Ülke: TÜRKİYE

Diffusion kinetics of sodium chloride in rainbow trout 4nd International Congress on Food and Nutrition 12 14 October 2011 İstanbul Turkey

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: 4nd International Congress on Food and Nutrition Etkinklik Tarihi: 12.10.2011-14.10.2011 Ülke: -

Determination of changes in connective tissue treated with various cryoprotective biopolymers A differential scanning calorimetry DSC study 1 st International Congress on Food Technology November 03 06 2010 Antalya Turkey

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Poster Etkinlik Adı: 1 st International Congress on Food Technology Etkinklik Tarihi: 03.11.2010-06.11.2010 Ülke: -

Gıdalarda Faz Değişimleri ve Oluşturduğu Etkiler Türkiye 10 Gıda Kongresi 21 23 Mayıs Erzurum

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 10. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 21.05.2010-23.05.2010 Ülke: TÜRKİYE

Sucuk ve pastırmanın nem adsorpsiyon izotermlerinin incelenmesi UKMK 8 Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi Malatya

Yazarlar: POLATOĞLU BİLGEHAN,BEŞE AYŞE VİLDAN,KAYA MÜKERREM,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: UKMK.8-Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Malatya. Etkinklik Tarihi: 04.01.2010-06.01.2010 Ülke: TÜRKİYE

Sucuk ve pastırmanın nem adsorpsiyon izotermlerinden yararlanarak termodinamik özelliklerinin belirlenmesi UKMK 8 Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi Malatya

Yazarlar: POLATOĞLU BİLGEHAN,BEŞE AYŞE VİLDAN,KAYA MÜKERREM,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: UKMK.8-Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Malatya. Etkinklik Tarihi: 04.01.2010-06.01.2010 Ülke: TÜRKİYE

Antioksidant ve veya Antimikrobiyal Madde İçeren Yenilebilir Filmlerin Et Ürünlerinde Kullanımı

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Gıda Mühendisliği 6. Kongresi Etkinklik Tarihi: 06.11.2009-08.11.2009 Ülke: TÜRKİYE

Gıdalarda Camsı Değişim Sıcaklığı ve Önemi

Yazarlar: AKKÖSE AHMET,AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Gıda Mühendisliği 6. Kongresi Etkinklik Tarihi: 06.11.2009-08.11.2009 Ülke: TÜRKİYE

Kriyoprotektantlarla Proteinlerin Stabilizasyon Mekanizmaları

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 10. Gıda Kongresi, Etkinklik Tarihi: 21.11.2008-23.11.2008 Ülke: TÜRKİYE

A research on some biochemical changes occurred in the meat samples stored at above and under glass transition temperature 2nd International Congress on Food and Nutrition 24 26 October 2007 İstanbul Turkey

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Uluslararası Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 2nd International Congress on Food and Nutrition. Etkinklik Tarihi: 24.10.2007-26.10.2007 Ülke: -

Farklı Şekillerde Modifiye Edilmiş Mısır Patates Nişastası Ve Kuyruk Yağı İle Üretilen Salamların Fizikokimyasal Özellikleri Türkiye 9 Gıda Kongresi Bildiri Kitabı 24 26 Mayıs 2006 Bolu

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 9. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 24.05.2006-26.05.2006 Ülke: TÜRKİYE

Pastırmada Yağ Oksidasyonunun Differential Scanning Calorimetry İle Belirlenmesi Türkiye 8 Gıda Kongresi Bildiri Kitabı 26 28 Mayıs 2004 Bursa

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Poster Etkinlik Adı: Türkiye 8. Gıda Kongresi Bildiri Kitabı Etkinklik Tarihi: 26.05.2004-28.05.2004 Ülke: TÜRKİYE

İntramuscular Bağ Dokusunun Denaturasyon Özellikleri Üzerine pH ve Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi Türkiye 7 Gıda Kongresi Bildiri Kitabı 22 24 Mayıs Ankara

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: Türkiye 7. Gıda Kongresi Etkinklik Tarihi: 22.05.2002-24.05.2002 Ülke: TÜRKİYE

Farklı Şartlarda Dondurulan Sığır Etlerinin Bağımlı ve Serbest Su İçeriğinin Differential Scanning Calorimetry İle Belirlenmesi 3 Ulusal İklimlendirme ve Soğutma Kongresi 4 6 Mayıs 1994 Çukurova Üniversitesi Adana

Yazar: AKTAŞ NESİMİ

Ulusal Tam metin bildiri Etkinlik Adı: 3. Ulusal İklimlendirme ve Soğutma Kongresi Etkinklik Tarihi: 04.05.1994-06.05.1994 Ülke: TÜRKİYE

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 11.07.2018-11.07.2018  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Geleneksel Olarak Pekmez Üretiminde Kullanılan Toprakların Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.12.2016-16.12.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kuru Kıymada Sorpsiyon izotermleri ve Sorpsiyon İzosterik Isısının Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-01.04.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.04.2016-01.04.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir’de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Önemli Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 21.04.2016-21.04.2016  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: KÖFTÜRDE SORPSİYON İZOTERMLERİ VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 16.10.2015-16.10.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehirde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Elde Edilen YağlarınKek Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 13.02.2013-13.02.2013  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir de Hasadı Yapılan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve Unlarının Fiziksel ve Kimyasal Bazı Özelliklerinin Tespiti

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 18.05.2015-18.05.2015  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir de Üretilen Farklı Kabak Çekirdeği Çeşitlerinden Elde Edilen Yağın Karakteristik Özelliklerine Bazı İşlemlerin Etkisi ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 02.04.2014-02.04.2014  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Nevşehir Yöresinde Üretilen Kabak Çekirdeklerinden Yağ Ekstraksiyonu Karakteristik Özellikleri ve Et Emülsiyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Yürütücü

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Siyah frenk üzümünde Ribes nigrum L cv Silvergieters Zwarte antosiyaninler ile askorbik asit stabilitesinin kinetiksel olarak modellendirilmesi ve camsılığa geçiş sıcaklığının belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı Oranlarda Zeytinyağı Katılmış Sığır Et ve Koyun Kuyruk Yağlarındaki Polimorfik Yapıların Belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı sıcakılı sürelerde dondurularak depolanan sığır ve balık etlerindeki bağ dokusunun yapısı üzerine çeşitli kriyoprotektanların etkisi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının karşılaştırmalı olarak termal analiz teknikleri ve izopiestik metodla belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Sığır etlerinde camsı değişim sıcaklığı ve bazı biopolimerlerin bu sıcaklık üzerine etkilerinin dynamic mechanical analyzer DMA ile belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • DİĞER 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Kas dokusunun camsı değişim sıcaklığı ve farklı biopolimerlerin lipit protein değişimleri üzerine etkilerinin termal analiz teknikleri ile belirlenmesi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Salam üretim teknolojisinde modifiye nişasta kullanımı ve ürün özellikleri üzerine etkisi

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Sosis üretim teknolojisinde koruyucu kültür ve bitkisel yağ kullanım imkanlarının araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Yönetici

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • TÜBİTAK PROJESİ 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Farklı konsantrasyonlardaki çeşitli asit tuz ve enzimlerin sığır eti kollagen proteininde oluşturduğu bazı fizikokimyasal ve biokimyasal değişimlerin araştırılması

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • BAP 03.07.2020-03.07.2020  | Proje Tamamlandı | 

    Adı: Katı Sıvı yağlarda diferansiyel taramalı kalorimetrik DSC termal gravimetrik analiz teknikleri ile saflık tayini ve oksidasyon sıcaklığının tespiti

    Konusu:  - Görevi: Araştırmacı

  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      YUSUF KAYA


    Tez Adı: FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP OLAN TİCARİ STARTER KÜLTÜRLERLE ÜRETİLEN PASTIRMALARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2020 Devam Ediyor

      MÜBECCEL MUMYAPAN


    Tez Adı: Çerezlik Kabak Ununun Diyet Lif Kaynağı Olarak Salam Üretiminde Kullanımı


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Doktora 2012 Tamamlandı

      AHMET AKKÖSE


    Tez Adı: Pastırmada kurutma karakteristikleri ile difüzyon katsayılarının belirlenmesi


    Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2019 Tamamlandı

      TUGÇE BÜŞRA EKMEKÇİOĞLU ERDOĞAN


    Tez Adı: Geleneksel pekmez üretiminde kullanılan toprakların karakteristik özellikleri


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2017 Tamamlandı

      TÜRKAN UZLAŞIR


    Tez Adı: Kabak çekirdeği yağının salam üretiminde kullanım imkânlarının belirlenmesi


    Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2013 Tamamlandı

      RAMAZAN DURMUŞ


    Tez Adı: Ülkemizde üretilen bazı balların çeşitli fizikokimyasal özellikleri ve camsılığa geçiş sıcaklığının tespiti


    Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2010 Tamamlandı

      EMRE KABİL


    Tez Adı: Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının belirlenmesi


    Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


  • Yüksek Lisans 2007 Tamamlandı

      AHMET AKKÖSE


    Tez Adı: Sığır etinin camsılığa geçiş sıcaklığı ile bu sıcacaklığın üzerinde ve altında depolanan etlerde oluşan bazı biyokimyasal değişimler üzerine çeşitli kriyoprotektif biyopolimerlerin etkilerinin tespiti


    Yer: Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

___ Bağlantılar ___